5°E?

aceb

Specialist Contributor
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,522
Reaction score
819
Points
113
My Satellite Setup
Prof Tuner 7301 /
1.25m Gibertini + Inverto B.Ultra/C1W, Moteck H180, 68.5E-67W Ku/C-Band /
1.8m Precision PF + ESX241/Inverto Black Pro, 66E-63W Ku/C-band /
2.4m Fortec Star+Titanium C1W/Pride plate, 49E-58W
My Location
Sussex
I'm locking something very weak on or slightly east of 5°E on 11235V 20000 1/2 S2/QPSK. It's so weak it's only intermittent lock and isn't sufficiently strong enough to successfully scan, either that or it's emtpy. Maybe someone else could try this one and see if there's anything useful on it?
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
There was a similar transponder frequency and other parameters on 7E a few weeks back.




7.0E, Eutelsat 7A

<a class="">11235CodeMode: ACM
Spectral Inversion: ON
RollOff: 0.20
Pilot: OFF
MIS: 0
Carrier width: 24.000 MHz
BitRate: 35.340 Mbit/s
SNR 15.8, RFLevel -52</a>

Vertical

20000

DVB-S2

QPSK2

8/9

<a class="">Data{AOL}Reported by: satesco
From: Undefined (Undefined)
Equipment: 1,1 m
DVB Card: TBS 6925 DVBS/S2 Tuner
Software version: 8.0.0.4</a>
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,586
Points
113
My Location
uk
ive just taken a look at this and it appears to be coming from 7E like C/H is saying, i turned usuals off and went to 1.2 and the more i went E the stronger the signal, just doing a full scan atm and will see what it picks up.
 

BlindFaith

Specialist Contributor
Joined
Oct 2, 2011
Messages
639
Reaction score
309
Points
63
Age
40
My Satellite Setup
-
120cm Echostar and 70cm (2nd location)
TBS 5925
My Location
52,0°N, 4,3°E and 52,5°N, 13,4°E
It's coming from 7E. If you have an ACM capable card you'll have a constant lock. At 1st glance it doesn't look like ACM cos it's QPSK all the time but the FEC is changing from time to time ;)
Though it's flagged as transport stream TSReader shows a lot of continuity errors.
 

Attachments

  • AOL.png
    AOL.png
    507 KB · Views: 43

aceb

Specialist Contributor
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,522
Reaction score
819
Points
113
My Satellite Setup
Prof Tuner 7301 /
1.25m Gibertini + Inverto B.Ultra/C1W, Moteck H180, 68.5E-67W Ku/C-Band /
1.8m Precision PF + ESX241/Inverto Black Pro, 66E-63W Ku/C-band /
2.4m Fortec Star+Titanium C1W/Pride plate, 49E-58W
My Location
Sussex
Thanks chaps, that is what confused me BF, the S/N and BER figures were all over the place but now running it as a loop in CS I can see the peak at 7E.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
BlindFaith said:
;)
Though it's flagged as transport stream TSReader shows a lot of continuity errors.
That's AOL for you
 
Top