Dreambox Doubt & People FAQS about CS Specailly for INDIANS

Moradabad

SAT SPECIALIST INDIA
Joined
Aug 20, 2007
Messages
796
Reaction score
15
Points
18
Age
42
My Satellite Setup
One 12 Feet Heavy Antenna, one 10 Feet Double Rib Antenna

Dreambox Dm500S, DM 7025. HD Receiver,Envision,
Eurostar receiver, 4 Dual LNBS, 5 PFA Lnbs
My Location
india
Hi Friends,

I have noticed lot of my m8 are asking several questions abot DM,CS and many other issues related to Satellite Hunting etc etc.I dont know how many Questions I can answer but I will try to help everyone and about the try to solve there problems

1) Dreambox is not sold in INDIA in open market

2) CS is not a legal thing&lt

3) There are still people who sell DMs in INDIA

4) Beware about Online trading for Boxes and CS(as I suffered lot of losses)

5) People think if they take DM they watch every channel FREE ....This is totally wrong.

There are diferent different protocols which DM supports like CCCAM,GBOX,NEWCS etc etc ....

But CCCAM is best and Easy to use in DM.....
I have started this thread let people ask questions so that I can clear my friends doubts.


Regards,
MBD
 

Dushie

Member
Joined
May 1, 2008
Messages
53
Reaction score
0
Points
0
Age
43
My Satellite Setup
DM500S,
Ahtlon 64 machine
My Location
India
1. Currently with dream box u can only receive FTA channels
2. if u want to receive any other channels u need to pay and get a cs line
3. There are no cs lines that are available for free, all paid lines
4. For free u will only get a test line that would last for a day or two
5. For running ccam and using card sharing you require and internet connection
6. From March 08 indian customs are opening all boxes and checking
7. Dubai customs is not letting passengers take dream boxes out of dubai they are confiscating the same
8. dream box cost would be roughly around 150$ for a clone. which includes shipping, delivery and customs (Before March 08 )
9. currently prices are going up due to more difficulty in getting them
10. Along with dream box you would also need to invest in dish, wiring,lnb, switch depending upon how many lnb's u r connecting.
11. There are lot of foreign sellers selling the boxes, payment options and delivery is doubtful so be careful before payment.

;)
 

srei

New Member
Joined
May 10, 2007
Messages
453
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
coship receiver 2000,Dreambox 500;2 ku3cband dishes of 2,4,6&8feet,amd 64 pc with 1GB ram usb tv tuner card
My Location
north west india
Dreambox is a receiver intended for hobbysts,it has no commercial use in India.
 

HB13DISH

Retired Mod
Joined
Aug 13, 2007
Messages
3,764
Reaction score
1
Points
0
Age
75
My Location
Middle East - Israel
srei said:
Dreambox is a receiver intended for hobbysts,it has no commercial use in India.

Really?
What do you call running CS servers and asking for money for this service from people who have these boxes?
 

Moradabad

SAT SPECIALIST INDIA
Joined
Aug 20, 2007
Messages
796
Reaction score
15
Points
18
Age
42
My Satellite Setup
One 12 Feet Heavy Antenna, one 10 Feet Double Rib Antenna

Dreambox Dm500S, DM 7025. HD Receiver,Envision,
Eurostar receiver, 4 Dual LNBS, 5 PFA Lnbs
My Location
india
Sri Every where people r running for money same here too there are greedy people running channels on there cable using DM...

These people r saving huge amount of money like this
 

Dushie

Member
Joined
May 1, 2008
Messages
53
Reaction score
0
Points
0
Age
43
My Satellite Setup
DM500S,
Ahtlon 64 machine
My Location
India
Dunno about you guys, i am a newbie to this and just got everything setup at my place, most of the guys are in it for free or for money, they are sharing lines, making money, and people in india whom i spoke to mostly wanted it to watch adult channels or foreign channels which they do not get on dish and tata, and are willing to pay for the same, there are lot of websies offering lines and signals .

so definitely i can say u have both hobbyst and people makeing money and people wanting to see paid channels for free here, the mix is of all the 3,
 

Moradabad

SAT SPECIALIST INDIA
Joined
Aug 20, 2007
Messages
796
Reaction score
15
Points
18
Age
42
My Satellite Setup
One 12 Feet Heavy Antenna, one 10 Feet Double Rib Antenna

Dreambox Dm500S, DM 7025. HD Receiver,Envision,
Eurostar receiver, 4 Dual LNBS, 5 PFA Lnbs
My Location
india

Chit Chat

Member
Joined
Mar 18, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
14 Feet C-Band Mesh Dish and TECHNOSAT CX - Digital Satellite Receiver.
My Location
Bangalore - INDIA
What is the average cost of CS here in India, assuming one has a Dreambox, Dish Antenna and is hooked up to a broadband internet connection? I would only be interested in English channels. TATA Sky and Dish TV offer little of what interests me.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
48,953
Reaction score
9,763
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Chit Chat said:
What is the average cost of CS here in India, assuming one has a Dreambox, Dish Antenna and is hooked up to a broadband internet connection? I would only be interested in English channels. TATA Sky and Dish TV offer little of what interests me.

Are there many English channels broadcasting into your area? Remember CS only shares the encryption keys to the channels - it doesnt share the actual channels - you have to have access to the broadcasts in the first place.
 

Chit Chat

Member
Joined
Mar 18, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
14 Feet C-Band Mesh Dish and TECHNOSAT CX - Digital Satellite Receiver.
My Location
Bangalore - INDIA
Analoguesat said:
Are there many English channels broadcasting into your area? Remember CS only shares the encryption keys to the channels - it doesnt share the actual channels - you have to have access to the broadcasts in the first place.

Yes indeed there are. If I were to go for CS, my first priority would go to channels broadcasting on Intelsat 7/10 and Intelsat 10 at 68.5E. Unfortunately, Multichoice Africa doesn't have the license to broadcast here in India. Check out the following list as an example:

http://www.lyngsat.com/packages/mcafricaintel10.html

Check out the coverage area:

http://www.lyngsat-maps.com/maps/intel10_c.html



Is it possible to receive these channels through CS?
 

Moradabad

SAT SPECIALIST INDIA
Joined
Aug 20, 2007
Messages
796
Reaction score
15
Points
18
Age
42
My Satellite Setup
One 12 Feet Heavy Antenna, one 10 Feet Double Rib Antenna

Dreambox Dm500S, DM 7025. HD Receiver,Envision,
Eurostar receiver, 4 Dual LNBS, 5 PFA Lnbs
My Location
india
Hi ChitChat,

We are receiving Intelsat 7/10 @ 68.5 There is a Pcakage called Multichoice the Signal is very Strong All over INDIA we are receiving it on even on 6 feet Dish signal is around 80 to 90 %.

So you can take a 6 feet Dish to receive C band of this satellite.

Remember we cannot receive this satellite KU band in INDIA.

Regards,
MBD
 

Chit Chat

Member
Joined
Mar 18, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
14 Feet C-Band Mesh Dish and TECHNOSAT CX - Digital Satellite Receiver.
My Location
Bangalore - INDIA
Moradabad said:
Hi ChitChat,

We are receiving Intelsat 7/10 @ 68.5 There is a Pcakage called Multichoice the Signal is very Strong All over INDIA we are receiving it on even on 6 feet Dish signal is around 80 to 90 %.

So you can take a 6 feet Dish to receive C band of this satellite.

Remember we cannot receive this satellite KU band in INDIA.

Regards,
MBD

Got the encryption keys to the Multichoice Africa package? I would like that one!
 

srei

New Member
Joined
May 10, 2007
Messages
453
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
coship receiver 2000,Dreambox 500;2 ku3cband dishes of 2,4,6&8feet,amd 64 pc with 1GB ram usb tv tuner card
My Location
north west india
Bro,google for the keys(I doubt if they are easily available,pm me if you find any)explicitly not allowed in this forum.
 

Dushie

Member
Joined
May 1, 2008
Messages
53
Reaction score
0
Points
0
Age
43
My Satellite Setup
DM500S,
Ahtlon 64 machine
My Location
India
Chit chat best is to have card sharing and use the same, i don't think u will find keys anywhere on google for multichoice, cs can be free, exchange or paid, google and search it, should be able to get more info on the same.
 

akh

Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
PAS7/10 & LAN
My Location
India
Am very new with DM500 S , accidently I choose 'Factory Reset' all the channels stored in DM 500 S was loss and blank. The person who sold this box to me told me that he need to send this box to company to reactivate the channels back. He asking monthly subscription for this box also actually I don't have a card for this box. Is this true? I connect this box with broadband internet connection, and I am getting lots of pay channels like CNN, ESPN, MM1, MM2 etc.

I'll be grateful to you if you can help me to get back all the channels.

Regards,
Akh...
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
Yes- you've wiped all your config files etc. Did you back it up?
 

akh

Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
PAS7/10 & LAN
My Location
India
Which satellites reception availabe from India with this DM500 S?
What images uses for this box from india?
 

akh

Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
PAS7/10 & LAN
My Location
India
How to get back the setting after 'Reset Factory'
Pls. help...
Before I am receiving Intelsat 7/10 @ 68.5 There is a Package called Multichoice the Signal is very Strong All over INDIA.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
48,953
Reaction score
9,763
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
akh said:
Which satellites reception availabe from India with this DM500 S?
What images uses for this box from india?

You can use any image for your receiver - you just download them off the net.
 

akh

Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
PAS7/10 & LAN
My Location
India
someone reply my problem pls.
 
Top