What receiver to decode BISS

Tim Gray

Member
Joined
Sep 29, 2012
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
What receivers are available which will decode BISS encrypted transmissions (assume that I have the necessary codes)?
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,681
Reaction score
699
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Most new receivers will, and even quite a few older ones.
Can you please be more specific, how much do you want to spend, what else do you want it to be capable of.
 

Costactc

Regular Member
Joined
May 30, 2012
Messages
811
Reaction score
763
Points
93
Age
56
My Satellite Setup
3m channel master mesh-24" vonweise actuator-ps1 x2 lnbf(L)-pansat ap3500 positioner-x2 premium III-vu+solo2.
2.4m fortec solid-24" vonweise actuator-esx 241 lnbf(c)-vbox 7 positioner- dm800.
1.2m fortec-24"sj actuator-invacom snh-031--tm 5402 m3.
My Location
Canada
I have heard of azbox being able to open Biss channels.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,681
Reaction score
699
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
All Linux based receivers should be capable of opening BISS encrypted channels, if the keys are known, the advantage of the AZ Box is that it can open 4:2:2 feeds.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,610
Reaction score
8,305
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Skybox F3 can cope with BISS by loading up a suitable constant.cw file.

No 4:2:2, though.
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Pretty sure most (if not all) Technomate boxes will do BISS if using the right patches.
 

A nonymous

Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
3,586
Reaction score
913
Points
113
my old Technomate TMS1500 CI+ used to open them. You can get them for about £30 on ebay.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,681
Reaction score
699
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Unless he's interested in the PLTV HD channel, 10E, in which case a HD receiver is required.
 

Chazz

Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
14
Reaction score
5
Points
3
Age
65
Location
near Estepona, 80km S.W. of Malaga
My Satellite Setup
Televes FSM 500 & H45 Analysers
2m IRTE, 1m25 Gibertini
My Location
Andalucia, Spain
If Astra 2f replacing 1N causes the loss of BBC & ITV in parts of Europe, interest in Biss will increase.
I've read there are some enthusiasts getting the main BBC channels & ITV1 HD from Intelsat 907. Needs the right tuner SR:44100
 

smoggy07

Regular Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
945
Reaction score
384
Points
63
Age
38
My Satellite Setup
Sky minidish and Sky + HD 250gig Anytime+ box with full ish appart from sports and movies, Dreambox DM500s clone (Pli Jade3 max var F/W), Motorised 1.1Meter Dish
My Location
middlesbrough, teesside, northeast coast, uk
If Astra 2f replacing 1N causes the loss of BBC & ITV in parts of Europe, interest in Biss will increase.
I've read there are some enthusiasts getting the main BBC channels & ITV1 HD from Intelsat 907. Needs the right tuner SR:44100

The BBC channels on that bird wont last long once the traders start hammering it properly if 2F causes problems for the expats

All they`d have to do is keep rolling the codes so to speak (key change every few seconds) or if it`s that much of a concern to them PowerVu it up (that may be a bit costly though)
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,307
Reaction score
9,941
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
If Astra 2f replacing 1N causes the loss of BBC & ITV in parts of Europe, interest in Biss will increase.
I've read there are some enthusiasts getting the main BBC channels & ITV1 HD from Intelsat 907. Needs the right tuner SR:44100

Prior to this summer 27.5W was only intermittently available - there are various reports right here on the forum.

If you expect it to be wide open and to stay open then I reckon you will be sadly disappointed.
 

Chazz

Member
Joined
Jun 21, 2006
Messages
14
Reaction score
5
Points
3
Age
65
Location
near Estepona, 80km S.W. of Malaga
My Satellite Setup
Televes FSM 500 & H45 Analysers
2m IRTE, 1m25 Gibertini
My Location
Andalucia, Spain
Thanks for confirming that. It's the impression I got after reading up on it. If Andalucia loses out on most of the BBC & ITV services, I'll be tempted to set this up at home as an untrustworthy temporary source. It's a shame that a sky sub will only provide ITV2,3 and 4.
 

Tim Gray

Member
Joined
Sep 29, 2012
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Mickha said:
Most new receivers will, and even quite a few older ones.
Can you please be more specific, how much do you want to spend, what else do you want it to be capable of.
Specifically I'd like:

- 4:2:2 DVB-S / S2 (qpsk / 8psk)
- Diseqc control
- HD (upto at least 1080i)
- Able to decode signals encrypted using BISS-E

AZBox seems to be hard to get hold of, but I presume there's something newer and just as capable on the market?
 
Top