AD3000IP and Freecam2 017

O

onuroral

Guest
#1
I have an AD3000ýp and Freecam2 017, which worked perfectly on via and irde channels (as long as I had the codes of course) This weekend
I was trying to get my channels in to an order using one of the editors for AD3000. At one point I lost my via channels. Now when I reset my cam Wallbanger 3.81 says crypt OK but nothing happens. Normally I would see GO "Whatever the channel". It still works with Irde channels such as Disney Channel, so the season interface and connection is still OK. I thought I meesed up something in the frimware, so I loaded the v5.00 and updated from the sat to v7.00. still the same problem. Any ideas? Need help asap household members are about to kill me? "Don't fix it if ain't broke"
Cheers
Onur
 
2old4this

2old4this

Honorary Admin
Messages
1,658
Likes
0
My Location
Cloud Cuckoo Land
#2
If you haven't5 actually deleted the channels in question (I assume you haven't) then there are two possibilities that spring to mind:
1) there is a bug in the editor you are using
2) you are using a pirated registration key for Wolfgang Litzinger's "setedit" (ad3000edit). Pirated keys are detected by the editor, which then applies an offset to some frequecies when you load the settings back (thereby casuing the signals to hbe effectively lost).

So - which editor are you using?
If you have a saved file of the settings prior to your editing them, simply load that back using the Echostar loader. If you haven't saved an earlier version then you have just learned the hard way why you should have!

If you are using a hobby card rather than official subscriber card then one final possibility is that the editing is a red herring and that it is the keys that have changed. Or your card has been knocked out by some new action from the provider.

2old
 
O

onuroral

Guest
#3
[updated:LAST EDITED ON 03-Dec-01 AT 06:58 PM (GMT) by 2old4this (admin)]Thank you 2old4this. Well I was using AD3000edit in demo mode and also ad3000IP Edit v1.2.0.0. Actuallly I was using the AD3000edit for uploading and downloading it seems to be faster in that role compared to echoload2. Anyway I am still stuck. I do get the channels allright, that means I can see that I have a good reception. BUt all I get is scrambled signal warning. Which I didn't have that problem before. Wallbanger goes through it standart

Request Country Code
01 02 02 03 00 00 3D
Reply Country Code
01 02 00 00 02 03 00 10
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 5D 41 41 4C 4C
70
Request Ascii Serial
01 02 00 03 00 00 3F
Reply Ascii Serial
xx xx xx xx xx xx xx xx
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
xx xx xx xx xx
Request Hex Serial
01 02 01 03 00 00 3E
Reply Hex Serial
xx xx xx xx xx xx xx xx
xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx
xx
Request Provider 00
01 02 03 03 00 00 3C
Reply Provider 00
01 02 00 00 03 03 00 18
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 01 02 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 27
Request Provider 01
01 02 03 03 01 00 3D
Reply Provider 01
01 02 00 00 03 03 01 18
11 00 00 00 00 00 00 00 00 00 03 04 00 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 33
Request Card File 1
01 02 0E 02 00 00 30
Reply Card File 1
01 02 00 00 0E 02 00 40
C2 3E 9D 9D D1 82 87 F6 A7 5D 6F 84 82 46 E3 CE
61 3C B8 18 BA 62 20 C7 4D F3 CE 5E BB DE 6A B8
9C 0A 7B 7F 79 50 F1 E0 2E 9B 8E 65 3F 03 9C F2
FF 83 D5 00 96 B2 06 85 98 3E 69 CF 13 69 1A 61
A4
Request Card File 2
01 02 0E 03 00 00 31
Reply Card File 2
01 02 00 00 0E 03 00 40
19 39 A1 DC FA 91 3F 12 44 45 E2 F1 39 90 21 D0
5E 99 2A BD 71 3B 4D 47 B6 2E F0 4A A8 47 74 95
78 D7 CE CF 52 43 D1 FC 85 06 4E CC 1F E4 82 7B
B5 37 0D 81 BC 7B 92 F8 53 08 92 73 09 8B 89 F7
68
Incoming Cam Keys
01 02 09 03 00 40
0E E3 80 25 76 1B E8 CB 09 37 2D 0E 2A ED AF 31
0E 7C 5A 95 08 95 02 71 9B C0 E2 8A 26 DA A3 FC
48 67 6E F6 ED 5A 67 CB 5D 36 18 D1 AB C9 E8 95
A2 D7 F3 93 1C 68 CE 15 A7 09 1E 81 6D 32 D3 E4
05
Reply Cam CryptKey Ok
01 02 55 00 09 03 00 00 63

But gets stuck at reply cam cryptkey OK. Normally I would get the channel by now. Out of desperation I will change the chips on the season interface but I know it is not the problem, because otherwise premierworld wouldn't work. I also downloaded a fresh copy of wb 3.81 and wb 3.5.3 still the same problem. I played with the baud rate it only accpets 9600 anyway.

Thanks
Onur
-----------------------------------------------------------------
I edited this to get rid of actual keys in response - please be careful! - 2old
 
O

onuroral

Guest
#4
Another info.
I thought about the editors messing up my .bin file, and the system, I decided to put v5.00 software on the echostar and then using the stb update replace it with the v7.00. I thought this would clear anything a bad editor would do. It should, shouldn't it. Well, now I will try also connecting the season to my notebook if anything is wrong with the desktop.

Onur
 
2old4this

2old4this

Honorary Admin
Messages
1,658
Likes
0
My Location
Cloud Cuckoo Land
#5
updating the firmware of the receiver does NOT "clean-up" (or even reset) the settings data. The only thing you can do in that regard is a factory reset. Then you lose all your settings, and get back only the database of satellites and transponders (no channels, faqvs,...) that is inbuilt in that firmware release.

If all the channels are still there, then it can only be a key problem. There is nothing in the settings file which could cause a "scrambled signal" message if your keys were ok.

In any event, save the file. Do a factory reset. Then scan the relevant transponder to pull in the channels in question, and try again. If no good, put back your saved file and look indeed for new keys.

2old
 
O

onuroral

Guest
#6
Last night I changed the season's 232 and 7407 chips. Downloaded a fresh Wallbanger. Factory reset the receiver. One of them solved my problem, but I don't know which. Thank you 2old. A short question did ever you use ad3000 editor v1.2? It is free and the only thing missing is sdx and dat file import. I kinda like it myself.

Cheers
Onur
P.S. I least I survived the household uprising.
 
2old4this

2old4this

Honorary Admin
Messages
1,658
Likes
0
My Location
Cloud Cuckoo Land
#7
I'm not 100% sure which editor you are referring to.
Are you referring to the one created by Loek Puts?
If so, that's only for ad3000, not the viaccess model I have.
In any event, no, I've never used it in anger.

2old
 
Top