Dreambox DM-500-S -GREEK Nova Hellas (Irdeto 2)

Discussion in 'Dreambox 500' started by kirk1gr, Jan 27, 2008.

  1. kirk1gr

    kirk1gr Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    no set up yet...newbie
    My Location:
    canada
    yes mhku i am in canada right now but the info i am asking for is in greece and not here.......for your info north america does not use irdeto 2, only nagra2 and videoguard......i know the north american systems pretty well......but i am new with the irdeto 2 and nova greece and i need some info so i know what receiver to buy to bring it to GREECE......so here is my post and i hope my thread will not get closed again:
    from:

    http://www.satellites.co.uk/satellite/500/115448-dreambox-dm-500-s-questions.html


    hi guys....i am new here and i need some info about Dreambox DM-500-S and nova hellas (irdeto2)....does it work with it?and if yes is there a step by step file how to do the set up? the most important for me is how to log to the server to start the emulation.....will i need a card for it?
    thanks

    thanks
  2. Burnham Beech

    Burnham Beech Specialist Contributor

    Joined:
    Jan 1, 2000
    Messages:
    961
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    You can only get Nova with the Gamma card, but it is no longer possible to obtain these cards.

    Without using a valid card of course.
  3. Robbo

    Robbo Super Moderator Staff Member

    Joined:
    May 17, 2007
    Messages:
    6,424
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    My Satellite Setup:
    TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
    My Location:
    Gravesend,Kent,UK

    Is this one? :- ebay 280196061374

    OP In your original post it was not stated that you were after Greek stuff, you should have made it clearer, since most of us don't know about the encryption systems in N.America :)PS, I will change your title to something more meaningful.

    Robbo :)
  4. splifi

    splifi ASBO Club Member - Persona non grata

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    tech1500 and dreambox500s
    My Location:
    uk n/w
    if you get a gamma card forget the 500s as it wont work in it i ve tried everthing
  5. HB13DISH

    HB13DISH Archived Member

    Joined:
    Aug 13, 2007
    Messages:
    3,765
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    My Location:
    Middle East - Israel
    Hello kirk1gr,

    I am not sure why do you need to bring in a satellite receiver from the US to Greece.
    The power voltage is ~ 220V instead of 110V, so your power supply will not work in Greece, unless it has a wide voltage range. Also you will need a different mains plug.
    The power cable itself might be 110V rated, so there is a safety issue here that should be considered.
    If you are going to be in Greece for some time, then the obvious thing to do would be to subscribe to Nova at the cheaper local rates and choose the option that suits you.
    Then buy a receiver as recommended by Nova locally or order from Europe if they are too expensive there.
    And welcome to the Middle East. :)
  6. fantom007gr

    fantom007gr Member

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 7000
    My Location:
    GREECE
    hi there
    1.get a gamma card
    2.get a adsl connection
    3.find some friend to help you with inernet connection
    hellow from athens greece.
    wellcam.
  7. splifi

    splifi ASBO Club Member - Persona non grata

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    tech1500 and dreambox500s
    My Location:
    uk n/w
    if you want a gamma card good luck as they are as hard to find as rocking horse poo secondly they dont work in a 500s save your self some money and get a technomate they work fine
  8. kirk1gr

    kirk1gr Member

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    no set up yet...newbie
    My Location:
    canada
    thanks guys for the info......really apreciated......but in my case whats the best thing to do? by the way i do have an adsl connection..... but which receiver has the best support out there for nova hellas? i thought of getting a sub and paying but the package is 57euros personally i find it really pricy.....
    by the way thanks in advance..........
  9. PetSat

    PetSat Member

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    WinXPProSP2
    My Location:
    Under the HB beam
    Have you thought Card Sharing as an option?
    Lets say a DB receiver and a local card of your side for the Irdeto2 you want.
    Isnt' it an option?
  10. Sharkadder

    Sharkadder Specialist Contributor

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    440
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    Dreambox 8000 HD PVR+DVD, 80cm Dish, 1.2 Compatible Motor, Quad LNB, Samsung 22" 1080p HD TV/monitor, Yamaha RX-V765 Amplifier, Tannoy Mercury FC Centre Speaker, 2 x Tannoy F1 Custom Speakers, 2 x Tannoy FR Custom Speakers, EPOS ELS Sub Woofer
    My Location:
    Teesside (North East England)
    CCcam will open nova cards.

    if you do not want to pay subscription do without or try as previous poster said.

    Cannot get nova with keys, you can do it with gamma as somebody mentioned but not with 500-s apparently.

    If CCcam can read the card, then that means you are able to get from the card....you know what i mean? ;)
  11. tsitso

    tsitso Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DB 500S, One dish, One LNB
    Athlon64 3800X2 PC
    My Location:
    Athens, Greece
    Hi there! I have a DM500S with enigma and cccam and I can watch Nova Hellas (and much more) just fine...
  12. vaggelis1991

    vaggelis1991 Member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 500S + (PLUS)
    My Location:
    GREECE
    hi titso and fantom007gr can you add me in your msn?

    email address removed if you havent msn send me an email

    i want to ask you about nova

    thanks for all
  13. Analoguesat

    Analoguesat Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Messages:
    37,734
    Likes Received:
    1,662
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Scottish Borders
    My Satellite Setup:
    Dreambox 7020S,
    Skybox F3
    Echostar IP3000VA,
    Vu+ Duo (just horrible)
    Sky+ UK.
    My Location:
    Scottish Borders
    Ask your questions on the forum - then everybody gets to benefit from the answers!
  14. fantom007gr

    fantom007gr Member

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 7000
    My Location:
    GREECE
    as far as i know i can suggest dm 500 and above dream models i will give money only for the unbeatable dream box models and gbox for all version of nova cards.
  15. vaggelis1991

    vaggelis1991 Member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 500S + (PLUS)
    My Location:
    GREECE
    oops sorry for my email address

    Greek removed, English only please
  16. fantom007gr

    fantom007gr Member

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 7000
    My Location:
    GREECE
    there are sites that they post there commercial servers
    or gays that they change f lines
    or they give f lines for test.
  17. vaggelis1991

    vaggelis1991 Member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 500S + (PLUS)
    My Location:
    GREECE
    can you tell me sites??
  18. Sharkadder

    Sharkadder Specialist Contributor

    Joined:
    Jun 13, 2005
    Messages:
    440
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    Dreambox 8000 HD PVR+DVD, 80cm Dish, 1.2 Compatible Motor, Quad LNB, Samsung 22" 1080p HD TV/monitor, Yamaha RX-V765 Amplifier, Tannoy Mercury FC Centre Speaker, 2 x Tannoy F1 Custom Speakers, 2 x Tannoy FR Custom Speakers, EPOS ELS Sub Woofer
    My Location:
    Teesside (North East England)
    As i said, all you need is a valid subscription card and the latest version of CCcam on your box, the channel will ocme straight up.

    As for what fantom007 said i will not post links to do with that, i cannot pm you because you only recently joined, i will suggest googling.
  19. vaggelis1991

    vaggelis1991 Member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DREAMBOX 500S + (PLUS)
    My Location:
    GREECE
    ok my friend i will wait until you cam pm me thanks for all
  20. tiesto80

    tiesto80 Member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    DM500
    My Location:
    UK
    Sharkadder.... Can i pls clarify something with u... .. ?

    Can a valid irdeto subscription card (ie.. n*o*v*a card) be used with the Dm500s (Gemini and CCam2.0.8)???? . And if yes, then can i, by creating a ccam server, share this with other clients?
    Thanks
    Ade

Share This Page

Click here to support our sponsors