LOF problem

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Hello

Since i done a factory reset on my dreambox 500s i can't search for any channels on astra 28.2 because the dream restarts while searching and i need to know the LOF and threashold for a universal LNB 10.7 - 12.75Ghz and must 22Khz be on or off???... and the volatage on H/v or 14V or 18V
I just don't know anymore please help
Email address removed
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
Why are you messing around with those settings? Leave them as default unless you have specific reason to change them and know what you're doing.

Have you had a read through The Guide? What image are you using? Are you motorised?

And welcome to the forum :)
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Hello mhku

I am using gemini project 4.2 and i have a single LNB 10.7 - 12.75Ghz (universal golden single 40mm 0.6db) non motorised and while I search channels on astra 28.2 it just switches off and restart I really don't know what to do all this happened since i have done a factory reset
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
Have you tried loading a channel list e.g. PET123, using DreamboxEdit?

It sounds like your image is corrupt or the settings are conflicting and causing your Dreambox to crash. If you have a null modem cable I suggest reflashing.
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Hi,

I have tried reflashing gemini 3.2 and gemini 4.1 no better i will try by uploading the channel list but does my dream has to connected to the router right now just to do a channel search?
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
It only needs to be connected to the internet to download keys, emus etc.
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
I reflashed it with gemini prject 4.2 I put the channel list in and then i saw the sateilite i wanted in the dreambox list astra 28.2 and it just disapeared so i done a manual transponder edit to put in astra 28.2 transponder channels and as soon as i want to input them it switched my dreambox off and restarts
Sincerely i do everything right but i don't understand why it doesn't support those transponders

Please help
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
i need to know the LOF and threashold for a universal LNB 10.7 - 12.75Ghz and must 22Khz be on or off???... and the volatage on H/v or 14V or 18V
I just don't know anymore please help

All this happened since i have done a factory reset on my dream
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
Can you post a screenshot like the one attached?

If you have a PC connected to the same router as your Dreambox:

On your Dreambox:

Click Menu > 6 > service searching > satellite configuration


On your PC:

1. In a web browser type in the IP address of your dreambox e.g.

Code:
http://192.168.0.11

2. Click on Control and then Screenshot

Save the image. Create a new post here, Go Advanced and click Manage Attachments to attach the image.
 

Attachments

  • screenshot_satconfig_28.jpg
    screenshot_satconfig_28.jpg
    83.4 KB · Views: 28

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Ok great i will do that tomorrow because my wife is watching her DVD
But could you send me your details of LOF for your universal LNB please
Good evening
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
My LNB settings for 28.2 are shown in the attachment in post #9.
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Ok i have the same settings as you on astra 28.2 but when you select LNB 0 what LOF settings do you have?
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
As attached. Why did you amend your settings?
 

Attachments

  • LOF.jpg
    LOF.jpg
    46.7 KB · Views: 30

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
I have also those same settings on post 13 too
It is really strange i really don't know what to do now to be honest
Everything has just changed since i have done a factory reset on dream
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
If your dish is pointing at 28.2 and you've uploaded a channel list, you should be able to select a channel from the bouquet e.g. BBC1 and it should work.

Have you changed any other settings?
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
No i didn't change any other settings but the problem when i do a research on astra 28.2 it restarts the Dream all the time

I wonder if it is a hardware problem because this morning i took the dream to a sateilite shop and wanted to perform a search and the same thing happened
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
i have a universal LNB 10.7 - 12.75Ghz just for info
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
How old is the box? Have you run a clone checker on it?

Can you watch a channel without doing a scan?

Are you doing an Automatic Transponder scan?
 

ten980

Member
Joined
May 2, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
0
Age
44
My Satellite Setup
dm500
My Location
UK
Yesi do a automatic san and it scans for a bout a minute and then reboots
the dream is about 2 years old
Also how do you do a clone checker on it?
 

mhku

Super Moderator
Staff member
Joined
Mar 8, 2005
Messages
4,712
Reaction score
20
Points
38
My Satellite Setup
TM Nano ~ sg2100
My Location
Midlands
If it's 2 years old it should be fine.

If you added a channel list, can you watch BBC1 without scanning?
 
Top