lan connections

kebabinho

Regular Member
Messages
208
Likes
0
My Satellite Setup
dreambox 500S
80cm dish
.2db lnb
Gemini 3.5
CCcam1.71
Sky netgear wireless router
zoom gameport ethernet adapter
satankeybundle + autoupdater
My Location
UK
#1
Hi,

i have finally enabled the onboard ethernet LAN connection on my motherboard as i want to set up a direct connection with my new dreambox.
It installed no problem and it has automatically set up a default network which it says it is unplugged.
i have checked the ip adress by doing ipconfig /all in the command prompt but it doesnt give me one. So i went into the tcp/ip and manually entered and IP and gateway. i then did the ipconfig /all again and it still doesnt show an IP address.

can anyone help me?

regards

Gareth
 

pgh13

Specialist Contributor
Messages
1,572
Likes
374
My Satellite Setup
XTrend ET8000, Dr HD 15, PC/twinhan combination. 80cm dish. GBPVR with 2 DTTV cards +hauppauge Media MVP +Raspberry Pi running XBMC
My Location
Midlands UK
#2
You may need a cross-over cable for a direct connection without a hub or switch.
 

BGonaSTICK

Retired Moderator
Messages
5,145
Likes
0
My Satellite Setup
Dreambox 7000, Skystar2
My Location
Brighton
#3
Please describe exactly what hardware/cabling etc you have connected, and a screenshot of your IP network properties for the adaptor concerned.
 
Messages
27
Likes
0
My Satellite Setup
fta lifetime ultra dn
2700 ird rom 10 dn
platium sub dn
My Location
usa
#4
yea what pgh13 and bgonastick said. when you say that ipconfig/all dont list an ip address do you mean it has XXXXX's in its place? does it show the gateway and other info?

you can hook your DB up to the tv and go to commucations and find its ip. when setting up your ips make sure your host and the DB has the same 1st three numbers i.e 192.168.1.24 and 192.168.1.2. if the first three numbers dont match i dont believe it wont be seen on the network.
 

kebabinho

Regular Member
Messages
208
Likes
0
My Satellite Setup
dreambox 500S
80cm dish
.2db lnb
Gemini 3.5
CCcam1.71
Sky netgear wireless router
zoom gameport ethernet adapter
satankeybundle + autoupdater
My Location
UK
#5
The cable i have says RJ-602 on it which i beleive is a patch cable and not a cross over cable.

the device name is "NVIDIA nForce MCP Networking Controller"
the settings for the LAN connection is

IP: 192.168.1.24
Gateway: 255.255.255.0

the ipconfig/all says:

Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : kebab
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce MCP Networking Control
ler
Physical Address. . . . . . . . . : 00-20-ED-8E-AA-73

any ideas?

kebabinho
 

Topper

Amo Amas Amant Admin
Staff member
Messages
21,731
Likes
3,311
My Satellite Setup
IDD CI24 ECONO MM Penta 1.20 Galaxy II
1.2Mtr Polar MTG yes it has been on the arc for 25 years and is now fixed on 13 East using two pairs of rusty molegrips. Unlike me they never groan but always perform.
My Location
Blackburn, Lancashire
#6
Are you connecting through a hub?......
If not then pgh13 may be correct you need a crossover cable.... not a standard patch lead
 
Messages
27
Likes
0
My Satellite Setup
fta lifetime ultra dn
2700 ird rom 10 dn
platium sub dn
My Location
usa
#7
kebabinho,
aight we see what your host is showing but have you went to the tv and see what the DB is saying its ip is? if one of the 1st 3 octes is different than thats one of the problems. them 3 octes has to be the same to be seen on the network. brother i believe you are going to need a rj45 eithernetcable.
 
Messages
23
Likes
0
My Satellite Setup
Humax 5400Z + DISEQ 4 switch, + 12V Switch + Diseq 2 Switch allowing 6 LNBS - Hotbird, Astra, Astra2D, Hyspasat, Thor, Telecom 2d

Sky Digital - Astra2d

Telecom 2D SkyDsl
My Location
Germany
#8
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

you have a physical problem - to me I'd say based on what info is in the posts
that you have wrong cable type.... or either you are using straight through when it expects cross over or vice versa...

 
Top