foretec star passion + will not restart although power is on?

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
hi al,l foretec star passion + box shows power on as the blue dial is alight but there is no name blazing in the display nor will it connect to my hitachi hd hdmi capable tv.....i have had these connected for more than two years . this morning before this issue i tried to add radio caroline to allow the signals for epg and set up dummy transponeders vpid and apids on eurobird 9....then reset by turning power off and on and now nothing .....help please.

My stb is unable to upload any updates via usb so this system had no updates since being sold to me.
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,652
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Failure to start is almost certainly a power supply problem. See this sticky for help -

_http://www.satellites.co.uk/forums/fortecstar-hd/165101-my-fortecstar-passion-dead-just-asleep.html
 

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
thanks , i shall look at the option set out on the other thread.

regards,

jay
 

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
i have removed the defunct capacitors 2x 10v 3300uf +105'c but maplin no longer stock these and i cannot find any of this shape or make .they look like gasometers on legs and have printed on them JH cd263 and w-8........do i have to get this ytype specifically ? could they have been upgraded since first shipped in the sat box.......these may sound dense questions buti am completely new to this and cannot afford to buy a new box .

all help gratefully recieved

jay
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,652
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Farnell have a selection - _http://uk.farnell.com/aluminium-electrolytic. Use the filters in the chart to tick 3300uF, 10V only. Scroll down in the results. You need 105°C radial leaded. Size is shown in the chart, just choose one with a footprint that the power supply will accommodate. You may need to purchase more than the two you require, usually five.
 

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
Thanks Llew but farnell have a minimum spend on cards of £20 . I live near tottenham court rd in London....any shops near me that you know of ?

regards,
jay
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Ebay to the rescue ...

how about 10 for a fiver ???

check 110595603985

105 degrees high esr ..
should do the job nicely providing they physically fit ..

Dimensions are :-

Dimension 12.5mm x 25mm
Lead spacing 5mm

rgds
VS
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,652
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
1jayjay said:
Thanks Llew but farnell have a minimum spend on cards of £20 . I live near tottenham court rd in London....any shops near me that you know of ?

regards,
jay

Used to be loads of components shops in or near that area in my day, now mostly Dixons and the like. Vipersan's suggestion seems the best idea. I have the basic Passion box which has a different power supply. Without checking mine, I believe the capacitors are a tight fit amongst the other components, so if the capacitors you buy are too wide, you could get away with extending and sleeving their leads so they stand out from the board. Just make sure you have the +ve and -ve leads the correct way round when you fit them.
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,126
Reaction score
1,489
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Cricklewood Electronics hold a component stock, may be worth popping across to there.
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,652
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Ah yes, forgot about them Rolf. The 3300uF 16V electrolytic there would be OK, depending on size - some higher voltage caps are smaller in profile than others of the same value, depending on manufacturer.
 

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
thanks guys for the suggestions VS all bought and awaiting delivery in tghe meantime i have bought a bush box from argos which i must say was the easiest thing to set up...less than 10 mins although a bit of hassle adding non-freesat channels....but this way we will not miss any of the olympics and the box can always be returned or keep as a back up.
 

1jayjay

Member
Joined
Aug 5, 2012
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
foretec star passion + hitachi hd 42"
My Location
uk
hi llew and others, where would i found out about +ve and -ve fitting and what are sleeves ? the parts i bought are too wide (doh)
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,652
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
The +ve (positive) lead will be the longest one, inspecting your new capacitor. In any case, the capacitor will be marked '+' down the side of the capacitor adjacent to the positive lead.

A sleeve for the leads can be made from any insulation stripped from a piece of cable or wire, so that it can be slid over each capacitor wire in order to prevent electrical contact with the other wire or other components' exposed connections.
 
Top