NO SIGNAL on a Mtorized System.HELP!

Messages
9
Likes
0
#1
I have a 1m motorised dish and a technomate tm-5500 ci super. everything worked fine untill i decided to upgrade the software for the receiver using the dtc link. now the receiver fails to move the dish and i get no signal on evey sat. the signal bar shows 70-75 but the quality bar shows 10 at all times. im really stuck on this. i always changeed the software on the receiver, this is the first time this has happend. can any1 plz help?
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Messages
37,700
Likes
1,287
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
#2
You may need to zero the dish and start again with your satellite positions, some firmware updates destroy the dish settings.
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Messages
37,700
Likes
1,287
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
#4
There should be a command in the motor setup menu to send the dish to a reference point, or zero.
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Messages
37,700
Likes
1,287
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
#6
Should be no need to do that, you simple need to set the motor to zero and then find the satellites again, if that is the problem.
 
Messages
9
Likes
0
#7
im really not familiar with the technical side of these things. how do i set the motor to zero. i have looked on my receiver menu but there is nothing as such. and i dont understand why i get a good signal and a bad quality reception.
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Messages
37,700
Likes
1,287
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
#8
You probably get a signal but no quality, because you are on the wrong satellite, which satellite did you leave the receiver on before you flashed the software?
 
Messages
9
Likes
0
#9
it was on hotbird. but now whatever sat i choose there is no signal. i have 2 receivers and none of the move the dish. one shudnt anyway but the one that is supposed to do so doesnt. there shud b a way for the receiver to signal the motor like u said, i just dont know how.
 
Top