Kathrein UFS 910

Status
Not open for further replies.

iwol

Regular Member
Joined
Dec 11, 2004
Messages
695
Reaction score
16
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
channel master 1.2m dish
technomate 6900,,and invacom 0.3 quad lnb
satlook micro
My Location
yorkshire
hi to all looking at this receiver anybody pass any comments ie does it pick itv hd up,or good/poor support,any comments please
 

ctomer

Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
Technomate TM1000ci
Kathrein UFS 910 si
My Location
Leeds, UK
I was given one if these as a gift.

Pros:
HDMI.
Great HD picture quality.
Good SD picture quality.
Software can be patched.
FTP server.
Telnet.
PVR using an external USB HD.

Cons:
Diseqc 1.0 only.
Channel changing is slow.
Remote control doesn't respond as well as it should.
Support isn't great, USALs/GotoX support has been rumored but still hasn't appeared.
Can't receive ITV HD.
No support for DVB subtitles.
Firmware updates appear very infrequently.
Limited language support e.g. no Russian (this has lead to mgcamd support being withdrawn)
 

iwol

Regular Member
Joined
Dec 11, 2004
Messages
695
Reaction score
16
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
channel master 1.2m dish
technomate 6900,,and invacom 0.3 quad lnb
satlook micro
My Location
yorkshire
thanks ctomer,how does it compare with your technomate sd picture wise,channel change iwol
 

ctomer

Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
Technomate TM1000ci
Kathrein UFS 910 si
My Location
Leeds, UK
I'd say that the Technomate has the slight edge in SD picture quality, but since I started using the component output on the Kathrein it's very similar. HDMI looks washed out on my TV, not quite sure why.

Technomate channel changing is lightning fast compared to the Kathrein.
 

iwol

Regular Member
Joined
Dec 11, 2004
Messages
695
Reaction score
16
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
channel master 1.2m dish
technomate 6900,,and invacom 0.3 quad lnb
satlook micro
My Location
yorkshire
thanks, what tv you using it with,do you think youde go for the technomate hd next time then regards iwol
 

ctomer

Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
Technomate TM1000ci
Kathrein UFS 910 si
My Location
Leeds, UK
Erm... I wouldn't have bought this receiver. It doesn't support USALs which means I can't sell my Technomate. The problem with the Kathrein is that whilst the hardware is pretty good, it's let down by poor software.

If I were to buy and HD receiver right now I think I'd go for a Technomate 6900. Mainly because it supports USALs and would allow me to replace 3 boxes (Kathrein for HD, Technomate for SD and a Humax for Freeview) with just one.

At the moment I'm happy enough with the Kathrein. It allows me to record HD content and store it on my networked HDs.
 

iwol

Regular Member
Joined
Dec 11, 2004
Messages
695
Reaction score
16
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
channel master 1.2m dish
technomate 6900,,and invacom 0.3 quad lnb
satlook micro
My Location
yorkshire
what tv are you using please as i was put off by someone that says the technomate struggle on larger tvs
 

ctomer

Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
Age
45
My Satellite Setup
Technomate TM1000ci
Kathrein UFS 910 si
My Location
Leeds, UK
Sorry, it's a Samsung LE32R41.
 

iwol

Regular Member
Joined
Dec 11, 2004
Messages
695
Reaction score
16
Points
18
Age
57
My Satellite Setup
channel master 1.2m dish
technomate 6900,,and invacom 0.3 quad lnb
satlook micro
My Location
yorkshire
thaks for the info,now ive swung back towards the tecky cheers
 

daneelolivaw

Member
Joined
Sep 14, 2005
Messages
10
Reaction score
0
Points
0
Age
52
My Satellite Setup
Manhattan PLAZA ST450
My Location
45N 8E
Hi,
it is possible to load IPBOX or DreamBox image's?
 
Status
Not open for further replies.
Top