badr 6 C-band

ziad_younan

Regular Member
Joined
Nov 8, 2004
Messages
62
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
90 cm triax dish
Satellite badr 3/4

80 cm dish for Hotbird
My Location
Netherlands
Hello,

I am living in Holland....i wonder if i can receive badr 6 the C-band ...
badr 6 Ku-band is not available in europe...
so how can i receive badr 6 C-band here with my digitale receiver...
or do i need an analogue receiver for the C-band...
and what is the dish size required and the LNB sort....

friendely greetings....
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Hello!
and welcome on board!
badr 6 is just lunched,in the first july week,i dont here any report that is curencly active with porgrams!
but i think it will start very soon!

for 26 east cband positions i recomended minimum of 1,50 m full size dish here,with my 1,86 m dish i can nearly reveive everything!
the 30,5 e at the moment is much weaker,and needs ofert 2 m dish,but lets wait,until the new satelite is in service,then we know more!
what dish dou you have at the moment?
 

ziad_younan

Regular Member
Joined
Nov 8, 2004
Messages
62
Reaction score
0
Points
0
Age
34
My Satellite Setup
90 cm triax dish
Satellite badr 3/4

80 cm dish for Hotbird
My Location
Netherlands
i have Triax 90 cm....and i receive quite a good signal of badr 3/4
i heard that the Ku-band of badr 6 is not covering europe...only north africa and the middle east...unlike the C-band which will have a good reception in europe...so i wondered if i could receive them also with my same digital receiver and dish....:)

thanks for your reply
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
23,700
Reaction score
3,859
Points
113
Age
67
My Satellite Setup
1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 35 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
My Location
Blackburn, Lancashire
ziad_younan said:
unlike the C-band which will have a good reception in europe...so i wondered if i could receive them also with my same digital receiver and dish..

To receive any C band transmissions you will need a C band lnb and a C band stb, but until transmissions start nobody knows...... Badr 6 is currently at the 20 East slot
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
i mean the old badr cband satelite,the new one is sitll not in serice,but i think it will start soon!

look that you find a cheap 1,80m dish,thats a good size for cband!
30,5 east badr is much more lower in signal then 26e in cband!
 

guest poster

registered
Joined
Aug 8, 2007
Messages
989
Reaction score
1
Points
0
Age
18
BADR6 C BAND projected footprint = http://www.arabsat.com/ArabSat/English/TheFleet/In-OrbitSatellites/26°+East/BADR6Cband.htm

24 c Band TPs and there are 4 higher power TPs at + 3dBW = 33-36dBW (36-39dBW by 2nd diag) in UK if I have read it right..... 1.5m in central UK?

20 Ku Tps and the projected BADR6 Ku band footprint is shown (left menu) and looks like 7w or MBC's footprints on 26e so it's difficult to project what BADR6 will be like here, but most capacity that has already been contracted is for Africa /ME etc... (see NEWS & PRESS links) at top.
Mostly new HD TV / data & telephony

MBC2 HD anyone..?:)

:cool::cool::cool::cool:

full spec = http://link.arabsat.com/pr/PDF/BADR6TUG.PDF
 

guest poster

registered
Joined
Aug 8, 2007
Messages
989
Reaction score
1
Points
0
Age
18
Arabsat's site has a news flash that the existing digi C Band is all moving to 30.5e as an FTA package on 080808 (nice date)... arr, and shows you how to modify a linear C band LNBf to circular polarization! bless em.

need a much bigger dish... like 7w H's ....hhmmmm......1.8...2.4...3m.. :mad:

Maybe this BADR6 thing will not be too good for UK.. already we have bad test signals on KU for UK.... then there is out of order BADR5 to come.... OH b#gger..:mad:


:cool::cool::cool::mad:
 
R

Rd100

Guest
I do know that orbit networks are waiting for badr 6 for orbit HD channels


pedro2000uk said:
Arabsat's site has a news flash that the existing digi C Band is all moving to 30.5e as an FTA package on 080808 (nice date)... arr, and shows you how to modify a linear C band LNBf to circular polarization! bless em.

need a much bigger dish... like 7w H's ....hhmmmm......1.8...2.4...3m.. :mad:

Maybe this BADR6 thing will not be too good for UK.. already we have bad test signals on KU for UK.... then there is out of order BADR5 to come.... OH b#gger..:mad:


:cool::cool::cool::mad:
 

charly20

Regular Member
Joined
Apr 13, 2005
Messages
92
Reaction score
1
Points
0
Age
53
My Satellite Setup
Dreambox
My Location
Belgium
Rd100 said:
I do know that orbit networks are waiting for badr 6 for orbit HD channels

What is the source of this info please?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,319
Reaction score
9,950
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Badr-6 C-band is reported to have fired up with 4 analogue channels moving over from the elderly Badr C
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Hi !
i think all analouge channels will move to the other badr satelite in the next couple of weeks!
 

fatima ali

Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
satelite badr 6 c band
My Location
east africa
ziad_younan said:
Hello,

I am living in Holland....i wonder if i can receive badr 6 the C-band ...
badr 6 Ku-band is not available in europe...
so how can i receive badr 6 C-band here with my digitale receiver...
or do i need an analogue receiver for the C-band...
and what is the dish size required and the LNB sort....

friendely greetings....

hello ziad
they ll b no direct home broadcasting in badr 6 c band, this is the reply i got from arabsat when i emailed them, only ku band so if u r not within the coverage area, SORRY
 

fatima ali

Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
2
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
satelite badr 6 c band
My Location
east africa
they ll b no badr 6 c band direct home broadcasting only ku band this is the reply i got from arabsat, so if u r not within the coverage area, SORRY
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
curencly there are some pal channels in cband including euronews in analouge!


so when astra swtiched off,the only source for analoguge channels:)


http++lyngsat.com/badr6.html
 

pride21

Specialist Contributor
Joined
Jul 6, 2006
Messages
611
Reaction score
442
Points
63
Age
76
My Satellite Setup
150cm gibertini dish,echostar 8700 analogue receiver to move dish,motor jaeger 1224,also black ultra ku lnb and esx241 c-band lnbf and technomate 5402hd ci+ super also added a Dr HD f15 receiver
My Location
Sandown Isle of Wight
hi all i picked up the 4 analogue channels on badr 6 they are very weak on 1.2mtr dish so you have to use low threshhold.
 

pride21

Specialist Contributor
Joined
Jul 6, 2006
Messages
611
Reaction score
442
Points
63
Age
76
My Satellite Setup
150cm gibertini dish,echostar 8700 analogue receiver to move dish,motor jaeger 1224,also black ultra ku lnb and esx241 c-band lnbf and technomate 5402hd ci+ super also added a Dr HD f15 receiver
My Location
Sandown Isle of Wight
yes pedro with circular lnb
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
1
Points
38
Age
33
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
curencly with 1,80 m dish i have 22 channels found in with blindcan receiver on 30,5 east,the strongest is almanar!
one year ago i testet with 2,20m fullsize dish and got all data transponders on the east beam of 30,5 e,they are sending out by a german company,for the arabic ragion with a 7,5 meter uplink dish!
 

guest poster

registered
Joined
Aug 8, 2007
Messages
989
Reaction score
1
Points
0
Age
18
pride21 said:
yes pedro with circular lnb

Shame... we have other reports of the badr6 c about the same, just hoped it was linear so there was a bit more- overall then badr6 has been er.. badr (:-rofl2sic) for c as well.:mad:

:cool:
 
Top