Icecrypt S3700, does it exist?

Discussion in 'Linux Receivers General' started by Steve_W, Jan 14, 2013.

  1. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    I have been seriously looking at the Icecrypt S3700, but I cannot find any hint of it on the Icecrypt site. I found Red Apple Digital are selling it:

    www.redappledigital.co.uk/Icecrypt-S370-High-Definition-Triple-Tuner-Satelli-p/s3700.htm

    Basically I am about to buy either the Amiko Alien 2 box with wtih DVB-2/DVB-S2 tuners and DVB/T/T2 tuner and a rake of things you can do with them, but I am familiar with the icecrypt boxes and they offer good support.

    I am concerned that the S3700 is not on the Icecrypt site, so is this a proper STB???

    Many thanks!
    1 person likes this.
  2. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    If you are familiar with the Icecrypt box i would go for one of those.

    Nano
  3. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Thanks for that Nano I'll probably stick with the icecrypt, in the new what satellite the Alien 2 is on the front cover and seems to be held in very high esteem, also Icecrypt have an advert in there with the S3700 but like i say i cant see it anywherenon their site... Anyone seen or got one?
  4. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    Sorry i can't give my opinion on the Alien 2, not here anyway.

    Nano
  5. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    For anyone searching for the S3700 I contacted Icecrypt and they had only just released it yesterday! I have attached the spec PDF that they e-mailed me.

    Looks like a good box, although I think it might have the same gubbins as the Alien 2 (same CPU for sure) just with an RF modulator.
    1 person likes this.
  6. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Not sure if that uploaded so here's a direct link:

    h**p://southerndigital.tv/downloads/Icecrypt%20S3700CHD%20Spec.pdf
  7. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    Its an Alien 2 in a different box with an RF modulator built in :-lmao

    Do we know who are selling them yet? Should be interesting to see how the build quality compares with the Alien2.

    Steve please take care with live links to other sites. its against forum rules.

    Nano
  8. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Ah right sorry! I was only trying to make it easier for anyone looking up the S3700! Point taken, I did try to upload the PDF but it disappeared for some reason.

    Anyway, they did say that it was manufactured in the same factory but Icecrypt stated that they have made certain hardware improvements... thing is, for me, if I buy a quantity of these and I have issues, I can be at their HQ in an hour so I'm not that worried... with the Alien 2 boxes no way I'm driving half way up the country in the van to sort that out!

    I'm going up to Icecrypt on Thursday to have a look at one and see what the firmware is like, I shall report back...
    2 people like this.
  9. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    Let me know how you get on Steve. Any idea on price. Is it likely to be similar to that of the Alien2?

    it would be appreciative if you can find out if it will run the same E2 firmware as the other SH4 boxes in production.

    If there are hardware improvements it may be worth looking at once the software gets to a more usable standard.

    If your dealing direct with the manufacturer i can't see there being any issues with supply or repairs either

    Nano
  10. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Well I might be selling these as an official retailer so I'm going up to test it out and see for myself as I'll be using them in installs too. I would suspect these will be the same retail price as the Alien 2 at £149 inc VAT.
  11. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Ok so I bought one of these and installed it for a customer last week. I knew that it might be too complex for her and said that I would be happy to swap the box if she wasn't happy. I didn't have enough time to look into it in great detail but it seems getting the 7 day EPG going is a bit difficult. Anyway, I'm swapping it for a standard Freesat PVR today and will have a play with it over the weekend and report back...
  12. Ghostleader

    Ghostleader Specialist Contributor

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    28
    My Satellite Setup:
    Panasonic TX-37LZD80 1080p LCD ,Panasonic DMP-BD35 Blu Ray, Vu+ Solo, Technomate 5402 HD, with 13E,19E,23E & 28E on the one dish (80cm ISS mesh with multi bracket), With Aljazeera Sports, Cyfra+ HD cards
    My Location:
    Glasgow,ish!
    All Icecrypt Linux receivers have been rebadged "Octagon" receivers, the whole lack of support with the 3000 put me right off the idea of buying any in the future, has the level of support changed at all?
  13. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    If its based on the same platform and is near enough the same price as the Alien2 it should get quite a following.
  14. radtv

    radtv Supporting Advertiser Staff Member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    170
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Not quite right, Octagon, Icecrypt and Atevio receivers apart from the Icecrypt S3700 are made by one Koren manuafctuer - Fortis, the differences are the front panel display and boot loaders, apart from this they are the same, but to say Icecrypt have been rebadged is incorrect.
  15. Steve_W

    Steve_W Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Thanet, Kent, UK
    My Satellite Setup:
    60cm on Astra 2 with TM 7100 HD, Triax 80cm dish motorised with Icecrypt S3700CHD looped into TM 5302HD, WDTV Live, Xbox360
    My Location:
    Thanet, Kent, UK
    Well, I installed one of these for a customer 3 weeks ago. It was on the understanding that it was a new box and is not a standard FreeSat box. After going back to site 3 times to try to resolve ongoing EPG issues she has finally asked for a refund.

    I have been in touch with Ray from Icecrypt several times to try to resolve it to no avail.

    I'm not the all knowing oracle of satellite by any means, but I do know my way round most STBs. To say I'm pissed off is a big understatement and until Icecrypt get the firmware just right, I'll be leaving well alone.
    1 person likes this.
  16. pgh13

    pgh13 Specialist Contributor

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    1,022
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    48
    My Satellite Setup:
    Dr HD 15 + PC/twinhan combination. 80cm dish. GBPVR with 2 DTTV cards +hauppauge Media MVP +Raspberry Pi running XBMC
    My Location:
    Midlands UK
    That's a pity! That's the Icecrypt and the Alien 2 off my list for the moment. Thanks for the update.
  17. nano

    nano Psychotic Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    2,812
    Likes Received:
    166
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Wolverhampton, West Midlands
    My Satellite Setup:
    Dreambox DM800 Se ,New Horizons Motor ,1m Gilbertini, Fracarro 0.2dB Twin lnb.

    Gigablue HD 800Se, Technomate TM800, nBox 5800S, Nokia dBox2, DM100s, TMS 1500CI+, Philips Bisat dish

    First Strike FS1 Meter, Rover DM16 Meter
    My Location:
    The not so Great Britain
    If its anything like the Alien 2 i would stay well away for now. Until the E2 firmware is sorted this box will continue to be problematic just like the Alien 2 is. As i've said before, unless you know what you are doing with Enigma based Linux boxes they are not a good choice at all.

    Nano

Share This Page

Click here to support our sponsors