how ,can i delete transponders,in autosearch mode,that not exists?

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Hello!

can anyone tell me,how i can delete on dm 500 channels,from a transponderlist,that is accesed when the autosrarch mode starts!

for example i want to start a auto search on 1 degres west,then it will takes a very long time checking freqencys,from a unkown list,that not exiits,after a proximently 2 Minutes,a valid transponder has been found,and the search can begin!

how,can i delete,this wrong freqencys,that i have on many satelites but not,on all?

i want delete them all,that the autosearch will start imidatly,without waiting every time!
what is the name of this file,that contains this autosearch transponder data,is there,i special linux editor requeiered to edit it?
 

kkrahv

Member
Joined
Mar 2, 2004
Messages
3
Reaction score
0
Points
0
My Satellite Setup
DM_800/ DM7020S/Prime Focus 280/Toroidal 90/Triax90/Triax78/E-36/28.2/19.2/16/13/7/5+W-1/4/30
My Location
EST
There is file called satellites.xml. It placed in var/etc.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
48,959
Reaction score
9,765
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
If its like the 7020 DB you can do it this way

Menu, 6, service searching, transponder edit.

Pick your satellite and edit away
 

IMnobody

Member
Joined
Jun 22, 2008
Messages
10
Reaction score
0
Points
0
Age
67
My Satellite Setup
5 dishes 2 DM500s 1Pansat lots of computers and junk
My Location
USA
I take it your trying to cut down on the time it takes the Dreambox to scan active transponders. Figuring there's no use looking at dead wood. Well, none of the images available do a very good job of scanning active transponders in the first place, The best of the lot is DSM's image. This is Dreambox's weak link.
You can edit out the Satellite.XML file as you chose, just keep the format straight. What would be a better plan, would be to install a new currently active Satellite.XML list file. Here's a site that offers customizable lists hxxp://satellites-xml.eu/
that should help greatly. It's monitored and upgraded daily.

IM
 

chavo

Regular Member
Joined
Sep 16, 2007
Messages
318
Reaction score
30
Points
28
Age
42
Location
Liverpool, England
My Satellite Setup
Vu uno, VU Duo2, sky dish, 2 zone 2 dishes for 19.2 and 23.5. Satlink meter, rover STCeu meter. Tripod with a dish for messing around.
My Location
North West England
I used this website to get a curreent xml file and it completely ballsed everything up. it records sly uk as being 28.4 then when you click on browse by sats guess what, all sly uk has gone! the entire 28.2 gone!!!

Oh and when it scans it does not find basic stuff like setanta and that.


anyone know of a better sat.xml site?
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
what website do you use,i dont see any link here,you forgot to post:)
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
It's in post #4
 
Top