BBC1 & ITV1 fta on 10E

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Yes you read that right - BBC1 & ITV1 are currently fta on the 10E widebeam via the BFBS mux.

11222V
27500 3/4

They are flagged as encrypted but are fully fta.

This is an ultra wide beam so is available right around Europe, across much of northern Africa & well over into the Middle East as far as north western India!

:eek:

Before anyone asks these are the only two psb channels available.

No idea how long it will last but make the most of it :D

bbc1 10e.jpg
 

solly

Specialist Contributor
Joined
Apr 18, 2004
Messages
5,136
Reaction score
3,023
Points
113
Age
50
My Location
Tel Aviv, Israel
it nice gift for as
 

DragonSat

Regular Member
Joined
Dec 4, 2010
Messages
135
Reaction score
5
Points
18
Age
46
My Satellite Setup
Sky+HD (DRX890C with 2TB Drive) connected to a boring basic sky dish
BFBS - Not yet connected
AFN - Not yet connected
Sky ITA - Not yet connected
My Location
York
all channels now FTA. loud and clear.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Yup - have been for a couple of hours
 

jimbo2009

Member
Joined
Jul 31, 2009
Messages
35
Reaction score
2
Points
8
Age
50
My Satellite Setup
Dreambox 7020 software 3.6.0
My Location
UK
Does anyone know which region of BBC1 and BBC2 and ITV it is? Is it London, England, London etc? Thanks.

BTW there is a channel on that mux BBC1 Delay - how many hours is it behind BBC1? Thanks.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
BBC1 is London. I think ITV is although I havent caught their news progs yet to confirm it.

Delay is +24 (one day later) I think.
 

jimbo2009

Member
Joined
Jul 31, 2009
Messages
35
Reaction score
2
Points
8
Age
50
My Satellite Setup
Dreambox 7020 software 3.6.0
My Location
UK
The channel which no longer exists - "BFBS 1 Day later" was an 18 hour dalay to BFBS1. Is there EPG data for BBC One Delay? If you are able to check, please can you let me know what is now/next? Thanks.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
There is now & next on it.

No point looking tho - all channels went encrypted again about 20 minutes ago.
 

jimbo2009

Member
Joined
Jul 31, 2009
Messages
35
Reaction score
2
Points
8
Age
50
My Satellite Setup
Dreambox 7020 software 3.6.0
My Location
UK
I thought there was EPG data on all of them. So on BBC1 Delay, which programmes are now/next?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
1935 Grahame Norton
2020 Bluestone 42
 

jimbo2009

Member
Joined
Jul 31, 2009
Messages
35
Reaction score
2
Points
8
Age
50
My Satellite Setup
Dreambox 7020 software 3.6.0
My Location
UK
So that is a "BBC1 +21" then. If the licence fee can pay for this, it can surely afford a BbC1+1! Thanks.
 

smoggy07

Specialist Contributor
Joined
Aug 20, 2008
Messages
945
Reaction score
384
Points
63
Age
37
My Satellite Setup
Sky minidish and Sky + HD 250gig Anytime+ box with full ish appart from sports and movies, Dreambox DM500s clone (Pli Jade3 max var F/W), Motorised 1.1Meter Dish
My Location
middlesbrough, teesside, northeast coast, uk
So that is a "BBC1 +21" then. If the licence fee can pay for this, it can surely afford a BbC1+1! Thanks.

I don't think its the BBC who are time shifting it, I think it's done at the BFBS end at the uplink

I'm sure it was mentioned somewhere on here last week that the BBC are launching a BBC1 +1 channel
 

gibertini

Regular Member
Joined
Jul 1, 2013
Messages
479
Reaction score
337
Points
63
Location
up north
My Satellite Setup
DM800HDSE SIM 2.10 80CM ORBITAL FIXED@28.2E
My Location
53.6N 2.4W
a new channel has fired up on this muxx fta "bfbs movies" although its just showing a black screen atm
 

william-1

Super Moderator
Staff member
Joined
Jul 2, 2005
Messages
10,469
Reaction score
10,894
Points
113
Location
Epping Forest
My Satellite Setup
OP Gibertini 100 XP+ Inverto Black Ultra
Superior Dark Motor (160° max)
(50 east to 34.5 west)
TM6902HD (A/B switch) Octagon SX88+Optima
TM5302HD + Inverto Premium PLL Lnb for compiling Ch lists.

Raven 88cm Mesh Dish + Inverto Black Ultra
Stab100 H to H (120° max)
(53 east to 45 west)
Octagon SX88+ (A/B switch) Edision S2

45cm dish V8 Golden 28E FreeSat Quad Lnb
Virgin Media FreeSat
My Location
Epping Forest Essex
Try Nepali TV on the same transponder screen id TTV this is the same channel that was being duplicated on BFBS Movies.
 

gibertini

Regular Member
Joined
Jul 1, 2013
Messages
479
Reaction score
337
Points
63
Location
up north
My Satellite Setup
DM800HDSE SIM 2.10 80CM ORBITAL FIXED@28.2E
My Location
53.6N 2.4W
Try Nepali TV on the same transponder screen id TTV this is the same channel that was being duplicated on BFBS Movies.


using a TM5302HD ive just done a re-scan of said txp and its still the same... Nepali-tv CH-13 and BFBS Movies CH-14 with black screen/no audio-video.
 

william-1

Super Moderator
Staff member
Joined
Jul 2, 2005
Messages
10,469
Reaction score
10,894
Points
113
Location
Epping Forest
My Satellite Setup
OP Gibertini 100 XP+ Inverto Black Ultra
Superior Dark Motor (160° max)
(50 east to 34.5 west)
TM6902HD (A/B switch) Octagon SX88+Optima
TM5302HD + Inverto Premium PLL Lnb for compiling Ch lists.

Raven 88cm Mesh Dish + Inverto Black Ultra
Stab100 H to H (120° max)
(53 east to 45 west)
Octagon SX88+ (A/B switch) Edision S2

45cm dish V8 Golden 28E FreeSat Quad Lnb
Virgin Media FreeSat
My Location
Epping Forest Essex
Try deleting the transponder then add it & rescan Ch-13 Nepali TV is clearing here Ch-14
BFBS Movies used to duplicate Nepali TV but now is blank.
 

robbieb43

Member
Joined
Feb 21, 2004
Messages
28
Reaction score
3
Points
3
My Satellite Setup
London: 1.1m Triax, Stab 100 + 3 fixed 60cm, VU+, Qbox Mini HD, DM800, Echostar HDS600
Canaries: TM 5402, Dm800HD, Qbox Mini HD, DM600, 1.4m, 2 x 1.2M, 1.0m, 0.9m fixed.
My Location
London and Canaries (Costa Teguise)
From the earlier post by analoguesat I assume these are still encrypted? Just thought it worth asking as I had been toying with adding another LNB to one of my dishes with this in mind.

TIA

Rob
 
Top