How to merge a UDF database file with ABS image (Openbox)

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Hi friends ..
Took me almost 2 days to create a database using an ali editor for my openbox S9HD ..
Now its completed I found there was no facility to upload this database which consists of just satellites and transponders (No channel data)
What I need to do is merge this UDF file (user database) with an ABS image as used by the openbox series ..so that I can then upload the combined UDF/ABS image back to the Openbox ..
Does anyone know how to do this ?
What editor /Tools can do the job ?
In short I may have created it in the wrong format ..but thats what I naturally assumed was the correct way to do this ..
Had I downloaded an ABS image then deleted all the database info ..and replaced it by hand with my own ..there wouldn't have been a problem..
But not knowing this ..I just kept typing and saving in UDF format ...which is now useless and invisible to the Openbox..
If I can't find a solution ..I'll have to re-type every satellite and transponder from 66 East to 58 West ...
Daunting and making me feel physically sick at the prospect.
I also thought doing it this way I'd make a database which could also be used ..not only for the Openbox S9HD but also for the Skybox F3..
that too is a non starter unless I find a solution.
rgds
VS
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Joined
Nov 18, 2004
Messages
23,703
Reaction score
3,859
Points
113
Age
67
My Satellite Setup
1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 35 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
My Location
Blackburn, Lancashire
Wish I could help Evan, but never having had a linux stb I have not any experience to draw upon, I would however have expected the database information to be in xml as I was under the impression this was the standard format for linux, satellite databases is it not?
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Thanks for the sympathy Topper ...
Sadly not regarding the Openbox series ..
Here are a couple of screengrabs of the AliEditor open one of which shows my database to the right ..
I can load it up ok ..but cannot import it on to a live image ...although I _can_ open a full .abs openbox image with it ..
it must be possible ...but this so called official editor is crap in its functionality ..to say the least.
rgds
Evan
 

Attachments

  • db2.JPG
    db2.JPG
    111.1 KB · Views: 562
  • db1.JPG
    db1.JPG
    89.7 KB · Views: 594

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Hmmm...
looks like my attachments require approval these days ..??
whats that about ?
rgds
VS

No bother ..they just cleared the approval process ...lol
;)
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,653
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Could try Setedit HD100 VS. You can save your .udf list and convert to .abs. I have the trial version, but don't have any .abs files to convert, so can't try it. Probably needs the paid for version anyway.
 

goose68

Regular Member
Joined
Aug 5, 2010
Messages
76
Reaction score
4
Points
8
Age
53
My Satellite Setup
dm800hd, 1.0m motorised dish. AMD Phenom 11x4 965, radeon4890, 2 x 1TB, 1 x750GB.
My Location
Northish Scotland
just been having a look about and seem's you can merge stuff with setedithd100 tool, have a lok here, -http://www.gforum.tv/board/1927/505812/openbox-skybox-s12-hd-pvr-firmware.html

I hope this can help you.


A bit late.
 

Llew

cerca trova...
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
15,653
Reaction score
3,828
Points
113
Age
79
My Satellite Setup
Triple Dragon, Dreambox 8000, Echostar AD3000ip, TBS6522,6925,6983 PCie cards.
Gibertini 1.25m motorised dish driven by the AD3000, with either Inverto BU Quad or Norsat / XMW Ka LNBs . SMW 1.05m + 3 other dishes. Speccy: Promax HD Ranger+
My Location
The Flatlands of East Anglia
Sorry, I meant I have a .udf channel list, but I think I do need the Setedit paid version to be able to convert to .abs.
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
So it looks like I might end up buying setedit ..
Which depends just how expensive it is ..
BUT ..unless I can verify it has the ability to merge ...then it would be a waste of money anyway ..
Do we have anyone on the group who owns the paid version ?
It would be a bonus if they could confirm this function before I part with my hard earned..
??
cheers mates ...
I'll keep digging but this looks like the only way forward so far..
rgds
VS
 

goose68

Regular Member
Joined
Aug 5, 2010
Messages
76
Reaction score
4
Points
8
Age
53
My Satellite Setup
dm800hd, 1.0m motorised dish. AMD Phenom 11x4 965, radeon4890, 2 x 1TB, 1 x750GB.
My Location
Northish Scotland
Well i've been looking all over the net for you, but i'm struggling to find if it definately works, i will look again during the day and see if i can find out.
 

goose68

Regular Member
Joined
Aug 5, 2010
Messages
76
Reaction score
4
Points
8
Age
53
My Satellite Setup
dm800hd, 1.0m motorised dish. AMD Phenom 11x4 965, radeon4890, 2 x 1TB, 1 x750GB.
My Location
Northish Scotland
Have you came across STBHD Channels Edit tool? from what i read it Can Split your TP_prog.dbs in to two udf files then when you edit them it can merge them back together again then you can upload to the stb via the usb. I don't really know if this helps any, i'm still looking for info on the other one.
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Problem solved ..
Had a flash of inspiration whilst at work today..

It seems the UDF format in which I had saved my database is supported by the ali editor ...but for Serial transfer.
Dug out my old serial null modem rs232 cable ...which hasn't been used for years ..
The UDF file uploaded from a laptop to the Openbox without any problems.
Method:-
select the UDF database file and load up in the Ali editor..
Put the Openbox in standby
connect the laptop to the S9 with the cable
In Ali editor select 'process'
Select Download PC>STB
activate ...and bring the openbox out of standby ..
The serial port automatically handshakes and the UDF database is transferred.
rgds
VS
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Ok ..now that I have my Sat/transponder database in the S9 ..I could then export it before any channels scanned to usb stick.
..as a TV_PROG file ..
This is now available for anyone who wants it ..
It _should_ be uploadable to any openbox variant including the Skybox F3..
write it to usb stick and upload in the files flash menu (top of the list) to your Openbox/F3

As stated this is a clean list of sats and transponders from 66 east to 58 west made from Lyngsat data this weekend just gone..
So fairly up-to-date..
NO channels scanned ..as these are then selectable by you to scan..depending on what your dish can see
All Ku ..no C
rgds
VS
 

Attachments

  • TP_PROG.zip
    79.6 KB · Views: 608

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
...Hmm ...the zip file attached to my last post says pending approval again ..
New security measures ??
Sorry to anyone trying to grab it
rgds
VS
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,632
Reaction score
8,324
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Vipersan said:
...Hmm ...the zip file attached to my last post says pending approval again ..
New security measures ??
Sorry to anyone trying to grab it
rgds
VS

I've acted on your comment and fished it out onto the Thread - no idea why it went in to Moderation in the first place!
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Tivù said:
I've acted on your comment and fished it out onto the Thread - no idea why it went in to Moderation in the first place!

Thanks Gordon ..
Yep ..it happened last night with the screengrabs I uploaded to this same thread..
??
You might want to grab a copy yourself ..
It _should_ be ok for the F3 also
rgds
VS
 

spora

Member
Joined
Nov 7, 2009
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
55
My Satellite Setup
Dreambox 500s,dreambox 700hd,strong srt 4310,openbox s10,orton 403xp,opticum x7 hd,
My Location
capetown
Thanks uploaded to my openbox s10 work very well please update intelsat 7/10 transponders blind scan works very well
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Thanks for the feedback Spora...
I notice you are in Capetown...
..and yes I only _tended_ to bias the transponders toward the ones accessible in Europe.
By all means complete the missing S African transponder list and reupload a fuller zip if you feel up to the task..
rgds
VS
 

Lazarus

Tout Rond Bon Oeuf
Staff member
Joined
May 29, 2009
Messages
26,632
Reaction score
8,324
Points
113
My Satellite Setup
80cm Motorised.
Several small Dishes.
Much else.
My Location
North York Moors
Vipersan said:
Thanks Gordon ..
Yep ..it happened last night with the screengrabs I uploaded to this same thread..
??
You might want to grab a copy yourself ..
It _should_ be ok for the F3 also
rgds
VS


Done.

Stored, but not yet installed.

Lots of other twiddly bits to do yet!
 

nelson_b

Contributor
Joined
Jul 27, 2008
Messages
1,827
Reaction score
1,764
Points
113
Age
71
My Satellite Setup
Strong 4375 driving a 2.4 m Channel Master dual focus offset + Invcom Quad C120 K/U l.n.b. + BSC 421 and Zinwell C band l.n.b.,s - DR HD F15 - TM5302 - Octagon SX88+Optima - GT Media V7 - HD receivers. + other dishes currently in use - Antique 3.0 m Prodelin P.F. - Channel Master 1.8 m offset - Channel Master. 1.2 m.
My Location
North West Yorkshire - near Lancashire & Cumbria borders.
Vipersan said:
Ok ..now that I have my Sat/transponder database in the S9 ..I could then export it before any channels scanned to usb stick.
..as a TV_PROG file ..
This is now available for anyone who wants it ..
It _should_ be uploadable to any openbox variant including the Skybox F3..
write it to usb stick and upload in the files flash menu (top of the list) to your Openbox/F3

As stated this is a clean list of sats and transponders from 66 east to 58 west made from Lyngsat data this weekend just gone..
So fairly up-to-date..
NO channels scanned ..as these are then selectable by you to scan..depending on what your dish can see
All Ku ..no C
rgds
VS

Thank you very much for the file -Vipersan -- :-righton
can report that its fine on the M3 also -- :)
regards nelson.b.
 

Vipersan

Emmett Browns Ghost
Staff member
Joined
Jun 29, 2009
Messages
10,918
Reaction score
6,661
Points
113
Age
64
My Satellite Setup
IP9000HD +
TD110 Dish and TD88 Dish in Tandem
66°East to 60°West.
AZbox PrmHD + OpnbxS9HD + Skybox + DrHD F15
2x VboxII AZ-EL
2 m+ Alcoa PF + BSC421 C-Band lnbf...
+SS2/TwHnS2-3200 pci/TBS6925 pci
1.5 Fortec Star -Gbox - HtoH Ku/Ka/C
My Location
UK
Just a warning for anyone using the Sat/TP file uploaded ..
I personally have no problems with it ...but I'm told by dr.zin on th openbox forum that such a large number of transponders even though all are not neccessarily active will consume a fair amount of memory ..such that this may restrict the space for channel storage.
Since most folk wont want to attempt to scan the whole arc ...TV/Radio/encrypted/fta...I can't see this being an issue ...but it might be wise to take a complete firmware image before using it just in case ..
That way you can always roll back if a problem occurs.
As I said earlier ..I used this TV_Prog list to successfully scan the entire arc without issues ..and logged in 2777 channels TV FTA ...
And used the same list successfully on the Skybox F3.
But I felt it only fair I should pass on the warning I was given.
A damned shame imo that the openbox series has such memory constraints...but I guess they don't cater for the inquisitive nature of a dxer....
The boxes are more geared to TV watchers etc..
:D
rgds
VS
 
Top