Got Humax freesat box today any one else

R

Rd100

Guest
Got Humax freesat box today any one else got one,

If you want any signal tests of sky HD box vs humax foxsat-hd or screen shots just ask,
 

RobinB

Member
Joined
May 6, 2008
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
Pace Sky box, 1.9M dish
My Location
Spain - Near Alicante
Where did you buy it ?

Been looking online and no one shows it as available

thanks
 

divibi

Regular Member
Joined
Jul 26, 2005
Messages
201
Reaction score
0
Points
16
Age
41
My Satellite Setup
dvb-s pci card
85 cm offset dish
My Location
London
Rd100 said:
Got Humax freesat box today any one else got one,

If you want any signal tests of sky HD box vs humax foxsat-hd or screen shots just ask,

Is HD picture quality better on Humax?

Which receiver performs better in the rain, or with lower signal strenghts?
 

Expat

Regular Member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
121
Reaction score
0
Points
0
Age
56
My Satellite Setup
Humax HD Freesat
Gibertini 150 cm dish for Astra 2D.
Technomate TM-1500 CI+ viewing Astra 2, Astra 1 and Hotbird
Sky receiver for FTV channels.
My Location
Copenhagen - Denmark
Could you take some screen shots of the Menu setups, so we can see how Freesat is organised?
No luck finding a Freesat HD receiver online.
 

jimbo

Retired Mod
Joined
Jan 1, 2000
Messages
3,482
Reaction score
1
Points
0
Age
71
My Satellite Setup
Sky HD, TM6800HD, Manhattan Plaza ST550 and TM1500 CI+. 1.0m dish and 36v motor, Panasonic DVD HDD recorder and Panasonic video/DVD recorder. Sony G800 HD TV stand/surround system + Sony KDL40W2000. Infinity USB, Elvis, CAS1, CAS2.
My Location
Greater London
This is the spec for the Humax which upscales to 720p or 1080i. There won't be 1080p due to lack of bandwidth.

It will be on general sale in the UK from next Tuesday. Circa £150.

Black.
- Digital satellite receiver for the reception of Freesat broadcasts from Astra 28.2.
- Capable of receiving both HD and SD channels.
- Freesat standard HD MHEG.
- Digital text.
- Digital video broadcasting (DV:cool:.
- Auto setup.
- Auto detection of new channels.
- Auto scan for new channels.
- Now and next electronic programme guide.
- Programme guide 2 - 8 days.
- 2 SCART sockets.
- SCART lead.
- HDMI output socket.
- Upscales to 1080i or 720p.
- Remote control, batteries included.
- HD decoding.
- Ethernet network connection.
- USB connection.
- S/PDIF optical audio connection.
- YPrPb/RGB component analogue HD output.
- Fully interactive with LAN port for connection to broadband, for faster return path when accessing Freesat digital interactive services - may not be available for launch.
- Size (H)5, (W)28, (D)20.5cm.
- Weight 1.5kg.
 
R

Rd100

Guest
It has been on sales since yesterday, _http://www.comet.co.uk/shopcomet/product/444855/HUMAX-FOXSAT-HD

Also argos will have stock in stores from the 14th

Also the Goodmans bush and grundig all HD & SD versions will go on sale on Monday on argos this is due to a delay of the firmware update for them with will do ready for OAD on this sunday morning,


jimbo said:
This is the spec for the Humax which upscales to 720p or 1080i. There won't be 1080p due to lack of bandwidth.

It will be on general sale in the UK from next Tuesday. Circa £150.

Black.
- Digital satellite receiver for the reception of Freesat broadcasts from Astra 28.2.
- Capable of receiving both HD and SD channels.
- Freesat standard HD MHEG.
- Digital text.
- Digital video broadcasting (DV:cool:.
- Auto setup.
- Auto detection of new channels.
- Auto scan for new channels.
- Now and next electronic programme guide.
- Programme guide 2 - 8 days.
- 2 SCART sockets.
- SCART lead.
- HDMI output socket.
- Upscales to 1080i or 720p.
- Remote control, batteries included.
- HD decoding.
- Ethernet network connection.
- USB connection.
- S/PDIF optical audio connection.
- YPrPb/RGB component analogue HD output.
- Fully interactive with LAN port for connection to broadband, for faster return path when accessing Freesat digital interactive services - may not be available for launch.
- Size (H)5, (W)28, (D)20.5cm.
- Weight 1.5kg.
 
R

Rd100

Guest
I got mine from comet see the link the above post you can reserve for store colection if you want,


RobinB said:
Where did you buy it ?

Been looking online and no one shows it as available

thanks
 
R

Rd100

Guest
Yes i will get some screen shots for you uploaded asap,

Also you can change the humax from freesat mode to STB mode this is done in the main menu and add other satellites and diseqc and motorized dish it also has a hidden menu

Expat said:
Could you take some screen shots of the Menu setups, so we can see how Freesat is organised?
No luck finding a Freesat HD receiver online.
 

cdtronix

Supporting Advertiser
Joined
Oct 22, 2007
Messages
241
Reaction score
1
Points
18
Age
42
Location
Essex, UK
My Satellite Setup
1.1m Triax With Inverto Black Ultra fixed on 4.8East. 60cm Dish Fixed on 28East both Diseqc onto Dreambox 800HD. Cdtronix 1.2m Motorised with Twin LNB using Technomate TM6800 HD. Seperate Sky+ HD & Icecrypt S1500C.
My Location
Essex
RobinB said:
Where did you buy it ?

Been looking online and no one shows it as available

thanks


Humax HD boxes due in on Monday, Limited stock though.
 

lpjp

Member
Joined
May 9, 2008
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
Humax FoxSat HD
My Location
London
I have a Humax FoxSat HD box too, funny thing is it does a couple of strange things and was wondering if anyone else was experiencing the issue.

Firstly, when I switch off to standby, after a couple of mins the box display has this spinning graphic in, this stops and the word appl appears in the display. This goes and now the time displayed is 1 hour less than it should be.

Secondly, when I switch on I get the same spinning graphic in the display window followed by the same appl word and then it switches on.

Has anyone else experienced this?
 

RobinB

Member
Joined
May 6, 2008
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
Pace Sky box, 1.9M dish
My Location
Spain - Near Alicante
Hi

how do you get into the hidden menu ?

thanks


Robin...

Rd100 said:
Yes i will get some screen shots for you uploaded asap,

Also you can change the humax from freesat mode to STB mode this is done in the main menu and add other satellites and diseqc and motorized dish it also has a hidden menu
 
R

Rd100

Guest
Here is a guide for you

You can add non-freesat channels via the SETUP menu.
When you first install the product (and have a DiSEqC switch in place) the receiver will detect the DiSEqC input it is receiving the freesat channels from and display this on screen.
To access the Advanced menu (hidden):
- Go to Menu> SETUP
- Press RED, GREEN, YELLOW, BLUE, GREEN, YELLOW, BLUE
- 2 options appear:
Antenna Setting
Manual Tune
- In Antenna Setting select your Antenna Type (Fixed, SCD, Motor*, SMATV)
- Setup as required and then use Manual Tune to search for the channels.

RobinB said:
Hi

how do you get into the hidden menu ?

thanks


Robin...
 
Top