48E (Eutelsat 48C)

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Eutelsat 48C is now on air with two channels

Abu Dhabi Al Emarat
Saudi Sport 1

A massive signal here even on a scruffy old roughly realigned 80cm dish. You could probably get it on a 60cm dish.

11226V
3062 3/4

Just blind scanning it now to see if anything else turns up :)

Flysat lists several feeds frequencies

http://www.flysat.com/e48c.php

although I dont hold out much hope with the APSK stuff.

Eutelsat 48C is the old W3 / W6 / 21A. This is interesting as Eutel W6 / 21A was never receivable here, but I did have W3 at 7E a few times in past years.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Getting them around 65% on my TD88 in the pouring rain.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
No feeds noted active, but I'll leave this dish here for the time being and scan it every couple of hours
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
I need this heavy rain to stop i feel for a fair chance....
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
48C is slightly inclined (0.4 degrees) so it'll be worth keeping an eye on to see if the signal varies as she loops up and down

N2YO tracking for Eutel 48C

http://www.n2yo.com/?s=25673

Currently 0.3 degrees up and the signal levels here on my Skybox F3 are:

SI 90%
SQ 70%
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I am getting this tagged at sd ch-2/ sd ch-1 here on my 1mtr 80% tm 6900 combo
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
YUp those are the 2 channels. Now less than 0.2 degrees up so a good time to try for this one.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
I will lock it on the 1.2 I can blind scan on that, as I cant on the 1mtr atm.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Just had a facebook report in about reception in the Midlands on an 80cm.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
The audio slightly distorts from time to time on SD ch-1. I've tried mono and it and it stills does it. Is it the inclination causing a doppler effect or am i barking up the wrong tree? I've blind scanned and only receive the two channels at the moment.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
I'll have a listen - I normally run my receivers with the sound down & just watch the pictures, with my rock mp3's on the headphones!
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
only getting the 2 channels here, but I will keep a look out for the feeds :-) coming in strong on the 1.2 @ 97%
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
The sound distorts for 2 seconds about every 10 seconds.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Ah yes - a sort of burble on it, like a badly compressed mp3...
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
yes getting the same here paul, I don't know what there talking about anyhow lol
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
martin-f said:
yes getting the same here paul, I don't know what there talking about anyhow lol
Concentrate,....you must.
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Analoguesat said:
Ah yes - a sort of burble on it, like a badly compressed mp3...
Thought it couldnt just be me...
 

Piltdownpaul

No.1 Spike Milligan Fan
Joined
May 27, 2012
Messages
2,011
Reaction score
687
Points
113
Age
55
My Satellite Setup
Skybox F3,Icecrypt S3500HDCCI, Technomate TM3000D,TM5400Ci Super, Samsung HD HDD Freesat Box,60cm dish for freesat, TD88 dish on a Skybox F3 57E to 45W.
My Location
South Leicestershire (Fleckney)
Probably more folks watching this satellite here in the Uk than in Saudi Arabia.
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
lol pal

Piltdownpaul said:
Concentrate,....you must.
its hard work listening with the volume down paul lol I have 2 tvs in my living room and the wifes viewing comes first its the apprentice atm then I presume back to recorded britains got talent :-)
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,933
Reaction score
11,373
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
martin-f said:
lol pal

its hard work listening with the volume down paul lol I have 2 tvs in my living room and the wifes viewing comes first its the apprentice atm then I presume back to recorded britains got talent :-)
Get yourself some wireless headphones - Ive used them for years and they keep the OH sweet - I can listen to my stuff and she can watch her crime dramas in peace even tho we are in the same room.
 
Top