Clarke Tech 5000 HD Combo Audio Problems,on some channels!

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Hello!
over the weekend,i have tested the new clark Tech 5000 Hd Combo,with build it dvb t!
the tuner,scans also in the new revision made my sharp,the hd tv channels!
in cband i found on 40,5 west on nss 806,4 channels of Bfbs Television in Hd,only the card is missing:)
currencly not many hd feeds out there,ome sport feeds sometimes on 1 west ,during formula one!

but the strange thing on this receiver is,that after a blindscan search,some channels are with out sound,but not all,seems to be a problem in the firmware currencly i dont know the reason!
also a little bit strange,when you conect scart cable,and set receiver into standby,a noise is hearing that sounds like bubbleing.load and impulsive!
during that ,the screen is flickering,gray and black !
when receiver is swtich into normal operation mode ,everthing is okay,i dont know,is this normal now,or a hardware fault?
okay,thanx for your help,maybe someone has this receiver too,and can say more,i only borrow it for testing!
sensitvy of tuner,is very good,i would say better then humax,all other blindscan tuners,around 10 that i have tested has ,all very bad sensitivity!

[fieldset=Admin]Post Moved from Portuguese section 'Outres' please try to post in the correct forum[/fieldset]
 

dx qwer

Specialist Contributor
Joined
Sep 5, 2008
Messages
778
Reaction score
949
Points
93
Age
56
Website
www.satellitescommunity.de
My Satellite Setup
C-Band: ORBITRON O-16 (4,9m)
KU-Band: KATHREIN CAS 23 (2,20m)
My Location
Rastatt/Germany
Hello Turok,

Turok said:
Hello!

... in cband i found on 40,5 west on nss 806,4 channels of Bfbs Television in Hd,only the card is missing:) ...

are you realy sure, that Multi-Channel BFBS package at 3920 R 20000 1/2 on NSS 806 @40,5°W is in HD and not only in SD with DVB-S2?

Best Regards
Edgar.
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 & Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Hello Qwer:)

the Dvb S2 Standart,is normaly use only in europe,usa and in this case also latin american countrys,does only use the "normal" hd standart,that is used in europe before the lunch of dvb s2!
i could imagine,that this transponder is ,primary used,for cable operators,to get there signal in europe,the transponder coasts,on a cband satelite ,are much cheaper,then on a european kuband satellite,astra for example!
with cband they reach many more people!
maybe a soldier read this,and can tell us more about this bfbs card,that has the same rar status like an afn decoder:)!
 

Montafon Guy

Regular Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
74
Reaction score
1
Points
8
Age
41
My Satellite Setup
4,5 m Andrew -Multifeed C/Ku Band
My Location
Austria
Hello Turok,

>sensitvy of tuner,is very good,i would say better then humax,all other blindscan tuners,around 10 that i have tested <
also better than a Openbox 820 or a Kaon or a Nokia 1 Mediamaster, simply the best Receiver so far?

Regards Montafon Guy!
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 &amp; Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Only old Openbox x 800 old revision has good tuner,i have old koskom sdf 3510,pachted with jitag interface using openbox software,much better tuner,then x810 but without blindscan,in new koskom revsion platine layout has been changed,so you cant change software with jitag anymore!
Kaon has better tuner then echostar,tested during heavey rain on nilesat H,also you can take a look on the furgson hd,same then homecast 5101 ci but with buil in card reader,it also has like a audio "treshold",there is no interuption of sounds,on other receiver you here nothing!

mediamaster is old now,what receiver you currecly has?
you bought the octagon now,what expasaly is so weak,that you dont receive with your andrew dish,that you always loooking for the best sensitive tuner?
cheapest deal is buy a kaon for 50€!

in the meantime i got rersponse about the audioproblem of clark teck,it looks like,that not all channels,using the same audio codec,and the clark has problems with that,in blindscan,espasaly in cband,some freqencys on 40,5w has not been found and i have to type manualy!
yesterday,snow was coming,here but this affect the kubband stronger,then the cband,coz the freqency is much lower !
 

Montafon Guy

Regular Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
74
Reaction score
1
Points
8
Age
41
My Satellite Setup
4,5 m Andrew -Multifeed C/Ku Band
My Location
Austria
Hello Turok,


and you conclusion which one is now the best in sensity?

I have some Exotic-Receivers from America an Asia not been used here...

Regards Montafon Guy!
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 &amp; Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
Pansat has no good tuner,what other brands do you have?
why you not use buy a step down converter,form 220 volt to 110 then you can use it here without any problems!
its hard to say kaon and furgson hd i would say has the same good sensitivy but the correktion on audia signal on furgoson/homecast is bettern,but again clark tech hd is the first blindcan i have tested that has real good tuner!
but normaly with your big dish all channels should be strong enough in signal with every tuner!
post some pictures of you receivers?
whould be intresting,why you bought it,when you not use it?
 

Montafon Guy

Regular Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
74
Reaction score
1
Points
8
Age
41
My Satellite Setup
4,5 m Andrew -Multifeed C/Ku Band
My Location
Austria
Hello Turok,

yes the Andrew works fine - but there is still a limit...

My receivers are Beacon, SangJong, and Kia


Regards Montafon Guy!
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 &amp; Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
where is your limit in the east?
you import this from china,and japan,why you not use it?

yes the limit are the high mauntains here,we need a lot of tnt to blow them away :D

my limit here is @ 68,5 east!
 

Montafon Guy

Regular Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
74
Reaction score
1
Points
8
Age
41
My Satellite Setup
4,5 m Andrew -Multifeed C/Ku Band
My Location
Austria
Hello Turok,

im using them all - i ment in Europe nobody else uses them!

My Limit on the ground is 57° in the East and 50° in the west ...


Regards Montafon Guy!
 

Turok

Regular Member
Joined
Apr 25, 2005
Messages
2,237
Reaction score
2
Points
38
Age
36
My Satellite Setup
1,25 Fibostop
Jäger Smr 1224 &amp; Smo 36 Dual Axsis Motor
Dynasat F1
Monterey 140
Drembox 800
sky Pace HD Box
Tagra 2,20 M Fullsize Dish
Echostar 2,40m Mesh for cband!
My Location
Austria
thats sounds very bad,on 53 west there are a lot of channels in cband!
you must move your place somewhere intime!
can you send us some picutre about the epg of this exotic receivcers?
maybe you start a new topic,otherwise we got a little bit offtopic here!

you have good signal on P.a.k.s.a.t and 36 east circular ,with your dish?
for all other sats you dont need dish dish size anymore,in our rigion,our friend thomas told,that there is today no difrents between 3 meter and 4,5 meter,that means,you will need a 6 meter dish to receive more !
 

BombedOne

Regular Member
Joined
Sep 9, 2008
Messages
1,107
Reaction score
6
Points
0
Age
56
My Satellite Setup
Covering 30W-105.5E range, two motors, C and Ku band. Various receivers/cards/cams/etc.
My Location
Republic of Georgia
I was not able to get ****** using 2.4m mesh C band dish, so I'm not sure if anyone too far from me gets it...
 
Top