Hotbird 13e

jon cann

Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
54
Reaction score
0
Points
0
Age
40
Website
www.intursports.com
My Satellite Setup
Pace 2200 Sky Digital Box, cheapo LNB0.3db,
80cm offset dish in Germany.
1.35m Offset Dish, Pace 2600 Sky Digi Box. Invacom Twin LNB. In Spain.
My Location
Benicasim, Spain
is there any channels on Hotbird 13 that have English language FTA. I don't want news channels, any that show tv series etc?

thanks

Jon
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
48,884
Reaction score
9,737
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Not fta no. There are one or two that show occasional programmes in the evening - the Middle Eastern countries for example, but no real entertainment channels.
 

jon cann

Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
54
Reaction score
0
Points
0
Age
40
Website
www.intursports.com
My Satellite Setup
Pace 2200 Sky Digital Box, cheapo LNB0.3db,
80cm offset dish in Germany.
1.35m Offset Dish, Pace 2600 Sky Digi Box. Invacom Twin LNB. In Spain.
My Location
Benicasim, Spain
Analoguesat said:
Not fta no. There are one or two that show occasional programmes in the evening - the Middle Eastern countries for example, but no real entertainment channels.

what channels is it that show the occasional programmes?
thanks.
 

HB13DISH

Retired Mod
Joined
Aug 13, 2007
Messages
3,764
Reaction score
1
Points
0
Age
75
My Location
Middle East - Israel
No FTA channels.
The only British channel is the Viaccess encrypted BBC Prime which can be subscribed to as a DTH. Excellent qualty with teletext.
http://www.satellites.co.uk/satellite/bbc-prime-international
There are foreign packages which have original audio (English mostly), but the subscription is quite expensive outside the countries.
Try to buy Sky Italia package. Very good value for money in Italy. You might be lucky and find satellite dealers in your country who might be able to help you with this package at reasonable price. problem is you need an Italian address and marry the smartcard to the STB.
http://www.satellites.co.uk/satellite/sky-italia
Alternatively, can you receive the Astra 28.2E satellite?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
48,884
Reaction score
9,737
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
jon cann said:
what channels is it that show the occasional programmes?
thanks.

It varies. Nothing regular but ropy old films or Australian novella type things with Arabic subtitles often turn up - DONT expect the latest blockbusters or anything of any real interest :D
 

jon cann

Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
54
Reaction score
0
Points
0
Age
40
Website
www.intursports.com
My Satellite Setup
Pace 2200 Sky Digital Box, cheapo LNB0.3db,
80cm offset dish in Germany.
1.35m Offset Dish, Pace 2600 Sky Digi Box. Invacom Twin LNB. In Spain.
My Location
Benicasim, Spain
many thanks for the replies guys.
I had a 1.35m dish, until a blew off the top of my apartment block in a recent storm..... so no more 28.2 for me.
i have 19.2 and Spanish Freeview, which allows just bearable viewing. Oh well, have to wait until I leave Spain in the autumn for better viewing!
 

HB13DISH

Retired Mod
Joined
Aug 13, 2007
Messages
3,764
Reaction score
1
Points
0
Age
75
My Location
Middle East - Israel
Excuse me for asking this, but what is the problem with putting another dish for 28.2E?
I personally need a silly size dish and at an incredible cost to receive this satellite (part of the channels only) in my location, so I find it hard to understand this point. :confused
 

irart

Regular Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
216
Reaction score
0
Points
0
Age
79
My Satellite Setup
Sky Freesat in UK,
Astra 1 ana/dig in UK
using Technomate -5000 DAPCI,
Astra 2 South Beam and Eurobird in Spain.
My Location
Cornwall, UK
If you only have a smaller dish now, you should be able to pick up the south beam on Astra 2. While you will not get BBC or ITV programmes etc., you will get a lot of other FTA tv and radio channels including True Movies, Zone Horror, and many more. Might keep you going until the Autumn!
 

jon cann

Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
54
Reaction score
0
Points
0
Age
40
Website
www.intursports.com
My Satellite Setup
Pace 2200 Sky Digital Box, cheapo LNB0.3db,
80cm offset dish in Germany.
1.35m Offset Dish, Pace 2600 Sky Digi Box. Invacom Twin LNB. In Spain.
My Location
Benicasim, Spain
HB13DISH said:
Excuse me for asking this, but what is the problem with putting another dish for 28.2E?
I personally need a silly size dish and at an incredible cost to receive this satellite (part of the channels only) in my location, so I find it hard to understand this point. :confused

i dont really want to put another one up for it to possibly blow away again, I live in storm central.
 

HB13DISH

Retired Mod
Joined
Aug 13, 2007
Messages
3,764
Reaction score
1
Points
0
Age
75
My Location
Middle East - Israel
OK, Thanks. Now I understand.
But surely there are ways to keep the dish fixed firmly to the ground?
I insisted at the time of the installation that my 1.6m dish would be fixed to the ground with special ground mounting fixture and the installer kept telling that there is no need, as this would have been more time for him to spend.
It didn't move since.
But we don't have here high wind like what you seem to have.
 
Top