Dr Hd F16

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
I'm really pleased with the results I've had with my dr hd f15 and seriously considering ordering the f16 from Alexey. Any others out there with an f16 and what do you think of this receiver.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
Also curious as to what fw with this receiver would be best for true fta.
 

dxhound2003

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2006
Messages
680
Reaction score
197
Points
43
Age
67
My Satellite Setup
Az Box Premium.
Triax 110 cm dish motorised.
Black Ultra LNB. Nov 2011 DrD F15.
My Location
Dundalk Ireland
Do you know that the F16 is older than the F15? From the videos on Youtube the F16 was around in 2009 and the F15 not until 2011.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
Do you know that the F16 is older than the F15? From the videos on Youtube the F16 was around in 2009 and the F15 not until 2011.

I had no idea. I really like the f15 and the f16 will compliment my tm 5402 on c band.
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,832
Reaction score
8,018
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
Pretty sure that the F16 has exactly the same tuner as the F15 - just has a fancier front panel from the looks of things.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
58
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
I've also asked Alexey for a quote on the dr hd grand receiver...just waiting on his reply before I pull the trigger.
 

ozumo

te wo tsuite
Staff member
Joined
May 26, 2020
Messages
5,240
Reaction score
2,632
Points
113
My Satellite Setup
Raven mk2 zone 2 x4, Channel Master: 90cm x3, 1.2m x2, 1.8m PF. CM polar mount x2, Az/El x3.
My Location
South Durham
Does the F16 reliably show db under lock like the F15?
 

hvdh

Specialist Contributor
Joined
Dec 10, 2004
Messages
2,371
Reaction score
3,357
Points
113
Age
60
Website
gso-satellites.nl
My Satellite Setup
Dr.HD F16, TBS 5927, T-55, Laminas 120 cm
My Location
Oss, NL (5.5°E 51.8°N)
I have a F15 as a spare in case my F16 dies, when I tried F15 once it acted in a similar way.
The readings below lock on F16 may be quite stable, or changing wildly, depending on the used modulation I think.
 

nelson_b

Contributor
Joined
Jul 27, 2008
Messages
1,969
Reaction score
2,038
Points
113
Age
73
My Satellite Setup
Strong 4375 driving a 2.4 m Channel Master dual focus offset + Invcom Quad C120 K/U l.n.b. + BSC 421 and Zinwell C band l.n.b.,s - DR HD F15 - TM5302 - Octagon SX88+Optima - GT Media V7 - HD receivers. + other dishes currently in use - Antique 3.0 m Prodelin P.F. - Channel Master 1.8 m offset - Channel Master. 1.2 m.
My Location
North West Yorkshire - near Lancashire & Cumbria borders.
Does the F16 reliably show db under lock like the F15?

I have a F15 as a spare in case my F16 dies, when I tried F15 once it acted in a similar way.
The readings below lock on F16 may be quite stable, or changing wildly, depending on the used modulation I think.

Hi Folks
Not all F15 software versions were the same in regard to under lock accuracy - as stated by @Captain Jack in post 31 here - Ordered the F15
I too reverted back to the original software on my F15 as i didn,t like the upgraded version .. and that,s the version i still run on mine.
Regards .
 

hvdh

Specialist Contributor
Joined
Dec 10, 2004
Messages
2,371
Reaction score
3,357
Points
113
Age
60
Website
gso-satellites.nl
My Satellite Setup
Dr.HD F16, TBS 5927, T-55, Laminas 120 cm
My Location
Oss, NL (5.5°E 51.8°N)
This made me curious, took the F15 from the box, it boots with 121p.
And I still have zips of the firmwares from back then: 121p, 125p and 210p.
Don't remember loading a HD GUI version, probably that is the 210p one.

The F16 is on 257p. There were many later firmware versions but I recall, these were without added value for DX'ing.
 
Top