Inteference/Distortion due to HH Motor

P

pneaves

Member
Messages
2
Likes
0
My Satellite Setup
Technomate 1500CL
Moteck DiSEqc SG2100A
#1
Have Technomate 1500CL+, this all works fine with 80cm dish and Sony digital TV.....

And now added Motek SG2100A (DiSEqC H-H motor)....the result ?

The video output of the Technomate is distorted and loss of colour (i.e. on the menus). Any idea what is going on ? - looks like some sort of inteference problem - note, I have this problem when motor is on standby.

I have tried:

1. Different SCART leads from Technomate to TV
2. Different TV's
3. Unplugged the normal teriastial aerial

But nothing changes...

I am wondering if the Technomate has the power to drive this motor ??

Ta

--
Phil
 
BGonaSTICK

BGonaSTICK

Retired Moderator
Messages
5,145
Likes
0
My Satellite Setup
Dreambox 7000, Skystar2
My Location
Brighton
#2
The STB should have no problem at all driving the motor.

It sounds a really odd problem. The picture returns to normal if you then reconnect direct to the LNB?

All I can suggest is that you simply bypass the motor by inserting a female to female connector instead, and this should test all your F connections as well...

Does the motor rotate correctly when commanded?

If everything else checks out, I can only think that it's something inside the motor. Problems have been reported in the past due to poor suppression, but only when the motor is actually driving.

:(
 
P

pneaves

Member
Messages
2
Likes
0
My Satellite Setup
Technomate 1500CL
Moteck DiSEqc SG2100A
#3
If I "take out" the motor everything works OK.

It looks the motor (i.e. motor + electronics) is simply intefering with the STB.

--
P
 
BGonaSTICK

BGonaSTICK

Retired Moderator
Messages
5,145
Likes
0
My Satellite Setup
Dreambox 7000, Skystar2
My Location
Brighton
#4
Mmmm, looks like you have a bad one. Where did you get it?
 
Top