help needed were to get a ground mount/stand

r1chard06

Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
triax 90cm dish
echolink 888 recever
diseg motor
My Location
yorkshire
hi all looking to buy a ground mount/stand only place i found selling them
sells a 1 meter ground stand for £180 76mm but surely a 1m ground stand is a little small for a cm 1.2 dish anybody no were i can get 1 around same price or cheaper just a bit bigger
 

michael01707

Regular Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
130
Reaction score
0
Points
16
Age
37
My Satellite Setup
Channel Master 1.2m and 1.8m, Vantage VT-X221TS CI and 8000s, Technomate V-Box II, 18" Superjack actuator
My Location
London
I have a 1m ground stand and its more than enough. It would allow you to see any visible satellite. Remember the az/el mount, polar mount or 1224 motor are attached to the centre of the dish so that leaves it 40cm clear of the ground when the dish is at 0 degrees elevation.

I would be more concerned at that price!
 

r1chard06

Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
triax 90cm dish
echolink 888 recever
diseg motor
My Location
yorkshire
so a 1m would be fine but other than satellite superstore for £139 plus £20 for extra feet plus postage £12.95 dont no anywere else i could get 1 from
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,517
Reaction score
3,775
Points
113
Age
78
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
This supplier may have something suitable -

_www.jwhardy.co.uk/shop/pages/pl_ant_brackets.html


Llew
 

michael01707

Regular Member
Joined
Jul 20, 2007
Messages
130
Reaction score
0
Points
16
Age
37
My Satellite Setup
Channel Master 1.2m and 1.8m, Vantage VT-X221TS CI and 8000s, Technomate V-Box II, 18" Superjack actuator
My Location
London
I had a quick look at this forum's sponsors and card mania have a 3" heavy duty ground mount for £61.99 with UK delivery but it says out of stock. I have a non penetrating roof mount which uses 4 patio slabs to weigh it down and means you don't need planning permission as it is not fixed to my property. I got this from Sat Europa for £126.50 with delivery.
 

kubo

Member
Joined
Feb 16, 2005
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Age
50
My Satellite Setup
Force T90, 1.2m Andrew, Triax TD64, Triax 17x6 Mutiswitch, Promax Prolink-4C Spectrum Analyser
My Location
Northern England
You might want to look at:

_http://www.blake-uk.com/page/commercial_sat_mounts/commsatpatiomounts

SAT/3P is the one you're after I think
 

r1chard06

Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
triax 90cm dish
echolink 888 recever
diseg motor
My Location
yorkshire
hi the blake one woudnt be from blakes in sheffield would it
 

wod

Specialist Contributor
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
235
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
brymar in leeds have them for 69 pound on their website

_http://www.brymar.co.uk/acatalog/Satellite_Installation_Kits_25.html

you could give them a ring to see what they have, 01977 689079
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
31,950
Reaction score
7,222
Points
113
Age
56
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
If it really is to be installed on the ground, get some 3" steel post material, flatten the end and drive it about a metre into the ground.

Alternatively get some additional angle iron and borrow an arc welder.
 

joselin

Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Age
48
My Satellite Setup
none
My Location
guernsey
do any of your mates work for a scaffolding company ?
 

r1chard06

Member
Joined
Jan 16, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
0
Age
46
My Satellite Setup
triax 90cm dish
echolink 888 recever
diseg motor
My Location
yorkshire
no but i no were there is a nice trafic signal laying around wich looks right diameter and i no a welder
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
31,950
Reaction score
7,222
Points
113
Age
56
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Traffic light posts are usually 4.5"

(But road signs........)
 

kubo

Member
Joined
Feb 16, 2005
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Age
50
My Satellite Setup
Force T90, 1.2m Andrew, Triax TD64, Triax 17x6 Mutiswitch, Promax Prolink-4C Spectrum Analyser
My Location
Northern England
r1chard06 said:
hi the blake one woudnt be from blakes in sheffield would it

You are correct.
 

kubo

Member
Joined
Feb 16, 2005
Messages
29
Reaction score
0
Points
0
Age
50
My Satellite Setup
Force T90, 1.2m Andrew, Triax TD64, Triax 17x6 Mutiswitch, Promax Prolink-4C Spectrum Analyser
My Location
Northern England
joselin said:
do any of your mates work for a scaffolding company ?


Scaffold pole is usually 48.3mm and the CM 1.2 needs a 76mm pole
 
Top