Can I watch mainland China CCTV1 & 2 channels, etc. in UK?

london_olympics

Olympic user
Joined
Jan 22, 2006
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Age
60
Website
www.the2012londonolympics.com
My Satellite Setup
sky digibox, superb Sony DVD recorder, older Sony video recorder, totally crap Hitachi TV, and an awful Windows XP PC with 1GB ram!
My Location
UK
In a nutshell, the Beijing Olympics are due to start on August 8th and it's just been announced (yesterday) by China Central Television that the CCTV International channels such as CCTV4, CCTV9, CCTV-F and CCTV-E will NOT be broadcasting the opening or closing ceremonies or any of the Beijing Olympic events. The only CCTV transmissions showing these events will be restricted to China mainland channels CCTV 1, 2, etc.

This is due to the strict telecast rights imposed by the International Olympic Committee which makes a first for China to observe copyright rules and regulations.

I'm based in the UK and was rather looking forward to watching the Olympic games on CCTV 9 which I can watch via Sky, so wonder if anyone knows if it is possible to watch any of the CCTV mainland based satellite channels such as CCTV 1, 2, etc. which will be broadcasting these events?

Any help always appreciated - please PM me with details if you don't want the info live on the forum :)
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
50,851
Reaction score
11,288
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
The only CCTV channels available anywhere in Europe are CCTV 4 & 9.

One or two of the web streaming sites carry some of the CCTV channels.
 

london_olympics

Olympic user
Joined
Jan 22, 2006
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Age
60
Website
www.the2012londonolympics.com
My Satellite Setup
sky digibox, superb Sony DVD recorder, older Sony video recorder, totally crap Hitachi TV, and an awful Windows XP PC with 1GB ram!
My Location
UK
Thanks for the info, I wasn't aware I could receive CCTV4. Can this be viewed via my Sky dish like CCTV9? I think I can manually add channels on a one-off basis to the Sky progs, or do I need a motorised dish for this?

I will do some research for the streaming websites because I wasn't aware this was possible, this would be mighty useful :)
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,305
Reaction score
1,625
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
It's on Eurobird 9 at 9 degrees East. You will need a separate 80cm dish and probably best to get a separate receiver.
 

dasteelman

Regular Member
Joined
Feb 29, 2004
Messages
532
Reaction score
0
Points
0
Age
47
My Satellite Setup
85cm transparent dish
85cm Penta Dish (motored)
Black Ultra LNB
VU+Solo
VU+Duo
technomate 9100 linux
Quali-TV (4:2:2)
Eaglebox
UK nds card
My Location
Tyne and Wear
I belive that CCTV 1 and 2 are heavily censored by china
 

Park Royal

Regular Member
Joined
Sep 5, 2006
Messages
364
Reaction score
0
Points
0
Age
83
My Satellite Setup
Smart lnb, 1m Gibby dish, Stab motor, TM5200D receiver, 57east to 61west. DTT from Sudbury. Virgin Media broadband.
My Location
So called capital of Suffolk, UK.
I can pick up CCTV (fta) from a number of satellite across the arc.
CCTV4 (fta) from 9E, 13E, 12.5W & 45W.
CCTV9 (fta) from 13E, 28.5E, 1W & 7W.
CCTVF (fta) from 45W.
No sign of CCTV 1 or 2 though.
Parky
 

london_olympics

Olympic user
Joined
Jan 22, 2006
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Age
60
Website
www.the2012londonolympics.com
My Satellite Setup
sky digibox, superb Sony DVD recorder, older Sony video recorder, totally crap Hitachi TV, and an awful Windows XP PC with 1GB ram!
My Location
UK
Hi there guys, can I just say thank you to you all for all this information which is very useful.

CCTV4, CCTV9, CCTV-F and CCTV-E are the International channels for China Central Television, and unfortunately these are the channel that are subject to this broadcasting restriction of the 2008 Beijing Olympics.

Judging by what you have said, it appears to nigh on impossible to pick up CCTV1 and CCTV2 which is understandable considering their satellite footprint is aimed at China and not the western world.

If you find any workarounds please let me know.

BTY, I'm not having much luck with the streaming sites!

Thanks again
 

kip

I am not a number
Joined
Jul 28, 2007
Messages
159
Reaction score
0
Points
16
Age
50
My Satellite Setup
Eagle Linux
My Location
south east uk
google 'sopcast' this has what you need
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
16,236
Reaction score
4,205
Points
113
Age
81
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
According to Kingofsat, CCTV1 now available on Eurobird 9

Frequency 11.881V
SR 27000
FEC 3/4

Llew
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
16,236
Reaction score
4,205
Points
113
Age
81
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Strange this one. Nothing scans on that TP now, although Flysat still lists a GTV package as still using that frequency (?)
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,039
Reaction score
387
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
Northants, Midlands UK & Lanzarote, Canary Islands
Llew, nothing there after checking.
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
16,236
Reaction score
4,205
Points
113
Age
81
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
I'll try and do a blind scan of the sat to see where that GTV package has shifted to :-rofl2

Lle
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
16,236
Reaction score
4,205
Points
113
Age
81
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
A blind scan now finds that GTV package on 11.900V (I'm doing 5MHz steps, so it comes up either side of that frequency in Transedit).

Still no sign of CCTV1 though.
 

Attachments

  • Capture_08072008_051629.jpg
    Capture_08072008_051629.jpg
    105.2 KB · Views: 69

kip

I am not a number
Joined
Jul 28, 2007
Messages
159
Reaction score
0
Points
16
Age
50
My Satellite Setup
Eagle Linux
My Location
south east uk
I'm watching cctv1 now with 'sopcast' streaming site.. Just google it, it has all the cctv channels.. Quality is not great but certainly better than nothing;)
 

gameboy

Ding Dang Doo
Joined
Jan 31, 2004
Messages
4,305
Reaction score
6
Points
38
Age
67
Website
www.gamezplay.org
My Satellite Setup
DreamBox 7000s - Nokia Freeview - Several GameBoys - DS Lite - ZX81 - SNES - N64 - Saturn - Dreamcast - PlayStation - PS2 - Gamecube - PSP - iPod - iPhone - XBox - PS3 - Wii - iPad - No Life!
My Location
Scotland
If you live in a region without an official video partner then check out YouTube.

The IOC have agreed they can supply video coverage to regions without a partner...
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
yesterday i read in a german satelite newsleter cctv 1 sending now on 9 east!?
not checked yet !
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
16,236
Reaction score
4,205
Points
113
Age
81
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Turok, it was originally thought to be CCTV1, but is actually CCTV News.

_http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=6543

Llew
 

Muad'Dib

Regular Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
61
Reaction score
0
Points
0
Age
52
My Satellite Setup
Fibo's 60, SF75, 90, 120 (motorized),
Triax Unique MF,
DVB-S2 cards
My Location
Germany
Llew said:
According to Kingofsat, CCTV1 now available on Eurobird 9

Frequency 11.881V
SR 27000
FEC 3/4

Llew

Wrong info!

It's CCTV news.
 
Top