Hispasat channels with SkyStar

N

nmigreja

Regular Member
Messages
32
Likes
0
My Satellite Setup
Illusion M3
My Location
Porto, Portugal
#1
Hi,
I'm using Sky Star with ProgDVB and have my antena pointed to Hispasat 30º W.
When I perform channel search on ProgDVB it finds TV Cabo and Digital+ channels.
The issue is that it can not manage to find all the TV Cabo channels; it detects only a few of them. My TV receiver (not sky star but the satellite receiver I've connected to my TV) finds all the channels...
Have you experienced something like this?

I suppose Hispasat now have sattelites 1C and 1D but in ProgDVB on the sattelite list it only shows 3300: Hispasat 1A, 1B, 1C.

Thank you very much for your help.

Cheers.
 
N

nmigreja

Regular Member
Messages
32
Likes
0
My Satellite Setup
Illusion M3
My Location
Porto, Portugal
#2
I've realized that ProgDVB is catching only the TV Cabo channels in frequency/TP 12012 V/tp 58.
Why is it not finding the other channels (11851 H/tp 44, ...)?
Help me please...
Thanks.

nmigreja said:
Hi,
I'm using Sky Star with ProgDVB and have my antena pointed to Hispasat 30º W.
When I perform channel search on ProgDVB it finds TV Cabo and Digital+ channels.
The issue is that it can not manage to find all the TV Cabo channels; it detects only a few of them. My TV receiver (not sky star but the satellite receiver I've connected to my TV) finds all the channels...
Have you experienced something like this?

I suppose Hispasat now have sattelites 1C and 1D but in ProgDVB on the sattelite list it only shows 3300: Hispasat 1A, 1B, 1C.

Thank you very much for your help.

Cheers.
 
Analoguesat

Analoguesat

Administrator
Staff member
Messages
46,057
Likes
8,571
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Skybox F3
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
#3
Your satellite / channel list is way out of date - Hispa 1A was junked 2 years ago. Manuallly add in the missing transponder(s)
 
Llew

Llew

cerca trova...
Staff member
Messages
14,538
Likes
3,436
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
#4
nmigreja said:
I've realized that ProgDVB is catching only the TV Cabo channels in frequency/TP 12012 V/tp 58.
Why is it not finding the other channels (11851 H/tp 44, ...)?
Help me please...
Thanks.
.ini files for ProgDVB available here -


h**p://joshyfun.peque.org

Just replace your old .ini file for Hispasat with the new one.

Llew
 
N

nmigreja

Regular Member
Messages
32
Likes
0
My Satellite Setup
Illusion M3
My Location
Porto, Portugal
#5
Thank you very much. I'll try this.

Llew said:
.ini files for ProgDVB available here -


h**p://joshyfun.peque.org

Just replace your old .ini file for Hispasat with the new one.

Llew
 
N

nmigreja

Regular Member
Messages
32
Likes
0
My Satellite Setup
Illusion M3
My Location
Porto, Portugal
#6
It did not worked out. It's very strange. I can catch the signal at about (60-70% quality) of the other channels (that is the channels that are resident in other transponders) but when I select them nothing is shown. The receiver is not "processing" those channels.
Could it be a problem of the LNB used? Do you know if Hispasat (and TV Cabo) requires a specific type/model of LNB?
Thanks.
 
Lancelot

Lancelot

Retired Mod
Messages
3,638
Likes
8
My Satellite Setup
SS1.
125cm Gibbi with Channelmaster feedhorn and Inverto C120 twin.
36v H to H 62E - 61.5W
My Location
South central
#7
Don't think that the LNB is at fault as you are getting a reasonable signal there.

Are you attempting to decrypt these channels or are you only interested in the FTA ones ?
I ask this as it seems to me that your SS2 is working but you are trying to decrypt channels unsuccessfully. Could this possibly be what is happening ? As 11851H is listed as being in Nagra 1 / 2 I suspect this may be the case.


L.
 
N

nmigreja

Regular Member
Messages
32
Likes
0
My Satellite Setup
Illusion M3
My Location
Porto, Portugal
#8
Hi,

Thanks for your feedback. I'm attempting to decrypt these channels. Almost all channels in TV Cabo (except 1 or 2) are encrypted.
When I make channel search with ProgDVB it performs the search for channels on all the transponders but it only returns (in the TV Cabo case) the channels that are on 12012V (http://www.lyngsat.com/packages/cabo.html). I manage to see those channels (on 12012V) decrypted.
The channels on the other transponders/frequencies do not appear in the channel list at all.
Thanks.

Lancelot said:
Don't think that the LNB is at fault as you are getting a reasonable signal there.

Are you attempting to decrypt these channels or are you only interested in the FTA ones ?
I ask this as it seems to me that your SS2 is working but you are trying to decrypt channels unsuccessfully. Could this possibly be what is happening ? As 11851H is listed as being in Nagra 1 / 2 I suspect this may be the case.


L.
 
F

Fric

Member
Messages
11
Likes
0
My Satellite Setup
Skystar2
My Location
PT
#9
Hey,


Did you manage to solve the problem?

I'm with the same problem, i can't detect the main 4 channels (RTP, 2:, SIC and TVI) , but can detect other channels like Discovery, AXN, etc.


Using Skystar 2 and the Level is 70% and Quality 100%.

Thanks
 
Lancelot

Lancelot

Retired Mod
Messages
3,638
Likes
8
My Satellite Setup
SS1.
125cm Gibbi with Channelmaster feedhorn and Inverto C120 twin.
36v H to H 62E - 61.5W
My Location
South central
#10
Start by replacing your C:/Progdvb/Transponders folder with this one.
(Unzip it first obviously)
Then scan again.


L.:)
 

Attachments

F

Fric

Member
Messages
11
Likes
0
My Satellite Setup
Skystar2
My Location
PT
#11
F

Fric

Member
Messages
11
Likes
0
My Satellite Setup
Skystar2
My Location
PT
#12
I can now use ProgDVB with the new drivers.

I can se now all the channels, it was the LNB in the wrong angle.

But i'm with a new problem, the quality is always 0%, but i can see all the channels with no problem. I will try to figure this out.

Thanks
 
Top