Motor doesn't move unless I reboot box each time

mapperuo

Specialist Contributor
Joined
Aug 16, 2012
Messages
1,119
Reaction score
1,190
Points
113
Age
32
Location
Fife, Scotland
My Satellite Setup
2x 1.8m Raven
1.5m Gibby
2x 1.2m Gibby
My Location
Fife, Scotland
Bit odd this. My Technomate 5402HD has been great for months but today I noticed selecting a different satellite wouldn't move the dish. I turned the box off and on and tried again and it moved fine, figured it was a one off. Later it did the same thing, reboot fixed it. This a known problem with this box? Bit annoyed something has broken so soon.


Thanks
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,315
Reaction score
1,631
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Try going to motor setup and send the motor to default position or zero (whichever the command is) and see if that enables movement.
 

Lazarus

Retired Moderator
Joined
May 29, 2009
Messages
27,105
Reaction score
8,687
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
I had this once and discovered that it was a less than perfect electrical connection at the motor end of the receiver to motor cable.

Remade the F connector and gently tightened it with the 11mm spanner and all was well.
 

mapperuo

Specialist Contributor
Joined
Aug 16, 2012
Messages
1,119
Reaction score
1,190
Points
113
Age
32
Location
Fife, Scotland
My Satellite Setup
2x 1.8m Raven
1.5m Gibby
2x 1.2m Gibby
My Location
Fife, Scotland
rolfw said:
Try going to motor setup and send the motor to default position or zero (whichever the command is) and see if that enables movement.
Doing that moves the dish, then selecting another satellite it moves. So this seems to 'unstick' the issue.
Tivù said:
I had this once and discovered that it was a less than perfect electrical connection at the motor end of the receiver to motor cable.

Remade the F connector and gently tightened it with the 11mm spanner and all was well.
I'll check all the connections now aye, good thought.
 
Top