how to add key to my dreambox

wubante

Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
3
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
dreambox 7020,
evocamd
newcs
motored 1.2m dish
My Location
birmingham
Hello, newbie here.
I have got a new dreambox 7020. After a long confusing time, I have finally found out that I don't need any cam card. I now install newcs and evocamd. I have got some key for TPS, could anyone tell me how to add the key?

I found that I have a file /var/keys/Keylist.txt. Shall I add it there? and what format shall i follow?

thanks a lot

ben
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
Have you read The Guide?

How = FTP

Where = /var/keys and /var/scce depending on the emu.
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
Look for & install the newest CCcam emu (1.7).
then switch to France 4 or France 5 on Hotbird, and wait. CCcam will auto-update the TPS keys and you can now watch any TPS channel on Hottie.
no need for FTP'ing....
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
CCcam auto updates all keys? D+, Prem etc?

This works on a Dreambox? I'm gonna try this right now... :D

edit:

Is CCcam more efficient at decoding TPS keys? evocamd locked every time the keys changed (with the latest TPS.bin) while CCcam appears to be working fine.

I still needed to get my own keys for D+ and had to use evocamd (YMMV).
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
not sure about D+ and Prem, I usually download & install the satan bundle before switching to them. I'll have a try this evening to see if CCcam 1.7 is auto-updating these too (but which transponder ?)
about TPS : it usually takes some 30 seconds before the light goes on, not sure HOW efficient this is.
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
okay, switched to D+ last night without loadin new keys, and got an image instantly ! In fact, a bit too instantly, I guess it was opening with yesterday's keys. I'll keep testing a few more days to see what happens.
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
I've found I need to add keys for all channels and there is a slight delay on some channels. Last night I added new keys from JKF (but not TPS keys) and CCcam wouldn't open TPS (can't remember their new names) or multivision.
 

JTA

Regular Member
Joined
Mar 16, 2005
Messages
557
Reaction score
0
Points
0
Age
62
My Satellite Setup
DM8000HD+DM7000S with PLi image, CCcam, movable dish 0.85 m, very happy indeed
My Location
Belgium
Well, it's still fuzzy. CCcam was opening Digital+ until last night, when all stayed dark. TPS went well, though, but you must go to France4 for 30 seconds for the auto-update to work. All TPS channels on hotbird are opened. As for D+, I finally reloaded a satan key bundle, but found that everything stayed dark ? Tried again 1 hour later, and got a picture this time. But was it CCcam or Satan who got it working.
Who cares - as long as we can watch their channels. For the moment I get everything I need from CCcan and Satan.
 

anle

Member
Joined
May 17, 2007
Messages
3
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
dreambox 7000
My Location
usa
Hi ,I'm newbie
I have dreambox 7000, after 2 days try to install Emu and keys now I can watch preview chanel .... I don't know what did I do wrong any one please help . I'm using Gimini image , evocam 1.2 and I really don't know what keys I did put in
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
anle: as you're in the USA we won't be able to check what channels are open for you.

What's the problem? Have you read The Guide?

Welcome to the forum :)
 
Top