aproblem with zinwell zk-j22n

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
hellow,
i have bought aprime focous lnb (( zinwell zk-j22n )) to receive weak signals which are out of our range (( astra 1n // astra 1L // astra 1kr )) , but unfortunately i did not receive any weak signal.
http://www.zintech.com.tw/uploads/product/ZK-J22N WP.pdf
do you have any information about this lnb?? is there any one have used this lnb??
please help me to instasll this lnb in aproper way.
my dish is 180 cm prime focous and i live in palestine
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,637
Reaction score
668
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Unfortunately a LNB will only help slightly, with weak signals, only a larger, good quality, dish will really help to bring in weaker satellite signals, if they are receivable at all.
Which channels are you trying to get, on your dish?
Trying to work out the maps, for your location, you might be able to get 1M, the Europe wide beam, but I'm not too sure of the other satellite beams.
Have you checked out IPTV receivers?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Unless you have an enormous dish the west European beam channels on 19E are not receivable in your area.

You need to think about getting them via an alternative source
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,216
Reaction score
7,464
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
From the PDF: Noise Figure 0.9 dB (Typ.)

:eek:
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
thank you for assistance
some one has advised me to buy an lnb called (( INVERTO BLACK PRO)) for reception of the west European beam channels on 19E . do you think that this helps me ??
 
Last edited:

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
Unless you have an enormous dish the west European beam channels on 19E are not receivable in your area.

You need to think about getting them via an alternative source
please what do you mean by enormous dish ???
and also what do you mean by 10 fixed dishes??
Unless you have an enormous dish the west European beam channels on 19E are not receivable in your area.

You need to think about getting them via an alternative source
please what do you mean by enormous dish and 10 fixed dishes??
 

Terryl

Specialist Contributor
Joined
Apr 14, 2011
Messages
2,841
Reaction score
1,689
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
OpenBox X5 on a 1 meter motorized dish.
And now a 10 foot "C" band dish.

Custom built PC
My Location
Deep in the Boonies in the central Sierra Nevada mountains of California.
You can go to the following site
Code:
http://www.satbeams.com/footprints?norad=37775
it has an active footprint map for Astra 1n, you can also select the others, you can zoom int your location, then click on it, if you are in one of the beams it will give you an estimated dish size needed for your location to get a good signal on that satellite.

If you are outside the coverage area for that satellite (it's receivable footprint) you may be out of luck, and as stated a newer lower noise floor LNB will not get the satellite if you need a 4 meter dish or larger to do so.
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
some one has advised me to buy an lnb called (( INVERTO BLACK PRO)) for reception of the west European beam channels on 19E . do you think that this helps me ??
 

Terryl

Specialist Contributor
Joined
Apr 14, 2011
Messages
2,841
Reaction score
1,689
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
OpenBox X5 on a 1 meter motorized dish.
And now a 10 foot "C" band dish.

Custom built PC
My Location
Deep in the Boonies in the central Sierra Nevada mountains of California.
Did you go to the web site I posted and check to see if you can see that satellite at your location?

And what size dish it recommends?

As for the Inverto Black Pro LNB, if you can't see the satellite at your location with your current dish and LNB then changing to a different LNB may not help you very much.

You may be outside the coverage area for that satellite.. or your current dish may be too small to properly receive the satellite at your location..So check with the web site I posted before you go out and buy something that may or may not work.
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
i have gone to the site ,but unfortunately i did not see the satellite astra 19e (( 1l/1n 1kr )) at my location. i am very sad . so, what is the solution?? is the inverto black pro good or not for this purpose??
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,405
Reaction score
8,150
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Not if your dish isn't big enough. Changing LNBs has the potential for minor improvements (If implemented correctly), but is no substitute for increasing dish size.
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
what is the minimum dish size required ???
my dish is 180 cm prime focous .
 

Captain Jack

Модератор
Staff member
Joined
Oct 21, 2006
Messages
11,216
Reaction score
7,464
Points
113
My Satellite Setup
See signature
My Location
North Somerset
And neither will it work properly with a prime focus dish
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,637
Reaction score
668
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
Have you considered something like an IPTV receiver, to get the channels, as I mentioned earlier?
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
why it wii not work properly with a prime focus dish ??
are you sure??
 

Terryl

Specialist Contributor
Joined
Apr 14, 2011
Messages
2,841
Reaction score
1,689
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
OpenBox X5 on a 1 meter motorized dish.
And now a 10 foot "C" band dish.

Custom built PC
My Location
Deep in the Boonies in the central Sierra Nevada mountains of California.
i have gone to the site ,but unfortunately i did not see the satellite astra 19e (( 1l/1n 1kr )) at my location. i am very sad . so, what is the solution?? is the inverto black pro good or not for this purpose??

well if your outside the footprint for that satellite then you may need a 5 meter or larger dish (there may be some side scatter to pick up) but you may be out of luck for that satellite.

Try looking into the IPTV receiver like Mickha mentioned.
 

Mickha

Super Moderator
Staff member
Joined
Dec 10, 2004
Messages
5,637
Reaction score
668
Points
113
My Satellite Setup
1.2M Channel Master, 1224 motor, VU+ Duo 2
My Location
North West
IPTV receivers do not use a dish, to get a satellite signal, they use an internet connection.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
For the west Europe beam 19E channels you might start to stand a chance with something over 5m!

With just a 1.8m dish - forget it - no chance with any lnb.

So lets start exploring other options.

Which channels are you most wanting? Many of the German fta channels have web streams
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
IPTV receivers do not use a dish, to get a satellite signal, they use an internet connection.

but this needs high speed of internet . i have aspeed of 2MEGA . is this sufficient??
also, my receiver contains IPTV network, but how can i use it??
i think that i need aserver in this case and pay money.
 

fs789

Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
11
Reaction score
0
Points
1
Age
50
My Satellite Setup
truman premeir plus
spark system
My Location
palestine
For the west Europe beam 19E channels you might start to stand a chance with something over 5m!

With just a 1.8m dish - forget it - no chance with any lnb.

So lets start exploring other options.

Which channels are you most wanting? Many of the German fta channels have web streams
But afriend living in egypt, which is also out of foot print, has told me that he uses inverto
black pro on 1.8m dish and has succeeded in receiving the west Europe beam 19E channels.
and other friend has modified an lnb and aded special feed horn .
http://www.bestsatinfo.com/2013/04/home-made-ku-band-prime-focus-lnb.html
 
Top