IDE or SATA for 2.5" HD?

OldBen

Mad Scientist
Joined
Jul 29, 2005
Messages
249
Reaction score
4
Points
18
Age
44
My Satellite Setup
Triax TD110 with multi LNB 28.5E, 23.5E, 19E, 13E Inverto Black Ultra's (Black Premium on 28.5) into multiswitch. VU+ Duo. Emitor Satlook Lite meter.(Retired: Technomate 1500CI+, Moteck DG2100 DisEqC Motor, Metronic 85cm Clear Dish, Invacom 0.3db LNB
My Location
UK
Stupid question I know, Dream site says:

IDE Interface:
Intern for connect 2,5" HDD

Which is not very helpful, can someone confirm if its IDE or SATA?

Thanks

Paul
 

compufunk

Regular Member
Joined
May 7, 2008
Messages
1,658
Reaction score
1
Points
36
Age
44
My Satellite Setup
DM 600-S, VU+ Duo,
Moteck SG2100, Fracarro Penta 85 dish, LG LH3000 42" TV + some computers
My Location
NW, Ireland
OldBen said:
Stupid question I know, Dream site says:

IDE Interface:
Intern for connect 2,5" HDD

Which is not very helpful, can someone confirm if its IDE or SATA?

Thanks

Paul
Not sure which dreambox you are talking about, I can confirm that the DM-600 is IDE, I assume the others are IDE interface also.
 

dig deep

Prince of Birthdays
Staff member
Joined
Sep 28, 2005
Messages
8,333
Reaction score
390
Points
83
My Satellite Setup
Dream7020 and AZ Elite and a few DM800
My Location
Sweden

OldBen

Mad Scientist
Joined
Jul 29, 2005
Messages
249
Reaction score
4
Points
18
Age
44
My Satellite Setup
Triax TD110 with multi LNB 28.5E, 23.5E, 19E, 13E Inverto Black Ultra's (Black Premium on 28.5) into multiswitch. VU+ Duo. Emitor Satlook Lite meter.(Retired: Technomate 1500CI+, Moteck DG2100 DisEqC Motor, Metronic 85cm Clear Dish, Invacom 0.3db LNB
My Location
UK
compufunk said:
Not sure which dreambox you are talking about, I can confirm that the DM-600 is IDE, I assume the others are IDE interface also.

Whoops! Yes DM600 :-$

Thought I put the post in the DM600 forum, my mistake!

Thanks for confirmation, that's what I thought. Bummer, as I have a 120GB SATA 2.5" spare, and I was thinking about replacing my technomate with a dreambox finally, got fed up having to delete channels to scan others!
 

compufunk

Regular Member
Joined
May 7, 2008
Messages
1,658
Reaction score
1
Points
36
Age
44
My Satellite Setup
DM 600-S, VU+ Duo,
Moteck SG2100, Fracarro Penta 85 dish, LG LH3000 42" TV + some computers
My Location
NW, Ireland
There are SATA to IDE converters available, but you'd be getting into a whole world of headaches there with drivers and what not,

There are some where they claim no driver is required, I'd be staying away from these kind of solutions if possible.

_www.cwol.com/serial-ata/ide-to-sata-converter.htm
 

numberonekiwi

Member
Joined
Nov 3, 2003
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
I purchase A IDE to SATA adaptor from ebay for my PC awhile back have now sold it

The unit would work in both directions and now driver was actually required but you would only get the speed of the slowest point which in the case of a DM I think is UDMA66 so a sata would only work at 66Mbs / Sec

Search ebay they are only a few cents each shipping is around $8 no combined shipping when I looked
 
Top