Firmware for Thomson TTR 500

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
I have problems with my own, so I wonder is there any update for this digital receiver?
Or software/firmware from some other receiver that will work?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Pop the top off and see if there are bulging capacitors in the power supply area - Thomsons have a terrible reputation for these failures here in the UK.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
I'll check it out. I was watching movie someday (mp4, ac3 format) and after 1 hour of movie, sound delayed from video...on my pc it works fine so it's not problem with movie. I tought firmware update will fix that.
What if there are capacitors?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Its obvious if the caps are bulging (They are the cylindrical things with T or K embossed in the top) They should all be completely flat. If in doubt there are plenty of pictures on the web of failed ones.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,500
Reaction score
3,604
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
They can be replaced with new, non-bulging, ones. You need some soldering skills though.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
But it has warranty seal on it, now I see.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,410
Reaction score
8,153
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Well, if it really is under Warranty, then exercise your Consumer Rights.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
Eh, I tought there will be some possible solution with new firmware. Cause I have to drive about 100 kilometers for that warranty.
It's a little bit odd anyway, everything else is working fine.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,080
Reaction score
9,813
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Changing the firmware may also invalidate the warranty.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,500
Reaction score
3,604
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
AssistantPimp said:
But it has warranty seal on it, now I see.
How old is the box? If it's outside its warranty period then the seal will have no validity.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
Analoguesat said:
Changing the firmware may also invalidate the warranty.

But I can return it on original firmware and nobody will know.

PaulR said:
How old is the box? If it's outside its warranty period then the seal will have no validity.

Not, about month and half.
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,500
Reaction score
3,604
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
Then it won't be the capacitors bulging due to age. That's not to say that the box isn't faulty though and, if it is, it should be returned to the suppliers for exchange or refund.

To see if there is new firmware you will have to go to Thomson's website and look for downloads there. Compare the dates and revision number with what is installed in your box (you will probably find that information in the set-up section of the box menu) and then follow the instructions for updating the firmware if there is a newer one available.

How are you playing movies? Is it through your home network of off a USB drive of some kind? If off a USB drive maybe try a different one. If off the network and, if it is connected to the Internet, look for an option to update the firmware directly from the menu somewhere.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
I'm watching over usb drive, tried other one I have at home, same thing. But it's the same only on mp4 format video, avi works fine.
There is no new firmware on their website. Probably I should wait when new one comes out.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,410
Reaction score
8,153
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Have you reported this issue to Thomson, so they know it needs addressing?
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
Tivù said:
Have you reported this issue to Thomson, so they know it needs addressing?

I'm writing report atm.
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,410
Reaction score
8,153
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
Thank you all for your help, I'll post a reply when they answer me. So if anybody else is experiencing this kind of problem, this thread can be helpful to them.
Lock after that :)
 

PaulR

Dazed and Confused Admin
Staff member
Joined
Jun 28, 2003
Messages
17,500
Reaction score
3,604
Points
113
My Satellite Setup
-----------See sig-----------
My Location
Wirral, NW UK and Vaucluse, France.
AssistantPimp said:
I'll post a reply when they answer me. So if anybody else is experiencing this kind of problem, this thread can be helpful to them.
Thank you. That's exactly the sort of thing that we try to encourage.
 

AssistantPimp

Member
Joined
Apr 16, 2012
Messages
12
Reaction score
0
Points
0
Age
33
My Satellite Setup
Thomson TTR 500 HDTV digital receiver
My Location
Croatia
Finally I got answer from them, first I'll say it to you guys and second I'm going to install new firmware. :D
 
Top