45w RASDTV

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
Fiddling with the motorized 78cm last night I stumbled upon RASDTV on 45W, very weak. 45W is pretty low for me (17.4°) so I may well be having tree issues - I didn't think I could see that far round :) The programming is in Arabic, although the EPG is in Cyrillic. At the moment it is displaying the flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic (I had to look this up - geographically Western Sahara).
I can also lock transponders on 37.5W and 34.5W but can't scan any channels.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,101
Reaction score
8,686
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Yep. I use this Channel to check dish tracking after the all too frequent winter storms.
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
:) The Cyrillic EPG has me intrigued!
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,101
Reaction score
8,686
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
A case of "Nice one, Cyrill?"



I'll get my coat.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Have you had a go at 61.5W HB nothing open but a easy catch from my area.
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,822
Reaction score
8,008
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Haven't had much from 61.5W due to obstructions but 45W is pretty strong at about 12dB.
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
Have you had a go at 61.5W HB nothing open but a easy catch from my area.
hmm elevation is low where I am - 6.5° and I suspect I might be treed, but I'll give it a go this evening. Thanks for the suggestion :)
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
hmm elevation is low where I am - 6.5° and I suspect I might be treed, but I'll give it a go this evening. Thanks for the suggestion :)
Hmmm is all circular on this sat and my LNBs are all linear. Am looking forward to seeing how this works :)
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
Al Nassar Tv Tchad also scans in for me on Intelsat 14 at 45w, scans in as Digital 1 on my x2 premium:

11488 V 1238
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,332
Reaction score
898
Points
113
Age
37
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
Al Nassar Tv Tchad also scans in for me on Intelsat 14 at 45w, scans in as Digital 1 on my x2 premium:

11488 V 1238

Its comes in fine in the UK too.

I love this satellite just for its odd beam. It's almost C-Band sized.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
Its c band footprint changed to Central and South America, I do scan in several tp but extremely glitchy.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I get a good signal on 11452 v 2314 but nothing scans in data I presume ?.
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
61.5w is an echostar sat used by Dish Network USA and all tp are upper band circular. Amazonas at 61w is linear.
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,412
Reaction score
783
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
OK - not a sniff on 61W. It's a bit dark to see but I'm pretty sure I'm either autotreed, neighbour's garaged or treed about 150m from the house. If I put the dish on the roof I might get away with it (that would just leave the question of the slightly further trees) but I like the dish where it is on the ground :)
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
I get a good signal on 11452 v 2314 but nothing scans in data I presume ?.

I too get good signal quality on tp 11452 but no channel and also on 11602 V with a sr of 1000 but also no channel.
 

zorbua

Regular Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
949
Reaction score
868
Points
93
Age
76
My Satellite Setup
Dreambox 8000 HD
Dreambox 800se
Dreambox 900UHD
Clark Tech 5000 HD
Numerous other receivers (Retired)
Dish Gibertini 1.5 M
Dishes Gibertini 1.2 x2
Dish Gibertini 1 M
My Location
Malta
I receive 45W quite good here but nothing comes in on 11452 and 11602 V
 

Attachments

  • al Nassr.jpg
    al Nassr.jpg
    61.7 KB · Views: 49
Top