Intelsat 10-02

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Hi there,

I'm trying to pick up Intel sat 10-02 however I can not seem to find it. I can pick up Thor 5 with quite a strong signal, but I can't seem to get any channels on Intelsat 10-02. Using a 1.1m Triax dish with a titanium LNB and a Trimax SM-2500 meter. I have managed to get 11403 V / 24500 on Thor 5 fine, but trying to get 11508 V / 12891 on Intelsat 10-02

Any ideas what I'm doing wrong?

Many thanks
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,301
Reaction score
875
Points
113
Age
34
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
That's a feed frequency 11450-11700 V are used to run feeds on 10-02 you won't lock it unless its currently active.
 

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Ah yes it is, that's what I'm trying to get, I thought I would be able to pick a signal up from it even when it's not showing ? thought maybe a test card would show or something like that? - If I can get Thor 5 do you see any reason why I shouldn't be able to get Intelsat 10-02?

Many thanks
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,301
Reaction score
875
Points
113
Age
34
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
You're getting the Nordic beam it will no problem at all, if they constantly ran testcards it would be expensive and would need more satellites just to fit in all the testcards :D

I just did a blindscan and here is a currently active feed for you to try at 17:15 BST.

11498 V 3254.
 

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Many thanks for this, I cant get back there till tomorrow, so I can't try that stream.

When I was there earlier, just before I went I was able to get 12563 V 27500 fine from Intelsat, but I wasn't able to pick up 11042 H 2200, which makes me wonder if I still haven't got something right?
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
56
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
Sparkydude said:
Many thanks for this, I cant get back there till tomorrow, so I can't try that stream.

When I was there earlier, just before I went I was able to get 12563 V 27500 fine from Intelsat, but I wasn't able to pick up 11042 H 2200, which makes me wonder if I still haven't got something right?

11042,Η,2200 comes from the Spot 2 beam, which covers ME and east Mediterranean. I'm not sure if it is receivable in UK (at least with regular sized dishes).

1002-359S2.jpg
 

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Aha, that might be why then :-) Many Thanks
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,301
Reaction score
875
Points
113
Age
34
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
May I ask what has been on that frequency? Does who ever your setting it up for know there will be frequency/parameter changes time to time? I am betting it's for Opera?
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
56
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
You mean the 11504,V,12890? Yes, it is one of the Metropolitan's Live on HD feeds. Most probably it will be live together with 11468,V,12890 - 11486,V,12890 this Saturday afternoon (there is a performance of Massenet’s "Manon").
 

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Yes you are correct it is the Met live feeds, the local venue are signing up for a contract with national theater live to screen this stuff. I'm helping out as it's my local village hall. Strs65, how did you find out that information and the screenings?
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
56
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
Do you mean the information about the Met Opera Live feeds or about the spot 2 beam? Anyway, I've been using blind scan software and decoders and I've found (with several other people) the Met feeds since last year (about the same time, April of 2011), they always use the same frequencies and parameters. Maybe they use one more or one less feed, but they are essentially the same every time (and so far not encrypted).

The information for the spot 2 beam of Intelsat comes from various sources, for example

_http://www.flysat.com/1west.php
_http://www.flysat.com/1west-beam.php
 

Sparkydude

Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
28
Reaction score
0
Points
0
Age
37
My Satellite Setup
60cm dish on 19.2, Original pole mount channel master sky mini dish (before the stupid arm bracket) on 28.2 Humax F1-Vaci, Sky-HD Thomson box (very first made)
My Location
Wiltshire
Hey guys any feeds running at the mo or this evening? Many thanks
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,478
Reaction score
8,185
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Best place to check Feed Reports is Satelliweb (qv)
 

strs65

Regular Member
Joined
May 13, 2006
Messages
688
Reaction score
297
Points
63
Age
56
My Satellite Setup
Decoders: VU+ Uno, DR.HD F15
DVB cards: TBS6983, TBS 6925
Dish 1: Tecatel 1.10m
LNB1: Smart Oxid
Motor: Amiko DM3800
Dish 2: Gibertini 125L, with actuator
LNB2: Invacom QDF-031
My Location
Greece (Crete - Chania)
11499 V 7200, 3/4 DVB-S2/8PSK Handball from Norway
11508 V 7200, 3/4 DVB-S2/8PSK Ice hockey from Norway

There is also an encrypted feed from Sky at
11468 V 15000, 5/6 DVB-S/8PSK
 
Top