LNB Fault.

TJExcalibur

Sleepy Hollow
Messages
1,558
Likes
948
Location
Out of this world.
My Satellite Setup
Master Focus 90cm .Gigablue UHD Quad 4K on TM 2600 motor. *Tm 5402 HD M3, *Atemio Nemesis. *Not Used.
My Location
Southern England
#1
My dish will not go to positions in USALS or diseqc to do a satellite scan. It will go to the satellites in positioner setup using go to X. Did a box reflash, used a different tuner. Tried another box. Still the same. Is it the lnb or motor? Will go on the roof tomorrow if its not raining again.
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#2
Is it a E2 box? You haven't installed a newer version of OpenVIX, OpenATV or OpenPLI have you?

Reason I ask is I reported a bug that they "Fixed" but there is another bug I have found.
Was having problems today and last night, it will sit there trying to do a service scan but never moves from 0 - 100%
If it's a hardware fault like an LNB it will still go to 100%, it seems to be an E2 issue for me.

Might just buy one of those Octopus boxes.
 
Last edited:

Ghostleader

Specialist Contributor
Messages
1,859
Likes
823
My Satellite Setup
80cm motorised Inverto dish with Dark Motor full metal gears, Xtrend 9500HD, Amiko Alien 2+, Amiko Alien 8900, Moded Zone 2 dish with multi LNB goodness! 50 inch full HD LCD and loads of other stuff! lol
My Location
Glasgow,ish!
#3
Is it a E2 box? You haven't installed a newer version of OpenVIX, OpenATV or OpenPLI have you?

Reason I ask is I reported a bug that they "Fixed" but there is another bug I have found.
Was having problems today and last night, it will sit there trying to do a service scan but never moves from 0 - 100%
If it's a hardware fault like an LNB it will still go to 100%, it seems to be an E2 issue for me.

Might just buy one of those Octopus boxes.
What receiver was that Rusty? and regarding you buying that Octagon box..........don't lie!! lol
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#4
What receiver was that Rusty? and regarding you buying that Octagon box..........don't lie!! lol
Well it's more image rather than receiver...

I dunno, I call it Octopus as it has wires coming out from every side :N, wish someone can put one in a bigger box.
The Edision only has 128Mb ram but costs the same.

@Ghostleader
This is what mine does. Sits here forever! just picked a random sat to show you.

1523313319204.png
 
Last edited:

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#5
Still waiting:
1523316784739.png
 

TJExcalibur

Sleepy Hollow
Messages
1,558
Likes
948
Location
Out of this world.
My Satellite Setup
Master Focus 90cm .Gigablue UHD Quad 4K on TM 2600 motor. *Tm 5402 HD M3, *Atemio Nemesis. *Not Used.
My Location
Southern England
#6
That's it. Wait forever. I reset the motor, checked the coax connections but still the same. I was using VIX so i re flashed with Team Blue. All working fine. Its a nice image so I will stick with it and leave it to scan the arc during the day.
 

Channel Hopper

Suffering fools, so you don't have to.
Staff member
Messages
24,496
Likes
5,307
My Satellite Setup
A little less analogue, and a lot more crap.
My Location
UK South
#7
That looks very much like the same issues with the Free Sat V7 box I had to deal with last year, temperamental to the point of being useless in steering a dish
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#8
That's it. Wait forever. I reset the motor, checked the coax connections but still the same. I was using VIX so i re flashed with Team Blue. All working fine. Its a nice image so I will stick with it and leave it to scan the arc during the day.
Something is seriously messed up in these OA-Enigma images, I reported the last issue and it seemed to upset everyone and they got defensive about it, they eventually put a fix out but seems they have broken something else! And my thread also got closed on WoS when I dared to reply with facts about these issues :-rofl2
 

Burnham Beech

Specialist Contributor
Messages
1,009
Likes
36
#9
I'm using an old v5.0 ViX image on a VU+ box and it scans ok.

I've seen the posts about scanning problems, so have held off loading a current image. Thanks for the warning.
 
Messages
1,368
Likes
780
Location
46.1N 6.4E
My Satellite Setup
see sig
My Location
near Geneva, Haute-Savoie, France
#10
Something is seriously messed up in these OA-Enigma images, I reported the last issue and it seemed to upset everyone and they got defensive about it, they eventually put a fix out but seems they have broken something else! And my thread also got closed on WoS when I dared to reply with facts about these issues :-rofl2
I gave up posting there a while ago...
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#11

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#12
Installing OpenPLI, will see if that works.
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#13
Broken in OpenPLI too...
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#15

scopus

Specialist Contributor
Messages
1,711
Likes
2,377
My Satellite Setup
Primesat/Famaval 1.8 PF C/ku/Ka, Octagon SX8HD1, SX88, Openbox S3 Mini HD-V8S Freesat V7 HD-V8 Finder, Amiko A4K Combo, Satlook Colour HD Spectrum, Sansui A909 Amp and BOSE Acoustimass speakers for the audio.
My Location
Staffs UK
#16
They have always had issues Rusty. All the sw ever written for those boxes was a pile of poo. I think most have consigned to the bin by now...
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#17
They have always had issues Rusty. All the sw ever written for those boxes was a pile of poo. I think most have confined to the bin by now...
Ah got you :), it's the default PLI skin you can see there, that might be why it looks similar.
 

scopus

Specialist Contributor
Messages
1,711
Likes
2,377
My Satellite Setup
Primesat/Famaval 1.8 PF C/ku/Ka, Octagon SX8HD1, SX88, Openbox S3 Mini HD-V8S Freesat V7 HD-V8 Finder, Amiko A4K Combo, Satlook Colour HD Spectrum, Sansui A909 Amp and BOSE Acoustimass speakers for the audio.
My Location
Staffs UK
#18
Ah got you :), it's the default PLI skin you can see there, that might be why it looks similar.
Yeah, Open PLI wrote sw for them, along with Open SPA and I think another team. Never been a fan of Enigma2, probably because of the hours I wasted of my life trying to get it to work on the AZbox!
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#19
I'm getting annoyed with E2 lately... still can't manually add a sat, can't easily add some other things. Constantly firing up the PC.

Interestingly I was too hasty to report my findings on OpenPLI, if does actually work... I was being impatient.
 

RustySpoons

Sleepy Hollow
Messages
1,850
Likes
1,000
My Satellite Setup
50E - 30W
CM 1.2m Polar Mount/Jack
65E- 65W
Gibertini 1m OP100 - STAB HH100 - Inverto Black Ultra 0.2 Twin
Mutant HD51
Edision Primo IP S2
Dreambox DM800HD
Venton Unibox HD2
Sony Bravia 50W829 DVB-S2 Tuner
My Location
South Wales
#20
Bug is there in OpenATV...
 
Top