My current Dx set up....my satellite dx has taken a back seat!

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
So here is the set up-i'm sure some of the guys on here will recognize this stuff.....

Realistic DX-440 communication receiver,Fairmate VHF/UHF scanner
Intek M60 AM/FM cb 25-30MHZ
Ham Concorde 2 All mode cb 26-28 MHZ
Meteor 100 frequency counter
MFJ Versa tuners 1 and deluxe
Yaesu FRG 7700 0-30 MHZ

My radio repairs are currently backing up as holidays have slowed me down ,but i now have probably 10 in the queue!!!

Some cbs are now available to buy and will be going on fleebay.y1 (784 x 522).jpg y2 (784 x 522).jpg
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Nice Paul, I will have to give you a shout at some point, what call sign do you use please, 26 TM 956 is me :-).
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Ermm. I used to be 26OC036 Martin
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Just got too many rigs to work on at the moment to go DXing on the nearest hill.


Todays job was unlocking a TTi tcb881 rig. Moving a surface mount component, to get 25-30 mhz 400 channels.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Hi Paul, you will have to let me know when you go, I made another antenna the other day a T2LT very easy to make and works ok, it would be good for the hills.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Yes my ham friend up the road from me is planning to make one of these-very clever and they work well.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Oh -heres the list at the mo. Concorde 2 x2,concord 1,Major 360M,588M x2,Lafayette 150(Hygain V really), Jumbo, York 863,861,Rotel 220,240,Amstrad 901,Binatone route 66,maxcom 30E,interceptor 3000,intek m60,tti 881 and there's other stuff in the loft i havent got to yet.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I am going make another and try and co-phase them at some point, what are you doing with them repairing and selling them Paul.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Yep-most just need tuning,some need more extensive stuff-of which certain components just arent made any more - like certain PLL phase lock loops. I have a concorde 2 which needs a PLL 02a chip. Unavailable now so i robbed one from a MK1 binatone route 66. These rigs are 30 years old now thats the problem.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I have an old concorde 2, I had some good contacts on it in the past.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,921
Reaction score
11,361
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
I always wanted a Yaesu 7700 back in my SW days, but I couldnt afford it. I got a Realstic DX300 for £99 when Walsall Tandys opened waaaay back in 1980 ish instead!

I was an occasional contributor to the SW column by Brian someone in Practical Wireless for several years.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
This was the latest seller-off to a new home in Bolton ,40 channel FM Cybernet board York 861.
15285125347_333fbfd3a1_z.jpg
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,921
Reaction score
11,361
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Are the annual Radio St Helena days still going? - I used to enjoy them with good signals despite the low power they were using.

Then the spoilsport idiots cottoned on and sat on the frequency for hours at a time ruining the reception with het whistles

:mad:
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
I dont know AS, a lot has changed. All i know is that really from 25.615 Mhz up to 28Mhz there are Eastern European women rabbiting booming in on sporadic E skip like last Sunday morning. If they would give you five minutes you could hear yanks coming in on AM and LSB!
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
It is still very busy out there free banding when conditions are good, I will post a live link up at some point when conditions are good and I see your online.
 

dxhound2003

Specialist Contributor
Joined
Jun 30, 2006
Messages
680
Reaction score
197
Points
43
Age
67
My Satellite Setup
Az Box Premium.
Triax 110 cm dish motorised.
Black Ultra LNB. Nov 2011 DrD F15.
My Location
Dundalk Ireland
Are the annual Radio St Helena days still going? - I used to enjoy them with good signals despite the low power they were using.

Then the spoilsport idiots cottoned on and sat on the frequency for hours at a time ruining the reception with het whistles

:mad:

The last one was November 2009. I got the QSL for that plus one previous one. My other best DX catch was VLQ9 the domestic shortwave ABC service for Queensland, long gone now. Very tough catch on a FRG7 around midday as I recall. I have their QSL card somewhere. I still have the FRG7, but now I mainly use the JRC NRD 525 and the Eton E1.

Just as an aside I see a new receiver from JRC the NRD 383 has been announced, very preliminary information on the internet. But it will be something like 50,000 dollars, so time to get saving.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
It is still very busy out there free banding when conditions are good, I will post a live link up at some point when conditions are good and I see your online.
Indeed Martin but i can only work 4 watts..........
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Only running 400w here Paul :D
I have just set up a live link if anyone wants to listen, while I pop to pick the wife up it will only be on for about 1 hour.
This is on my home made Yagi beaming E :)
http://www.ustream.tv
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
No, seriously i have a 70w ssb burner for use in the car when i go mobile. Use that at home and my tv signal from Waltham vanishes!
 
Top