AMD mux 23.5E

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
New 4 channel mux started here, 3 channels are transmitting in English at the time of posting.
23.5E.JPG
 

hvdh

Specialist Contributor
Joined
Dec 10, 2004
Messages
2,365
Reaction score
3,351
Points
113
Age
60
Website
gso-satellites.nl
My Satellite Setup
Dr.HD F16, TBS 5927, T-55, Laminas 120 cm
My Location
Oss, NL (5.5°E 51.8°N)
C'mon, it's over 10 dB now on my Tiny-55 dish!
But strength varies greatly sometimes, couldn't get it even with 120 cm this morning.
 

hvdh

Specialist Contributor
Joined
Dec 10, 2004
Messages
2,365
Reaction score
3,351
Points
113
Age
60
Website
gso-satellites.nl
My Satellite Setup
Dr.HD F16, TBS 5927, T-55, Laminas 120 cm
My Location
Oss, NL (5.5°E 51.8°N)
Oh sorry, didn't realize it may well be the "non-wide" Europe beam, that is rather bad for most of UK.
astra-3b_europe_ku_band_beam_L.jpg
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,928
Reaction score
11,368
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Oh sorry, didn't realize it may well be the "non-wide" Europe beam, that is rather bad for most of UK.
View attachment 72826

I get the Czech channels on 12525V ok, so it must be the DVB-S2/8PSK thats killing the AMD mux. (Yet another lashed on offset lnb!)
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,928
Reaction score
11,368
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
As AMD appear to be based in Nigeria I cant imagine the channels will be very exciting anyway so I doubt Im missing much (the Nigerian channels that have turned up on 28E have been absolutely AWFUL :D
 
Last edited:

pontiend

Contibruter
Joined
Dec 12, 2007
Messages
3,067
Reaction score
3,547
Points
113
Age
81
Location
South Yorkshire
My Satellite Setup
See Signature
My Location
south yorkshire
Getting them at 98% here but garbled audio.

Edit changed the AAC codec to DivX v8.
audio fine now.
TBS 6925 100 cm Dish
 

Attachments

  • 23.5 AMD.jpg
    23.5 AMD.jpg
    212.2 KB · Views: 60
  • AMD CatchUP_0235 12659_V_6500_20150131_215127.jpg
    AMD CatchUP_0235 12659_V_6500_20150131_215127.jpg
    42.8 KB · Views: 51
Last edited:

hvdh

Specialist Contributor
Joined
Dec 10, 2004
Messages
2,365
Reaction score
3,351
Points
113
Age
60
Website
gso-satellites.nl
My Satellite Setup
Dr.HD F16, TBS 5927, T-55, Laminas 120 cm
My Location
Oss, NL (5.5°E 51.8°N)
Haven't heard audio problems either on TBS 6925 or Dr.HD F16, maybe AAC audio i.c.m. decoding codec causes a problem?

AS actually these channels are not as bad as you hope for! Video/audio quality is fine too.

I wonder now what beam this package, and CS link 12525V really are on.
Flysat thinks everything above 12500 is Europe beam (bad for most of UK).
For AS, 12525 V should be much weaker than everything else below 12500 .
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,928
Reaction score
11,368
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
CS Link must be the weak Euro beam - 25% / 5.0dB here atm & breaking up
 

Archived-1

Persona non grata
Joined
Apr 14, 2007
Messages
7,570
Reaction score
8,590
Points
113
My Location
uk
Broken cloud here and getting the mux at 75% Q on the skybox f3s 1.2 CM dish.
 

Captain Jack

Retired human
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,822
Reaction score
8,008
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
I thought the weak Euro beam was on Astra 3A, which had been decommissioned?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,928
Reaction score
11,368
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
The Astra 3A "Germany" beam was hopeless here - I only ever had it a handful of times (10 degree offset on the 13E 80cm dish!)

Astra 3B seems to have 2 Euro beams according to the Flysat beams page

http://www.flysat.com/astra3b-beam.php

Wide is the good one here - blasts in at very high power. I have a feeling the "Germany" 3B beam is a fairly new addition.
 

remlap

Specialist Contributor
Joined
Aug 21, 2004
Messages
2,332
Reaction score
898
Points
113
Age
37
My Satellite Setup
Gibertini 104cm motorised dish with a Technomate 5402 HD CI+ and TBS 6925 + Gibertini 90cm with 9E 13E 19.2E and 28.2/5E with a Hauppauge WinTV NOVA-HD-S2 Media Centre PC and Pure EVOKE Flow Radio + 100cm Channel Master with 2 LNBs at 24.5W and 30W
My Location
Wales
ACM/VCM is your problem Ross.
 

zorbua

Regular Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
949
Reaction score
868
Points
93
Age
76
My Satellite Setup
Dreambox 8000 HD
Dreambox 800se
Dreambox 900UHD
Clark Tech 5000 HD
Numerous other receivers (Retired)
Dish Gibertini 1.5 M
Dishes Gibertini 1.2 x2
Dish Gibertini 1 M
My Location
Malta
Getting them nearly 9db here with 1.2 Dish.
 

Attachments

  • AMD 23.5E.jpg
    AMD 23.5E.jpg
    37.3 KB · Views: 31

aceb

Specialist Contributor
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,537
Reaction score
842
Points
113
My Satellite Setup
Prof Tuner 7301 /
1.25m Gibertini + Inverto B.Ultra/C1W, Moteck H180, 68.5E-67W Ku/C-Band /
1.8m Precision PF + ESX241/Inverto Black Pro, 66E-63W Ku/C-band /
2.4m Fortec Star+Titanium C1W/Pride plate, 49E-58W
My Location
Sussex
Signal here on the 1.2m. Watching Voyager on AMD One and there's no audio for the programming but there is on the adverts and promos, anyone else noticing this?
 

Attachments

  • Image2.jpg
    Image2.jpg
    247.8 KB · Views: 26

jase1

Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
144
Reaction score
100
Points
43
Age
54
My Satellite Setup
Vu Duo2,1.2 CM,1224 H to H 57E-30W. Sky dish.
My Location
Cheshire
image.jpg
Signal here on the 1.2m. Watching Voyager on AMD One and there's no audio for the programming but there is on the adverts and promos, anyone else noticing this?

Audio is fine here

Edit. Having said that it's just gone off, audio that is.
 

zorbua

Regular Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
949
Reaction score
868
Points
93
Age
76
My Satellite Setup
Dreambox 8000 HD
Dreambox 800se
Dreambox 900UHD
Clark Tech 5000 HD
Numerous other receivers (Retired)
Dish Gibertini 1.5 M
Dishes Gibertini 1.2 x2
Dish Gibertini 1 M
My Location
Malta
Audio ok on all four channels at least when I checked just now.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,928
Reaction score
11,368
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Its a nice but chilly morning so when Ive had another cuppa I shall go and tweak the 23.5E lnb a little
 
Top