extentsion petals

fuertesport

Member
Joined
May 29, 2007
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
58
My Satellite Setup
amstrad 550
1.3 mtr dish
My Location
Fuerteventura
hi
i have 1.3 sky dish
can i buy petals to make it 2.4
i live fuertventura
thanzs
simon
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Hi,

I don't think you have provided enough information for anyone to help you,
for example dish make, offset or prime focus. Perhaps a picture of it would be good too.

Robbo:)
 

bignick

Specialist Contributor
Joined
Feb 13, 2005
Messages
336
Reaction score
0
Points
16
Age
53
My Satellite Setup
Back in the UK and missing Cyprus!!!
My Location
Aylesbury
fuertesport said:
hi
i have 1.3 sky dish
can i buy petals to make it 2.4
i live fuertventura
thanzs
simon

sorry,

I know of no dish except the famaval 2.4 which can have extension petals added.

Nick
 

aba

Regular Member
Joined
Apr 21, 2007
Messages
173
Reaction score
0
Points
0
Age
67
My Satellite Setup
chaparral montery 40 fully loaded
ehcostar ad3600ipvia
3 dishes zone 2 / 1 mt motorized / 2.3 m motorized
My Location
nottingham
but you must remember that if you make your dish larger you will have to move your lnb away from the dish or it will still pick up the signal for a 1.3 m dish
is it prime focus or an off sett dish
its easy the work out the focul point for a prime focus dish thats the distance from lnb to the dish
but have never found the formular for off sett dish to lnb
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,081
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
You can only do it with a dish which is designed for extensions, moving the LNB out to accept the signal from the petals, will move it out of focus for the original dish and not gain anything.
 

ralphmagno

Regular Member
Joined
Jan 12, 2005
Messages
994
Reaction score
17
Points
18
Age
71
My Location
naples italy
hi, any way i can turn my 4 meter irte prime focus into a casagrain??
it has a hole in the center of the dish just right for lnb and feed horn.
just need dianater of sub reflector.
know of anyone who has done something similar.
it shoul give me more gain.
i'll have to call IRTE in gallarate near milano and see if they have a mod kit available.
thanks to all
ralph
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,081
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Irte will probably tell you that there is no advantage to be gained by so doing.
 

fuertesport

Member
Joined
May 29, 2007
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
58
My Satellite Setup
amstrad 550
1.3 mtr dish
My Location
Fuerteventura
hi folks
thanks
for your help looks like i need buy 2.4 dish
hi trigger
whats best price for 2.4 dish
regards
simon
 
Top