dreambox 7020-s

mvp

Member
Messages
2
Likes
0
My Satellite Setup
mvp1963
My Location
00729
#1
hello i hope somebody can help me
i load my drambox by network
then i flash it with an image
that i have
but now when i turn on the box
it wont up because said an error
UCO
i did like they tell me
can somebody help me, is a brand new box
i hope i didnt missup for good
 

cfphoenix

Regular Member
Messages
215
Likes
0
My Satellite Setup
Dreambox 7020S; DBox2 DVB-C; 1.1m Triax twin LNB for Astra & Hotbird; 90cm Sky dish for Hispa; 4-way Diseqc
My Location
Belfast
#2
That seems to be bad news.

Try using a serial lead to flash an original image from dreammultimedia by using the official dream up utility and see.

If you cannot get it going, try returning it to the shop and don't tell them that you tried flashing it!!!! Let them tell you instead, if and when they find out.
 

RedDevil_UK

Specialist Contributor
Messages
1,761
Likes
34
My Satellite Setup
Dreambox 7000S, VU+ Solo2, 1.1m Dish, Moteck SG-2100A DISEQC Motor
My Location
Rochdale
#3
i dont know if this will work on the 7020, it does work on all 7000 though
unplug the power cord
press the UP button on the front of the Dreambox in, and hold it in...dont let go
with your other hand put the power cord back in
keep holding the UP button untill the orange LCD screen says ERASE

after its flash erased, you should beable to boot the box....

if not, you need a null modem cable, they dont cost much.
plug one end in your pc and th other in the dreambox
download Dream up Utility like cfphoenix says above and use this to put
the official Dreambox image back on.

then your box will be like new again :)

Dont let this put you off trying to put another image on, its quite rare for this to happen
 
Messages
34
Likes
0
My Satellite Setup
Globo 6000
My Location
Odessa, Ukraine
#4
I also have a 7020S, and recently tried to load some images in flash, don't remeber exactly which one it was, everything went well and when I rebooted I recieved the same error. I re-flashed it again with the cvs that I had on it previously and everything was fine. The next time I put the other images in multiboot enviroment.

I just think it's a little confused, reflash with the original or the image doesn't support the new tuner,etc......
 
Top