Humax Foxsat HDR Custom Firmware

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
I've just installed the reputable custom Firmware for Foxsat HDR produced by Raydon.

All seems well but I haven't had time to fully evaluate it yet.

Provides stuff like a fully-featured Web Interface, streaming over Network, ability to add non-Freesat Channels to the main EPG etc


_http://www11.zippyshare.com/v/23609070/file.html
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Installed the VLC Plugin for Foxsat and have got Streaming going without any problems at all (Only works for Unencrypted Recordings: Essentially, SD).
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Now also added a full Remote control via Web Interface plus a Channel Editor.

This is Brill!
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Now added Sky News to Freesat list: No need for all that mode changing faff any more.
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
Hi there, read and dowload this patch from the same forum as raydon's firmware, and your hd recordings made in Freesat mode will be unencrypted and thus streamable (and exportable) along with the sd recordings, happy days
_ttp://www.avforums.com/forums/freesat/1661195-media-file-server-bundle-foxsat-hdr-release-4-0-part-3-a-25.html#post18065400

post#740

I have been using Raydon's software for some months now and love it. Next task is to set it up for diseqc and multi sat and then add foreign channels to the Freesat list too ( if I ever get time to do it, that is)
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,570
Reaction score
3,667
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
I'd like to try this out as well but it needs loader version U7.53 or later and mine is on U7.52.<br /><br />I've tried to update from a USB drive but it just wouldn't work. This means I can't drive DiSeqc either, of course.<br /><br />I'm prompted to have another go by this post though.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
excollier said:
Hi there, read and dowload this patch from the same forum as raydon's firmware, and your hd recordings made in Freesat mode will be unencrypted and thus streamable along with the sd recordings, happy days
_ttp://www.avforums.com/forums/freesat/1661195-media-file-server-bundle-foxsat-hdr-release-4-0-part-3-a-25.html#post18065400

post#740 ( can someone make this link un-live please? can't seem to do it from here)

I have been using Raydon's software for some months now and love it. Next task is to set it up for diseqc and multi sat and then add foreign channels to the Freesat list too ( if I ever get time to do it, that is)

Excellent! I shall try that Patch later - still in my Pyjamas here as I've been playing with this all morning.



Edit: Wow, that really is hot off the press.

Will report back later!

Thanks again.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
PaulR said:
I'd like to try this out as well but it needs loader version U7.53 or later and mine is on U7.52.<br /><br />I've tried to update from a USB drive but it just wouldn't work. This means I can't drive DiSeqc either, of course.<br /><br />I'm prompted to have another go by this post though.
Paul, the Foxsat is very fussy indeed about what stick you use: Try a few and it will eventually work.

Small capacity ones are best.
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
I used the first usb stick that came to hand, 4GB i think, a maxell.
The Foxsat HDR is a superb machine with the modded firmware.
I'm adding a 1TB hard drive next week, too.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Question: That Patch appears to be for streaming using Twonky or Media Tomb (Me neither ...........) but I want to stick to using the Web Interface and VLC - does it do that?
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
I'm not sure. Haven't tried it myself yet, but I use linux and xbmc, so hopefully that will work.
Off topic I can't post here from Linux Mint any more, I have to use Windows (Boooo........) so slow. Keep getting "post is empty" warning.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,570
Reaction score
3,667
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
&nbsp;
Paul, the Foxsat is very fussy indeed about what stick you use: Try a few and it will eventually work.<br /><br />Small capacity ones are best.
&nbsp;I tried a few, one was only 256MB. I'll have another go when I have the time.
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
Are you sure you need Loader 7.53?
(Posted from Linux Mint but using Midori browser, not Firefox 17)
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Ok - I'm sure you'll manage.

ISTR there was a "funny" of some sort about updating the Loader - have a butcher's on the HUMAX UK Download pages.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Just added the sole surviving BBC Red Button as a proper (Recordable) Channel in Freesat mode.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,570
Reaction score
3,667
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
Are you sure you need Loader 7.53?<br />(Posted from Linux Mint but using Midori browser, not Firefox 17)
ISTR that when I first heard about this firmware that a README said so. Because it was still early days I didn't do anything and since then, of course, the loader has progressed to U7.54 and there have been several software updates. I suspect that the latest bundled update download won't work because the software side is already on the latest version.<br />
Ok - I'm sure you'll manage.<br /><br />ISTR there was a "funny" of some sort about updating the Loader - have a butcher's on the HUMAX UK Download pages.
I must be getting old. I'm finding myself more and more of the "I can't be arsed to try", especially when I've done exactly what's required three or four times.<br /><br />Grumpy old git, me?<br />&nbsp;
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
Isn't it a brilliant piece of work?
I'm on loader 7.53, no problems
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
excollier said:
Isn't it a brilliant piece of work?
It sure is - when I've time to try the HD Streaming Patch, I think it'll be nigh on perfick.
 

excollier

Bikes, Booze & Blues
Joined
Mar 16, 2008
Messages
931
Reaction score
452
Points
63
My Satellite Setup
TD 78 and Freesat+
My Location
Furthest outpost of the EUSSR
Glad you like it. I dithered for ages before going ahead with it, I'm so glad I did now.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,623
Reaction score
8,319
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
excollier said:
Glad you like it. I dithered for ages before going ahead with it, I'm so glad I did now.
Same here, but my confidence was boosted after I bricked then recovered a Skybox F3 recently.

Also, I removed the phone socket from my Lounge years ago as it was picking up interference from my then BSkyB box and causing ADSL drop-outs.

Since that is long gone, I ran it back in yesterday and now have my Router nearby, with Ethernet connection to the Foxsat HDR (Didn't want to fork out for Homeplugs!).
 
Top