1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dreambox 500s - no service searching menu

Discussion in 'Dreambox 500' started by karant, Dec 17, 2011.

  1. karant

    karant Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    Satellite setup
    My Location:
    Melbourne, VIC
    Hi Friends, I bought a used Dreambox DM-500S from ebay and trying to use it. The SERVICE SEARCHING menu is not showing in the SETUP menu.

    I uploaded different type of firmware (PLi and Gemini ) and updated online as well but no luck at all. I tried original firmware from dreambox website as well but it doesn't work in the box and no output at all. Then I had to use the null cable (RS-232) to upload either PLi or Gemini firmware to get the output atleast. Can you please help how to fix this issue, Kindly advice me from your experience.... it is ..:-ohcrap
     
  2. Topper

    Topper Amo Amas Amant Admin Staff Member

    Joined:
    Nov 18, 2004
    Messages:
    17,762
    Likes Received:
    843
    Trophy Points:
    113
    My Satellite Setup:
    IDD CI24 ECONO MM Penta 1.20 Galaxy II
    1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 25 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
    My Location:
    Blackburn, Lancashire
    I think more details are required for example what sat you are trying to catch?, what dish size you have?, how you have aligned the dish to the desired satellite.
     
  3. karant

    karant Member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    Satellite setup
    My Location:
    Melbourne, VIC
    I don't think so my question depends on the dish or satellite alignment, anyway I am using 85cm dish to catch Ku band signal. The issue is - there is no "Service Searching" menu/option in the "Setup" menu.
     
  4. Chris76

    Chris76 Specialist Contributor

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    330
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    My Satellite Setup:
    Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
    My Location:
    Belfast
    You have bought a broken dreambox from ebay i would suggest you get back onto them for a refund m8. the only way to fix this is to buy a new board for the 500.I have seen this many times with the dm500
     
  5. pacmyc

    pacmyc Regular Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    74
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    My Satellite Setup:
    DM 7000S
    Project Gemini 4.40
    Nabilosat Darkstar II
    My Location:
    Stockholm
    I had the exact same problem with a Dreambox 528 s clone from DX.
    See the thread here http://www.satellites.co.uk/forums/...ealextreme-no-service-searching-option-2.html

    I fixed mine for a few $. It was a broken coil. After replacing the coil the service searching option came up right away. Messing around with different images is just a wate of time.

    Dissassemble the dreambox and take a good view of the motherboard, if you r lucky (like I was) it will be visible what component is fawlty.

    Search the forum for schematics of your motherboard to check the specs of the broken component,
    See my thread.
    Good luck.
     

Share This Page

Click here to support our sponsors