uk bbc channels normally on 28.2 on intelsat 907 27.5w ?

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,246
Reaction score
9,896
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Please remember only the most general of help is permitted on this subject on this forum.

If things start getting too technical the thread will be closed, removed, nuked, vaporised, eliminated, or summat similar :D
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,280
Reaction score
7,499
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
AS is clearly itching to push the big red button!
 

fireballxl5

New Member
Joined
Apr 24, 2014
Messages
4
Reaction score
1
Points
3
My Satellite Setup
MKDigtal XP1000, VU Solo, Skybox F5 - 1.2mtr dish on 28.8 and 1m on 27.5
My Location
Southern spain
All the latest images based on openPli are OK for this as long as you install dvbsnoop once flashed, VIX included. Never managed to get it to work with Black Hole images so I gave up on them. At the moment I'm using openATV 4.0 which I honestly think is the best image around for the Solo2.

Also, installing oscam-ymod requires different methods for every given image even though they're all based on openPli so it's better to install it manually but you should know where each of its folders goes to.

The easiest way to get this going with minimum fuss is flashing openSpa 3.1 image. It's got everything you need from their own feed, configs included, almost like plug and play. The only snag is that the default language is Spanish but you can change that to English latter on.

Cheers

EDIT: something I said is not correct. I did manage to make it work with BH but never been able to clear the HD channels AAC-HE sound.

Hi Kota, thanks for the info, very much appreciated (and not a technical reference in sight) :-lol
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
Hello all. Does anyone have any up to date info on the Satalitte 27 deg east I think still transmitting BBC etc in Spain. Is it still transmitting?
 

hairybadger

Bricoleur
Joined
Jul 20, 2012
Messages
1,370
Reaction score
779
Points
113
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
Hello all. Does anyone have any up to date info on the Satalitte 27 deg east I think still transmitting BBC etc in Spain. Is it still transmitting?
28.2E. Yes, is still transmitting but there have been a lot of changes recently. You might now be living in an area that either needs a bigger dish or in an area that can't get reception at all without an impractically large dish. There are lots of threads on this forum discussing the changes. Has it gone down for everyone in your area or just you?
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
Hi I am in Costa del Sol and yes it is down for the entire area. There are people renting boxes for reception from this Satalitte but am thinking of buying my own. I have 1.3 Dish. Would you know the best box to buy and when last the codes were changed by chance.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,566
Reaction score
8,265
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
She's talking about 27.5W ........................ ;)
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
28.2E. Yes, is still transmitting but there have been a lot of changes recently. You might now be living in an area that either needs a bigger dish or in an area that can't get reception at all without an impractically large dish. There are lots of threads on this forum discussing the changes. Has it gone down for everyone in your area or just you?
Is I
She's talking about 27.5W ........................ ;)


Yes I am - just wondered if anything has changed in last few weeks.
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
The TM5402HD used to be the box of choice but now they've come out with a Mark 3 version I'm not sure any more how good it is as it is fairly different now from previous versions.

Just be aware before investing too much money that anything could change at any time and it may go for good.
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
The TM5402HD used to be the box of choice but now they've come out with a Mark 3 version I'm not sure any more how good it is as it is fairly different now from previous versions.

Just be aware before investing too much money that anything could change at any time and it may go for good.
Thank you. Would a 5200 HD work?
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
The TM5402HD used to be the box of choice but now they've come out with a Mark 3 version I'm not sure any more how good it is as it is fairly different now from previous versions.

Just be aware before investing too much money that anything could change at any time and it may go for good.

Yes I know. We are up a mountain so I guess its worth a few quid for a few months maybe. There is only so much conversation you can have with the Deer!
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,566
Reaction score
8,265
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Mod. Note: New Topic (from Post # 966) merged with existing.
 

gibertini

Regular Member
Joined
Jul 1, 2013
Messages
479
Reaction score
337
Points
63
Location
up north
My Satellite Setup
DM800HDSE SIM 2.10 80CM ORBITAL FIXED@28.2E
My Location
53.6N 2.4W
Thank you. Would a 5200 HD work?

no as its sd/mpeg2. go for a Technomate F3/5 or DR-HD D15 as you can pick them up for £99 and they will do what you require
 

lovelyperson

Dreamer
Joined
Sep 8, 2004
Messages
897
Reaction score
1,586
Points
93
Location
Alicante, España
My Satellite Setup
2.0m PF dish
1.8m PF Famaval
1.8m PF Marrafa
1.4m Tecatel offset
1.2m dish + Stab HH120
TBS 5925 USB
TM5502, TM5402 mk3,
Octagon SX88,
Octagon SX88+ Optima COMBO
Edision Primo IP S2
60.0ºE - 63.0ºW
My Location
Alicante, España
........ but now they've come out with a Mark 3 version I'm not sure any more how good it is as it is fairly different now from previous versions.

Just be aware before investing too much money that anything could change at any time and it may go for good.

TM5402 HD mk3 is doing the job with 27.5ºW..........bought mine as a 'hobby tool' as opposed to watch tv channels but certainly lives up to its spec.

But as timo_w2s said '......anything could change at any time and it may go for good'.

That said, chuzupop I hope you achieve whay you want, best wishes from Alicante. :)
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
Good grief no - 27.5W uses a different encryption system.

Forget it - unless they go fta (maybe once a year for a couple of days) you cant watch them so dont get your hopes up.
TM5402 HD mk3 is doing the job with 27.5ºW..........bought mine as a 'hobby tool' as opposed to watch tv channels but certainly lives up to its spec.

But as timo_w2s said '......anything could change at any time and it may go for good'.

Do they change codes very often and are they hard to find when they do?


That said, chuzupop I hope you achieve whay you want, best wishes from Alicante. :)
 

chuzupop

Regular Member
Joined
Feb 20, 2014
Messages
24
Reaction score
1
Points
3
Age
32
My Satellite Setup
Sky box getting freeview UK TV until it went down one week ago in Costa del Sol Southern Spain 1.3 meter dish.
My Location
Motril, Andalucia, Spain
no as its sd/mpeg2. go for a Technomate F3/5 or DR-HD D15 as you can pick them up for £99 and they will do what you require
Thank you
 

hexah

Specialist Contributor
Joined
Oct 7, 2009
Messages
2,635
Reaction score
592
Points
113
Age
14
My Satellite Setup
motorized Gibertini 85cm, fixed dishes from 1m to 64cm, generic FTA HD RX, TBS DVB-S2 PC card, a pile of bits and pieces
My Location
Hadrians Wall
Hi I am in Costa del Sol. . . I have 1.3 Dish.

Is a bigger dish for 28.2 East instead of 27.5W a possibility for you?

Its possible to get a heating system if snow and icing is a common problem in the mountains. It's basically like a tape with some wires in it. They are used for various purposes in cold environments, not just dishes, and are well proven. I know there is skiing there though I think it is mainly the very tops of the mountins that is snowy. I suppose there is always the old fashioned and cheap :) way of gently removing it with a soft brush.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,246
Reaction score
9,896
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Hi I am in Costa del Sol and yes it is down for the entire area. There are people renting boxes for reception from this Satalitte but am thinking of buying my own. I have 1.3 Dish. Would you know the best box to buy and when last the codes were changed by chance.

The codes last changed a couple of months ago, and it was several weeks before they leaked.
 

dvdfilm

Regular Member
Joined
Aug 13, 2010
Messages
380
Reaction score
40
Points
28
Age
52
My Satellite Setup
1.5m dish
My Location
spain
I don't know how advisable would be to buy a system now considering that codes are likely to change for the world cup
 
Top