Epg Evolution

tomthebomb1968

Regular Member
Joined
Feb 9, 2008
Messages
693
Reaction score
1
Points
18
Age
52
My Satellite Setup
VU+ Duo 250gig/ DreamElite BH 1.3.2 Multiboot

Dreambox 500s-(clone) / DM-600

Relook 400s 160 Gig-/SifTeam 1.93 e enigma

Foretec 90cm Dish with Nikkai Diseqc Motor- 2 sky+ receivers fixed 28.2 east.
My Location
Newtownabbey, near Belfast, Northern Ireland
has anyone else tried Epg Evolution. I have put it on tonight and I like it. Freely available on the net. just google it and download.:)
 

easysat

Regular Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
323
Reaction score
0
Points
0
My Satellite Setup
Dreambox 7000S + motorised 80cm dish, Amstrad DRX550 Digibox + fixed dish
My Location
pj::
Good tip, I found it here: h**p://epg.evolution.project-x.us/

The EPG only works on a limited number of service providers but that includes Sky UK. My initial impression is that it is a very nice piece of software and useful for programming timer events on channels like the BBC.
 

B16MCC

Dreambox Gimp & Coder
Joined
Nov 16, 2005
Messages
1,562
Reaction score
8
Points
0
Age
49
My Satellite Setup
2 Dreamboxes..........
---------------------------------------------
--- DM 8000 HD PVR & DM 800 HD ---
Motek SG2100 & Triax 80cm Dual LNB
------ Fixed Dish 28e Quad LNB -------
---- Sly HD Full & 24" Apple iMAC ----
My Location
/var/tuxbox/config
Guys, again this is Enigma 1 only. There is no EPG plugins for enigma 2. Just so you know....
 

freejack2k

Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
DM600 pvr 120gig ide hard drive
My Location
north wales
I have installed this and it works great for fta channels but has no listings for sky's own channels, ie movies,sports sky one ect ect
Is this normal or have i done something wrong?
 

compufunk

Regular Member
Joined
May 7, 2008
Messages
1,658
Reaction score
1
Points
36
Age
44
My Satellite Setup
DM 600-S, VU+ Duo,
Moteck SG2100, Fracarro Penta 85 dish, LG LH3000 42" TV + some computers
My Location
NW, Ireland
freejack2k said:
I have installed this and it works great for fta channels but has no listings for sky's own channels, ie movies,sports sky one ect ect
Is this normal or have i done something wrong?
There is nothing to it from what I can tell, except to install and configue the plugin and let it do its thing, thats it. What I mean is that I dont think there is much you can do wrong.

You might be better off asking the developer over on the dedicated EPG evolution forum.

Keep us posted :)
 

freejack2k

Member
Joined
Jul 19, 2008
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
DM600 pvr 120gig ide hard drive
My Location
north wales
Have done a bit of reading up and found this-

Seems like alot channels is removed from the xml source
_http://www.bleb.org/tv/data/listings/0/
thats why epg missing on some channels..

Working Sky UK channel list:

BBC 1 London (English)
BBC 2 England (English)
BBC Four (English)
BBC News 24 (English)
BBC Parliament (English)
BBC Three (English)
CBBC Channel (English)
CBeebies (English)
Channel 4 (English)
Dave (English)
E4 (English)
Film4 (English)
Five (English)
Five US (English)
Ideal World (English)
More4 (English)
QVC (English)
Sky Sports News (English)
Sky Three (English)
TMF (English)
Virgin 1 (English)


So it seems only the above channels will work on this plugin :(

If anyone knows of a decent epg for sky uk plse post below as i thought this was the answer to what i was looking for but now i guess it isnt
 

compufunk

Regular Member
Joined
May 7, 2008
Messages
1,658
Reaction score
1
Points
36
Age
44
My Satellite Setup
DM 600-S, VU+ Duo,
Moteck SG2100, Fracarro Penta 85 dish, LG LH3000 42" TV + some computers
My Location
NW, Ireland
freejack2k said:
If anyone knows of a decent epg for sky uk plse post below as i thought this was the answer to what i was looking for but now i guess it isnt
I've been messing around with XMLTV and MV, XMLTV allows you to download tv listings in xml format. Theoretically you should be able to get MV to read the XML file, As yet I haven't managed to get it to do this, even after converting to .dat format. I havent spent a lot of time at it yet, If I get it working I will post the steps required.

If you find anything, please post back. :)
 

ksada2

Member
Joined
Jun 26, 2007
Messages
19
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
DM500s connected to wireless router. 60cm dish with Moteck motor.
My Location
Netherlands
compufunk said:
I've been messing around with XMLTV and MV, XMLTV allows you to download tv listings in xml format. Theoretically you should be able to get MV to read the XML file, As yet I haven't managed to get it to do this, even after converting to .dat format. I havent spent a lot of time at it yet, If I get it working I will post the steps required.

If you find anything, please post back. :)

The PLI team have a plugin which does what you describe here. AFAIK it can only be downloaded from within the PLI image.

Otherwise maybe we can reconfigure EPG Evolution to pull its data from the RadioTimes website instead?
 

foz

Member
Joined
Apr 24, 2004
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Age
53
ive used wiki with pli tried to get this to work but no go anybody got this to work on pli jade- sqlite database? dm500 enigma1?
please tel me how, mount working 100%
but only std epg working ie 2 programs
thanks
foz
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
63
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
might not work on a DM500 because of lack of memory.
have you :
- activated the sqlite database in setup ?
- installed the epg plugin ?
- mapped all epg channels to your available channels ? (yellow button)
- activated cron in setup ?
- activated epg script to run with cron ? (also yellow button)
warning : enigma will crash if the sqlite database grows too big, so start with only a few channels and expand while everything keeps working.
 

dazzlet

Member
Joined
Jan 3, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Points
0
Age
39
My Satellite Setup
itgate 220
dreambox 8000 hd
pc runnuing windows vista
My Location
uk
i i have installed this and when it comes on to the epg view it doesnt give me any listings at all on any channels why is this it just says no programdata found.
it shows the correct time and date.
to install this i copied the extepg.cfg and the extepg.so files to /var/tuxbox/plugins i then rebooted the box. my box is connected to my wireless lan router and connects to the internet ok but i dont understand why the epg isnt working as it should thanks
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
63
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
I think it needs a bit more than just copying and rebooting !
you need to install the plugin from the PLi downloads menu, and then you need to configure it (select the scripts to run and map the corresponding channels). Only then will it work correctly.
it's all pretty straight-foreward really, but you need to execute all the necessary steps : PLi epg setup - cron - install plugin - configure plugin - wait for first run.
 

mashster

Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
46
Reaction score
0
Points
0
Age
40
My Satellite Setup
VU+ Duo (Open PLi) Sats: Telstar 12, Atlantic Bird 3 (C), Sirius 4.8E, Eutelsat W3A, Eutelsat W2A and Intelsat 7 & 10 (C & Ku)
My Location
South Africa
JTA is talking about a different thing altogether!

As far as my little knowledge can take me! EPG-Evolution works with a certain number of preset providers ... Otherwise you will just get "Programdata Not Found"

What JTA is talking about is how to get the normal EPG Gui that comes with your image to display the info. And in my case PLI, it works perfectly, but I do not like it, If I could fiddle with EPG-Evolution I would!

dazzlet said:
i i have installed this and when it comes on to the epg view it doesnt give me any listings at all on any channels why is this it just says no programdata found.
it shows the correct time and date.
to install this i copied the extepg.cfg and the extepg.so files to /var/tuxbox/plugins i then rebooted the box. my box is connected to my wireless lan router and connects to the internet ok but i dont understand why the epg isnt working as it should thanks
 
Top