FTP issues

newgen2005

Dream-Believer
Joined
Jan 30, 2006
Messages
249
Reaction score
2
Points
18
Age
43
My Satellite Setup
LG 60" 3D Plasma TV
Thomson SKY+ HD
My Location
Guernsey Channel Islands
I use to be able to access my 500s via ftp through my router using DCC, now I keep getting a error message "10057 socket not connected"

I have tried connecting the DB to my PC running Vista using a spare eithernet cable I had with my new router, I still keep getting the above error message!!!!! I have pinged the DB ip address from my laptop, so im guessing the eithernet cable must be OK?. Read somewhere you need a crossover cable?

Can anyone help? would be nice to start from over from scratch.


Thanks
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
23,509
Reaction score
3,797
Points
113
Age
66
My Satellite Setup
1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 35 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
My Location
Blackburn, Lancashire
newgen2005 said:
. Read somewhere you need a crossover cable?

You only need a crossover cable if you are not connecting through a router as you are connecting through a router this does not apply
 

tomthebomb1968

Regular Member
Joined
Feb 9, 2008
Messages
693
Reaction score
1
Points
18
Age
52
My Satellite Setup
VU+ Duo 250gig/ DreamElite BH 1.3.2 Multiboot

Dreambox 500s-(clone) / DM-600

Relook 400s 160 Gig-/SifTeam 1.93 e enigma

Foretec 90cm Dish with Nikkai Diseqc Motor- 2 sky+ receivers fixed 28.2 east.
My Location
Newtownabbey, near Belfast, Northern Ireland
newgen2005 said:
I use to be able to access my 500s via ftp through my router using DCC, now I keep getting a error message "10057 socket not connected


The only thing that is wrong is that the ip address for the Dreambox in the DCC settings does not match the actual ip address of your Box. Go into the network settings on the Dreambox, and make sure the ip address showing here is the same on DCC. Or use DCC to search for it, slower though
 

newgen2005

Dream-Believer
Joined
Jan 30, 2006
Messages
249
Reaction score
2
Points
18
Age
43
My Satellite Setup
LG 60" 3D Plasma TV
Thomson SKY+ HD
My Location
Guernsey Channel Islands
Thanks for your help guys, got it working through my router again :)
 
Top