footprint

wisebird

Member
Joined
May 4, 2003
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
hi
i am currently preparing for a 2 months stay in the middle east and i would like to know the dish size that will enable me to watch astra 28.2e there.
can anyone tell me or guide me to footprints maps
thanks for all
 

aadham

Regular Member
Joined
Dec 6, 2002
Messages
67
Reaction score
0
Points
0
Age
57
My Location
Amman - Jordan
Hi wisebird
Where are you located in the middle east?
If in Jordan, I'll be more than pleased to help.

Regards

Ayman
 

dishdoctor

Hmm, now what seems to be the problem?
Joined
Jan 1, 2000
Messages
420
Reaction score
0
Points
16
My Location
Torreblanca ,Malaga
Try Google astra28.2 footprints
 

richardinalex

Regular Member
Joined
May 31, 2003
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
My Location
Alexandria, Egypt
I'm in Alexandria, Egypt North Coast on the Med

I pick up most of the channels on a 2.8m dish here - but can't pick up the 2D beam (BBC / ITV)

There are ways I could, but its dependent on cost - you'll need to let us know where you're going.

Cheers

Richard
 

wisebird

Member
Joined
May 4, 2003
Messages
26
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
oh well
i am going to stay in cairo so what size shall i need there?
and to RICHARDINALEX do you get the tcm and major black tv in alex? and is your dish 2.8 or 1.8?
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,088
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
We have a member in Cairo Wisebird, he has a 3 metre dish or thereabouts, see the first post in This thread
 

richardinalex

Regular Member
Joined
May 31, 2003
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
My Location
Alexandria, Egypt
TCM - no problem
major black???? - don't know what this is.
Dish is 2.8m - but don't be put off - cost of dish & lnb was only about 120GBP
The member in Cairo is called Robbiewright - PM him - very helpful

Good luck and enjoy Egypt

Richard
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
60
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
Thats cheap!What make and is it solid prime focus?
 

richardinalex

Regular Member
Joined
May 31, 2003
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Website
Visit site
My Location
Alexandria, Egypt
Sorry Zorba I'm not at the house until Sunday so I can't check the name, but its a solid prime focus - and its a 2.4m dish - not 2.8! couldn't remember the other day - dish, I'm sure its locally made.

One of the reasons for its apparent cheapness is the devaluation of the Egyptian currency - everything is virtually half the price (in UK terms) as it was a year / 18 months ago - EXCEPT BEER - but even thats a lot cheaper.

The lnb is an "Astra 0.5dB" - i have no info on it - just that I got a better quality signal (pick up Ch4) from this lnb than the 0.3 invacom I brought here from the UK (picture break up on Ch4)

Cheers

Richard
 

dishdoctor

Hmm, now what seems to be the problem?
Joined
Jan 1, 2000
Messages
420
Reaction score
0
Points
16
My Location
Torreblanca ,Malaga
Richard, could you get me a camel for my wife,or perhaps with devaluation 2 for the price of one
 

dishdoctor

Hmm, now what seems to be the problem?
Joined
Jan 1, 2000
Messages
420
Reaction score
0
Points
16
My Location
Torreblanca ,Malaga
I think a photo would be useful.....what do you think?,
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,088
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
dishdoctor said:
Richard, could you get me a camel for my wife

Is that a present or a swap, Brian? :)
 

dishdoctor

Hmm, now what seems to be the problem?
Joined
Jan 1, 2000
Messages
420
Reaction score
0
Points
16
My Location
Torreblanca ,Malaga
I will make up my mind when i see the photo.........
 

Zorba

Regular Member
Joined
Jun 13, 2003
Messages
2,201
Reaction score
7
Points
38
Age
60
My Satellite Setup
3m(28.2E),1.5m(19.2E.13E,10E),1m (4W ,7W)1m (?).diseqc 10,sky plus,VU+,telergy iptv.
Satlook nit colour + Horizon hdsm.
My Location
Limassol, Sunny Cyprus
The camel dealer said he has to see a photo of your wife first.
 

dishdoctor

Hmm, now what seems to be the problem?
Joined
Jan 1, 2000
Messages
420
Reaction score
0
Points
16
My Location
Torreblanca ,Malaga
No deal possible then............
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Joined
May 1, 1999
Messages
38,088
Reaction score
1,455
Points
113
My Satellite Setup
Technomate 5402 HD M2 Ci, DM7000s, Transparent 80cm Dish, Moteck SG2100 DiseqC motor, lots of legacy gear. Meters: Satlook Digital NIT, Promax HD Ranger+ spectrum analyser.
My Location
Berkshire
LOL......Hope your wife doesn't read the forum Brian. :)
 
Top