First three channels Removed from Crystal Palace

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
BBC1, 2 and ITV are no longer on analogue round here.

The end of an era.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
And Channel 4 has just been removed.
 

A nonymous

Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
3,586
Reaction score
913
Points
113
I bet the tw@ts i used to work for will be running around like headless chickens later on today if the new Mux's are put straight out at full power:-lmao

Some of the systems that have been installed were installed were set up with the power output so high you can guarentee when the digital muxes are at full power it will swamp the receivers connected to it.

I would say there are going to be quite a lot of service calls in the next few days around Hackney, Westminster and Kensingington and Chelsea :-ohcrap

Still it deserves them right since quality control was never their strongest thing :D
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,126
Reaction score
1,489
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Thought it was only BBC2 analogue switching off today CH?
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,034
Reaction score
383
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
East Midlands, UK & Lanzarote, Canary Islands
Should only be the new 200kW BBCA / BBCB multiplex fired up. ITV in PAL shows as moved channel.

We have 180kW and 200kW here in the Midlands. SE riggers need to prepare for a big drop in aerial work as 8K mode will pretty much guaranteed that.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
rolfw said:
Thought it was only BBC2 analogue switching off today CH?

All were off last night until I retired, but this morning ITV is the only missing analogue channel, and the BBC digital mux has been shifted into the vacant channel 23 slot.
 

smoggy07

Regular Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
945
Reaction score
384
Points
63
Age
38
My Satellite Setup
Sky minidish and Sky + HD 250gig Anytime+ box with full ish appart from sports and movies, Dreambox DM500s clone (Pli Jade3 max var F/W), Motorised 1.1Meter Dish
My Location
middlesbrough, teesside, northeast coast, uk
How long before analogue TV pirates start popping up around the UK then lol
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
And the revised BBC mux (channel 26) is 8PSK only, leaving all of the ITV digital boxes (and almost all the hybrid tube IDTVs) unable to receive the new stuff.

Luckily I still have the Panasonic PVR that captures them, but the picture quality is lacking compared to the mongrel Bush TV internals. Still it lasted over ten years without a hitch (well one)

http://www.satellites.co.uk/forums/...3-transistor-required-bush-idtv.html?langid=7

and will continue as a monitor for the time being.

A sad day.
 

satelliteman

Administrator
Staff member
Joined
May 7, 2007
Messages
12,034
Reaction score
383
Points
83
My Satellite Setup
See signature
My Location
East Midlands, UK & Lanzarote, Canary Islands
8PSK ??

Turned up to several jobs with older generation freeview boxes unable to see 8k, Philiips OnDigital boxes to name one.
 

Robbo

Retired Mod
Joined
May 17, 2007
Messages
6,424
Reaction score
5
Points
38
Age
54
Website
www.mbcsatellites.co.uk
My Satellite Setup
TM6800HD, TM1000, TM600 Linux,TM2200 motor, Channel Master 1.2m motorised, TD110 dish Meter=Satlook Micro+G2 NIT
My Location
Gravesend,Kent,UK
Only lost bbc2 on analogue here, and itv has been moved to that frequency.

Only had one remaining analogue only tv in the house, and got one of those mini tuners that goes into the scart, works a treat and can record too.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,317
Reaction score
9,948
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Blimey are you still in the middle of switchover down there? - we dso'd over three years ago!

(And we have been satellite only ever since)
:D
 

N1501

Member
Joined
Feb 21, 2012
Messages
48
Reaction score
5
Points
8
Age
63
My Satellite Setup
Fracarro Penta 85 Brick Red Aluminium Dish,
Inverto Black Ultra 0.2 dB Single Output LNB,
TM-2600 Super H-H Motor,
Vu+ Duo DVB-S2 receiver,
Stock Vu+ image V7,
Labgear PF100 cable,
Atlanta ASF304+ Sat-Finder,
4:2:2 VLC / Ubuntu,
53E to 45W
My Location
51.8ºN, 0.0ºW East Hertfordshire
Analoguesat said:
Blimey are you still in the middle of switchover down there? - we dso'd over three years ago!

(And we have been satellite only ever since)
:D

Yes, we got our four analogue signals from the Hertford Relay ( part of the Crystal Palace group ). We've never had channel 5.

Lost BBC2 last Wednesday and as Robbo says, its slot was taken up by ITV and BBC2's slot was just noise.

The other channels go Wednesday week. Hence my new interest in Satellite reception as our relay is only going to be Freeview lite i.e. 15 PSB channels only.
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,317
Reaction score
9,948
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
N1501 said:
Yes, we got our four analogue signals from the Hertford Relay ( part of the Crystal Palace group ). We've never had channel 5.

Lost BBC2 last Wednesday and as Robbo says, its slot was taken up by ITV and BBC2's slot was just noise.

The other channels go Wednesday week. Hence my new interest in Satellite reception as our relay is only going to be Freeview lite i.e. 15 PSB channels only.

ISTR the figures are 52% of the Borders population gets Freeview Lite. Only the folks served by Selkirk get the full monty - the poor beggars on the 9 0r 10 relays get half the service. This did NOT go down well round here when the news was released I can tell you!
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,126
Reaction score
1,489
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
Having said that, they have more channels than they had before. ;)
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,681
Reaction score
7,414
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
satelliteman said:
8PSK ??

Turned up to several jobs with older generation freeview boxes unable to see 8k, Philiips OnDigital boxes to name one.

Apologies, yes of course, should have posted 64QAM and 8K
 

N1501

Member
Joined
Feb 21, 2012
Messages
48
Reaction score
5
Points
8
Age
63
My Satellite Setup
Fracarro Penta 85 Brick Red Aluminium Dish,
Inverto Black Ultra 0.2 dB Single Output LNB,
TM-2600 Super H-H Motor,
Vu+ Duo DVB-S2 receiver,
Stock Vu+ image V7,
Labgear PF100 cable,
Atlanta ASF304+ Sat-Finder,
4:2:2 VLC / Ubuntu,
53E to 45W
My Location
51.8ºN, 0.0ºW East Hertfordshire
arqiva's Switch Over Night Party, 18th April 2012


_http://www.arqiva.com/corporate/digital-switch-over/digital-switch-over-london-region/switchovernight/


_http://www.arqiva.com/corporate/digital-switch-over/digital-switch-over-london-region/

Bluebell Hill and Dover stage 2, 27th June 2012


One of the last to switch:

Northern Ireland stage 2 occurs on 24th October 2012
_http://www.digitaluk.co.uk/when_do_i_switch/northernireland/brougher_mountain
 

smoggy07

Regular Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
945
Reaction score
384
Points
63
Age
38
My Satellite Setup
Sky minidish and Sky + HD 250gig Anytime+ box with full ish appart from sports and movies, Dreambox DM500s clone (Pli Jade3 max var F/W), Motorised 1.1Meter Dish
My Location
middlesbrough, teesside, northeast coast, uk
N1501 said:
arqiva's Switch Over Night Party, 18th April 2012


_http://www.arqiva.com/corporate/digital-switch-over/digital-switch-over-london-region/switchovernight/


_http://www.arqiva.com/corporate/digital-switch-over/digital-switch-over-london-region/

Bluebell Hill and Dover stage 2, 27th June 2012


One of the last to switch:

Northern Ireland stage 2 occurs on 24th October 2012
_http://www.digitaluk.co.uk/when_do_i_switch/northernireland/brougher_mountain

Think ours is in september
 

2cvbloke

Bulbs need shelter too...
Joined
Jan 5, 2006
Messages
9,768
Reaction score
1,806
Points
113
Age
36
My Satellite Setup
No satellite stuff for the moment (aside from a 43cm minidish that was on the house already), Samsung SyncMaster T27B550 Smart TV & Monitor, and a few computers...
My Location
Near Pontop Pike, Co. Durham

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,618
Reaction score
8,316
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
We're (allegedly) on Pontop Pike too ................ virtually last to DSO and predictions that we shall remain resolutely DTT free even when the power goes up!

Satellite is our Saviour.
 

2cvbloke

Bulbs need shelter too...
Joined
Jan 5, 2006
Messages
9,768
Reaction score
1,806
Points
113
Age
36
My Satellite Setup
No satellite stuff for the moment (aside from a 43cm minidish that was on the house already), Samsung SyncMaster T27B550 Smart TV & Monitor, and a few computers...
My Location
Near Pontop Pike, Co. Durham
Tivù said:
We're (allegedly) on Pontop Pike too ................ virtually last to DSO and predictions that we shall remain resolutely DTT free even when the power goes up!

Satellite is our Saviour.

Maybe you just need a bigger aerial... O-Ha

Plenty DTT being radiated by PP, seeing how I'm watching it now... :D
 
Top