Help Required New setup: cant get 0.8w??

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,649
Reaction score
674
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Can you manually enter/select, a frequency, on your receiver?
If so try moving your dish to 0.8W and use 11862 H 28000 DVB-S, this has Sky News, and BBC News, both FTA, Free to Air.
If you can't get any signal try switching to Diseqc 1.2, and use the receiver options ,to step your dish east, and west, to see if you can get any signal.
 

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
Ok. I have no channels in my channel list for 5.0w so I used the sat find function which allows you to enter a satellite and a transponder, USALS then moved the dish to the correct location. Interestingly it doesn't lock on. Iv tried "5w____12690V 29950" which I found in a list of strongest transponders. No luck with that one.

I tried the same with 0.8w on the suggested transponder and frequency to no avail.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,460
Reaction score
8,180
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
According to Flysat, King of Sat and Lyngsat, the Symbol Rate for 12690 V is 27500 not 29500 so try that first.

Also, Can you do an Auto Scan (Blind Scan) on 5W?
 
Last edited:

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
Do you mean automatic scan? My receiver doesnt seem to have blind scan??
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,460
Reaction score
8,180
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Almost certainly the same (Different boxes, different nomenclature).

But I suggest first of all you scan 12690 V on 5W with the correct SR of 27500.
 
Last edited:

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
Almost certainly the same (Different boxes, different nomenclature).

But I suggest first of all you scan 12690 V on 5W with the correct SR of 27500.
Done:

found 0 new services. It didn't lock on.

Which other sat's could I try that you might expect to be able to get in NW England with a 80/90cm dish?
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
63
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
The assumption made by the dishpointer app is that the dish is at ground level ..thus the obstacle locator if it suggests a height of 8.1 m at that distance is required ..requires that you then add the dishes height to the 8.1mtrs ..
Thus if your dish is actually at a height of say 5 mtrs ..
this would easily see over and obstacle at 8.1 mtrs at that distance..
The obstacle would have to be 8.1 + 5mtrs ..ie 13.1 mtrs tall..
So if you can guestimate the height of the tree ..and is less than 13.1 mtrs allowing say 1m then t'would have to be taller than 12 mtrs to be a problem.
No idea of your dish's actual height ..but you get the idea..

good luck
VS
 

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
I can get 23.5......
 

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
I got lock and sync on Badr 26e (which Im interested in getting), but when I scanned for channels I got BskyB channels! Obviously they are close together but Iv never encountered this before.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,649
Reaction score
674
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Try 8W:
Code:
http://www.lyngsat.com/Eutelsat-8-West-A.html
You can also try 5E
Code:
http://www.lyngsat.com/Astra-4A-and-SES-5.html

I'd forget 26E, with your dish size, and location, you mgiht not get the channels you want.

For 5E try 11766 H 27500 and 12073 H 27500.
 
Last edited:

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,107
Reaction score
9,826
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
I got lock and sync on Badr 26e (which Im interested in getting), but when I scanned for channels I got BskyB channels! Obviously they are close together but Iv never encountered this before.

Either your dish isnt aligned accurately enough or the strong 28E signals adjacent are swamping you.

Try for 12182H 16200 3/4

SR 16200 isnt used at 28E and 12182 is a nice strong signal off Badr 4.
 

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
Il have to re check everything at the weekend then.

I have a feeling its the elevation of the dish itself. The markings on the dish make no sense at all. They go from 30 - 60. I just pointed the dish at south and tilted the dish offset until I got a signal on the sat finder. When It went straight to Astra 1 and 2 and hotbird channels without tweaking I thought Id cracked it.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,460
Reaction score
8,180
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
If that was the case, you wouldn't be getting Birds 30 deg E or W ...........

The Tree is almost certainly the problem.

As for the dish scale marking, I suspect you've got the bracket on upside down: The Scale you mention is for lower Latitudes and many dishes have a reversible bracket (with different scales for each orientation) so you can render a more suitable range of movement and associated scale effective.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,649
Reaction score
674
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Did you manage to get 5E?
 

pat_mustard

Regular Member
Joined
Aug 18, 2013
Messages
13
Reaction score
0
Points
1
My Satellite Setup
DREAMBOX DM500 (CLONE), MOTORIZED DISH (presumed to be 90cm!!!.....)
My Location
North West UK
Hi again. No 5.e
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,649
Reaction score
674
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Can you take a picture, of these trees, and upload it? It seems to be blocking at least from 5E to 5W. Did you check 8W? Perhaps you should also check 7E, 9E and 10E, to give us an idea of how much of the satellite arc you're missing.
 
Top