90cm Dish already installed and working, alignment with USALS setup

tdwuk

Member
Joined
Apr 20, 2012
Messages
0
Reaction score
0
Points
0
Age
42
My Satellite Setup
VU+ Duo
90cm Dish
Dark Motor
Quad LNB (single feed)
My Location
London
I have a 90cm dish already installed on a side wall accessible from a flat roof. The dish was set up without USALS and I want to get it working properly with USALS and my new VU+ box.

NW London.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,670
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
Is the motor USALs compatible ?
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Since it is a darkmotor,it should be usals compatible.
 

tdwuk

Member
Joined
Apr 20, 2012
Messages
0
Reaction score
0
Points
0
Age
42
My Satellite Setup
VU+ Duo
90cm Dish
Dark Motor
Quad LNB (single feed)
My Location
London
I assume it is compatible, when I set my box to USALS it does move the motor to the satellite.
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
If it moves the dish to the satellite using USALS, what's the problem?
 

tdwuk

Member
Joined
Apr 20, 2012
Messages
0
Reaction score
0
Points
0
Age
42
My Satellite Setup
VU+ Duo
90cm Dish
Dark Motor
Quad LNB (single feed)
My Location
London
It was not aligned correctly first time and I have been manually looking for satellites as the installed did.
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
But can you get the required satellites by manual tuning?
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,670
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
tdwuk said:
It was not aligned correctly first time and I have been manually looking for satellites as the installed did.

You can adjust the positions by putting in different Longitude numbers and then referencing to zero (unless the motor requires a manual reset)
 
Top