• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Fortec 5100 help please

Messages
35
Likes
0
My Satellite Setup
Home brew PC, Fortec Star FSCI-5100 plus + ultra sat RX. triax 110 motorised dish
My Location
Forest of Dean, Gloucestershire
#1
:confused
Help please... My 5100 has just stopped working. was using it this afternoon without problem when the screen gave a message "initiating preditor 3.25", cant think why because its had the trex cam in since new and preditor was working? Anyway since then my dish has turned to 0 degrees and refuses to move and the signal recieved bar is at 53%, it doesnt matter what satellite I select the dish stays put and the signal too.... Although all the menus appear to work, the display will even read "turning to ....." when a satellite is selected, but nothing happens and in tv mode I just see "no signal"

Looks like some sort of software glitch I think but I am afraid to try too much because it should still have a warranty. Nothing has EVER been downloaded onto this Receiver.

Any ideas or tips please?

Martin
 

rolfw

Believe it when I see it Admin.
Staff member
Messages
37,654
Likes
1,272
My Satellite Setup
See signature
My Location
Berkshire
#2
I presume you have tried unplugging at the mains removing the CAM and disconnecting the LNB while you plug back in to reboot?
 
Messages
35
Likes
0
My Satellite Setup
Home brew PC, Fortec Star FSCI-5100 plus + ultra sat RX. triax 110 motorised dish
My Location
Forest of Dean, Gloucestershire
#3
I did, but hadnt taken out the CAM. Done that now and "magic" it reset OK...

Many thanks, It was an obvious thing but I didn't think to remove the CAM, got to find my possitions again now :confused but the RX is back:)

Cheers

Martin