Intelsat 10 at 68.5°E Global beam

Zazai

Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Age
32
My Satellite Setup
Nothing Yet.
My Location
Denmark
Hi, all friends, can someone tell me about the Intelsat 10/20 at 68.5°E Global beam, what size dish will be enough to get it ?
 

Zazai

Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Age
32
My Satellite Setup
Nothing Yet.
My Location
Denmark
in the pic there is a red color map here i live now i think u mates can give me an idea about it ? thanks in advance
 

Zazai

Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Age
32
My Satellite Setup
Nothing Yet.
My Location
Denmark
Lyngsat.com/Intelsat-10.html
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,107
Reaction score
9,826
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
You appear to be on the 32dBW power line. At C-band you are looking at something around 3m diameter - maybe a bit bigger.

Which channels are you interested in - there may be easier ways to get them.
 

adonis1

Specialist Contributor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
1,517
Reaction score
1,448
Points
113
Age
65
My Satellite Setup
Gibertini dish 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E -45.0°W) ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db - Ku band Circular Uni Inverto BLACK Pro 0.2db / / C-Band lnb Titanium wide band - Pauxis 13°- K Panorama 13°K
DR.HD F-15 - Openbox S11 HD - TM-5402 HD M3.
My Location
Syros island - Central Aegean sea - Greece
-http://www.satbeams.com/footprints?beam=5209

Intelsat 10 will be replaced by Intelsat 20 at the beginning of September .
 

Zazai

Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Age
32
My Satellite Setup
Nothing Yet.
My Location
Denmark
thnx, and i want all indian,pakistani channels and Ten Sports also from intesal 10, i have skysports and zee cafe but they not showing all sports, cricket matches from all around the world :)
 

Zazai

Member
Joined
Jul 21, 2012
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Age
32
My Satellite Setup
Nothing Yet.
My Location
Denmark
ok thnx for the info and where can i see the footprint map of Intelsat 20 ?
 

Analoguesat

Administrator
Staff member
Joined
Jul 26, 2003
Messages
49,107
Reaction score
9,826
Points
113
Location
Scottish Borders
My Satellite Setup
TM 5402HD
Sky+ UK.
My Location
Scottish Borders
Zazai said:
ok thnx for the info and where can i see the footprint map of Intelsat 20 ?

Yes - in post #5 :D

You still need a 2.7m dish even when I-20 goes into service.

Many of the Indian / Pakistani channels are encrypted so you would require a suitable subscription to them - difficult to arrange in Europe.

Oh and you can forget anything encrypted in PowerVu - thats about the most secure encryption going, and subs are only available to cable head end operators
 

adonis1

Specialist Contributor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
1,517
Reaction score
1,448
Points
113
Age
65
My Satellite Setup
Gibertini dish 1.55 Χ 1.66 ( 100.5°E -45.0°W) ku lnb Inverto Black Ultra 0.2db - Ku band Circular Uni Inverto BLACK Pro 0.2db / / C-Band lnb Titanium wide band - Pauxis 13°- K Panorama 13°K
DR.HD F-15 - Openbox S11 HD - TM-5402 HD M3.
My Location
Syros island - Central Aegean sea - Greece
Zazai said:
ok thnx for the info and where can i see the footprint map of Intelsat 20 ?

-http://www.satbeams.com/satellites?norad=38740

It's light different , but no changes for you , you still need 2.70m , if you want 24/7 reception .

Intelsat 20 , it's the most heaviest and most powerful satellite of Intelsat fleet , so maybe the things are better than footprints shows , but we have to wait , few days for this .
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Joined
Jan 1, 2000
Messages
32,148
Reaction score
7,298
Points
113
Age
57
Website
www.sat-elite.uk
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK
adonis1 said:
Intelsat 20 , it's the most heaviest and most powerful satellite of Intelsat fleet , so maybe the things are better than footprints shows , but we have to wait , few days for this .

Or worse, the onboard systems will be much better at delivering footprints that are tight around the designated regions.
 
Top