Astra 2F: European Beam Transfers Starting?

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
I've lost a load of north beam channels this morning on my 80cm dish in Helsinki. Either there is a fault or they are starting to move transponders now. Will list the changes when I get to the laptop.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,479
Reaction score
8,185
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Interesting.

Let's also see if others in different locations have noticed anything significant.
 

iceman

Regular Member
Joined
Apr 3, 2003
Messages
744
Reaction score
3
Points
18
Age
61
My Satellite Setup
3.0m Motorised Channel Master + 4 fixed dish Amstrad_DRX890C
DM7020s,DM800se
UNOHM EP314 PROMAX TV Explorer
My Location
Kyrenia - NORTH CYPRUS
So far the one change i noticed this morning is a considerable reduction of signal on 12207V (Sky News)
 

johnthomas

Member
Joined
Apr 5, 2004
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
56
My Location
Cyprus
here a lot of the channels on north beams high freq have gone with 2.7m dish
 

trigger

Specialist Contributor
Joined
Nov 28, 2004
Messages
680
Reaction score
53
Points
28
Age
51
Location
Puerto del Carmen, Lanzarote
My Satellite Setup
30W, 27.5W, 7W, 0.1W
4.8E, 9E, 13E, 19E, 23.5E, 26E, 28E
Technomate 5402HD super
Bein Sports on 25.5E
FTE Mini S2T HD Analyser
Horizon HD S2 sat meter
My Location
Lanzarote, Canary Islands
Mmmmm

Lost channels here too
Watch HD
Dave HD
Comedy Central HD
Syfy HD
Sky sports 3HD
Sky Sports News HD
F1 HD
Sky Sports 2
Sky Sports 4
Sky sports news
Discovery HD

And more
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,479
Reaction score
8,185
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
[warning]Ok, then: I've added a Tag to this Thread so that the "Reports by Region" Threads are easily findable if you scroll to the bottom of the page.

General remarks here, please, and any quantified signal reports to the Regional Threads so Analoguesat can pick them up and chart them.[/warning]
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Here are the north beams I'm missing:
12.070GHz/H
12.090GHz/V
12.148GHz/H
12.168GHz/V
12.226GHz/H
12.324GHz/V

South beams are harder for me to tell as they where very weak anyway for me but it looks like these might have moved:
12.188GHz/H
12.207GHz/V
12.266GHz/H
12.363GHz/V
 

solly

Specialist Contributor
Joined
Apr 18, 2004
Messages
5,192
Reaction score
3,061
Points
113
Age
51
My Location
Tel Aviv, Israel
it move to 2f ?
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
solly said:
it move to 2f ?
Yes, looks like it.

Can anyone confirm if they are moving to European beam as I just spoke to my mum and she's lost the above transponders on a 1.8m in Helsinki, which is not good! With a bit of luck we might get a tiny bit of signal in the evenings.
 

trigger

Specialist Contributor
Joined
Nov 28, 2004
Messages
680
Reaction score
53
Points
28
Age
51
Location
Puerto del Carmen, Lanzarote
My Satellite Setup
30W, 27.5W, 7W, 0.1W
4.8E, 9E, 13E, 19E, 23.5E, 26E, 28E
Technomate 5402HD super
Bein Sports on 25.5E
FTE Mini S2T HD Analyser
Horizon HD S2 sat meter
My Location
Lanzarote, Canary Islands
If they have moved to the 2F pan European beam the I would expect to still receive them here as the official footprint shows good coverage for The Canaries. If these have moved to 2F then must be the Spot beam or The pan euro footprint isn't as published???
 

johnthomas

Member
Joined
Apr 5, 2004
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
56
My Location
Cyprus
will try tonight with my home dish 3.8m ams and see the difference
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
trigger said:
If they have moved to the 2F pan European beam the I would expect to still receive them here as the official footprint shows good coverage for The Canaries. If these have moved to 2F then must be the Spot beam or The pan euro footprint isn't as published???
Actually, if iceman in Cyprus is getting something from 12207V still then it must be on the Euro beam?
 

Lanzadan

Member
Joined
Nov 23, 2011
Messages
21
Reaction score
3
Points
3
Age
39
Location
Nazaret, Lanzarote, Canary Islands
My Satellite Setup
Sky HD on 1.8m prime focus dish with Invacom LNB. Nilesat on 80cm dish.
My Location
Lanzarote
I have lost the following channels!

Channel 5HD
Dave HD
Watch HD
Gold
Comedy Central HD
Pick TV and +1
Sky News SD
Discovery HD
Sky Sports 3 HD
Sky Sports News HD
F1
Animal Planet HD
Nat Geo HD
Eden HD

Possibly more.
 

trigger

Specialist Contributor
Joined
Nov 28, 2004
Messages
680
Reaction score
53
Points
28
Age
51
Location
Puerto del Carmen, Lanzarote
My Satellite Setup
30W, 27.5W, 7W, 0.1W
4.8E, 9E, 13E, 19E, 23.5E, 26E, 28E
Technomate 5402HD super
Bein Sports on 25.5E
FTE Mini S2T HD Analyser
Horizon HD S2 sat meter
My Location
Lanzarote, Canary Islands

iceman

Regular Member
Joined
Apr 3, 2003
Messages
744
Reaction score
3
Points
18
Age
61
My Satellite Setup
3.0m Motorised Channel Master + 4 fixed dish Amstrad_DRX890C
DM7020s,DM800se
UNOHM EP314 PROMAX TV Explorer
My Location
Kyrenia - NORTH CYPRUS
timo_w2s said:
Actually, if iceman in Cyprus is getting something from 12207V still then it must be on the Euro beam?
12207V is seems to be OK on 4.2m dish in Cyprus...
 

timo_w2s

Retired Mod
Joined
Sep 28, 2005
Messages
4,359
Reaction score
2,883
Points
113
Website
www.timo.me.uk
My Satellite Setup
See Signature
My Location
Maidenhead, UK & Helsinki, Finland
Astra 1N Pan Euro 1 doesn't cover The Canaries very well, but surely they are not using that??
 

welshman234

Regular Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
332
Reaction score
21
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
sky hd uk, 80cm kathrein dish,vu+ solo, humax f1 fox for hotbird 13
My Location
frankfurt
I noticed my SKY HD box was in standby this morning but the channels above are still ok here...but they would be as I am well within the footprint for the PE beam.......
 

daztfs

Member
Joined
Jun 7, 2010
Messages
85
Reaction score
7
Points
0
Age
43
My Satellite Setup
satellite and phones
My Location
spain
My guess is they have all gone to 2F UK Beam as we can't get them on a 3 Meter here in Tenerife, Some are sort of working but breaking up and we get channel 5 with the same degree of loss ie works in morning later breaks up and un watchable.
 

Wiglet

Member
Joined
Nov 25, 2012
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
My Satellite Setup
3 metre dish
Technisat and SD skybox Pace
My Location
Tenerife
Same here, sky news not working on sky box and picture breaks up on the technisat box. (Tenerife)
 

welshman234

Regular Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
332
Reaction score
21
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
sky hd uk, 80cm kathrein dish,vu+ solo, humax f1 fox for hotbird 13
My Location
frankfurt
Well if thats the case Sky will lose a lot of customers. Are you sure the Skysports channels have gone in Tenerife daztfs and Wiglet??? Actually the Sky news channel sd is showing a 10 % loss in SQ on the sky box here in Frankfurt
 
Top