1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Saorview Sound & Epg, But No Picture

Discussion in 'Saorsat - Saorview' started by JonnytheKid, Oct 4, 2012.

  1. JonnytheKid

    JonnytheKid Regular Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    2 Panasonic TU-DSB30 digib0xes & ftv cards & zone2 dish.
    Echostar AD 3000IP & Raven Gemini 90cm dish (fixed) & monoblock (A$tra 1 & H0tbird).
    All bought used on a certain well-known auction site. Still meaning to sort out the tv aerials...
    My Location:
    rural Northern Ireland
    Hello all,

    Using a Dion UK freeview box (from Tesc0) I can get all the Saorview channels at 80-90% strength. I get the sound and the Saorview EPG, but with a completely black screen instead of a picture.

    Tried swapping it for another idential Dion freeview box, and get exactly the same result.

    A newer UK tv (in the living room, with an integrated digital tuner) gets the Saorview channels without any trouble at all.

    Anybody any ideas? :confused

    Thank-you in advance for any help offered.
     
  2. mbsnr

    mbsnr Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    My Satellite Setup:
    Sky+ HD - FTA 43W to 42E
    My Location:
    Ireland
    Best guess is the TV without a picture only has a MPEG-2 tuner.
    The other TV looks to have a MPEG-4 tuner so can display the Saorview picture.

    UK freeview uses MPEG-2
    Saorview uses MPEG-4

    Which is why a lot of the older TVs, which work with UK Freeview don't work with ROI Saorview.
     
    1 person likes this.
  3. mbsnr

    mbsnr Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    8
    My Satellite Setup:
    Sky+ HD - FTA 43W to 42E
    My Location:
    Ireland
    Re-read you post - you said Freeview box not TV - but the same applies about the MPEG-2 tuner.
     
  4. JonnytheKid

    JonnytheKid Regular Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    2 Panasonic TU-DSB30 digib0xes & ftv cards & zone2 dish.
    Echostar AD 3000IP & Raven Gemini 90cm dish (fixed) & monoblock (A$tra 1 & H0tbird).
    All bought used on a certain well-known auction site. Still meaning to sort out the tv aerials...
    My Location:
    rural Northern Ireland
    thank-you for your wise advice. Might be time to change the old tv :)
     
  5. mournespide

    mournespide Member

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Satellite Setup:
    Sky digital (NI)
    Saorview and Basic Freeview
    My Location:
    Co.Down (near Claremont Carn transmitter)
    I have been receiving Saorview from a relay transmitter (Greenore) and not Clermont Carn since October 1st! Signal is good and I can use digital text and view RTÉ 2 HD.
     
  6. Chris76

    Chris76 Specialist Contributor

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    330
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    My Satellite Setup:
    Vu+ duo with a 300gb hdd also dm500 and tecnomate 5200 with a 1m and 1.1m motorized dishes and minidish fixed to 28.2
    My Location:
    Belfast
    Get yourself a freeview HD receiver this will get saorview from Roi and from divis transmitter in ni.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Share This Page

Click here to support our sponsors