help with the mbc channels on 26E

RobTi

Member
Joined
Aug 24, 2008
Messages
28
Reaction score
0
Points
1
Age
57
My Satellite Setup
none
My Location
Scotland
Hi i can only get mbc max, so looking for some help on what to test to see if anything is wrong with my system.

I can get mbc max at 80% stregnth and 60% quality, also get plenty of other channels SD & HD with good picture quality.

I have rescanned late at night and early in the morning tried scanning on a different port on the lnb, tried nudging the dish slightly East & East but still only get the same channels and the same signal.

I am using a pc with a TBS 6981 card and an Inverto black ultra twin lnb on a 1m dish and dish was set up with a Konig sat meter

Any help ?

Thanks

Robert
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,540
Reaction score
8,234
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
MBC Channels on 11919 H tend to be a little weaker than other 26E receivable TPs.

I can only just get MBC with a 1.1m dish in North Yorkshire, so I suspect a 1m dish where you are is just too small.

If you look carefully at the BADR 4 footprint, that MBC TP is especially annotated

_http://www.flysat.com/badr-beam.php


Edit: None of which explains why you can get Max!
 

wod

Specialist Contributor
Joined
Aug 7, 2005
Messages
4,213
Reaction score
235
Points
63
My Satellite Setup
1m channel master, jaeger smr1224, Inverto black ultra twin, technomate tm-1500ci, broken receiver vantage x221ci, New additions Skybox F5s and technomate tm-5402 HD arriving soon.
My Location
yorkshire
I was wondering if the mbc channels had got stronger.

I was watching them last night with the rain lashing down without any issue.

Before any hint of rain the channels would breakup and disappear.

that is a strange issue only getting mbc max even though all the channels are on the same transponder.

Try editing your channel list that you use?
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
You are doing well to get them at all on that size dish in that location. You need a bigger dish.
 

RobTi

Member
Joined
Aug 24, 2008
Messages
28
Reaction score
0
Points
1
Age
57
My Satellite Setup
none
My Location
Scotland
Got them reinstall and up they came

Thanks all

Robert
 
Top